Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jacy są dobrzi junglerzy którymi łatwo carrowac gry

linek100

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktoś napisał, że eve jest dobra do carryowania - ja mam wrażenie, że eve mogą zbytnio pogrążyć słabi koledzy z teamu....

Fakt, ze może mordować, ale nie ma zbyt wielu ścieżek budowania - głównie dmg - w odróżnieniu o. np. Xina lub Jaxa

wikmk9.jpg

Opublikowano

Zed jungla to nie ten pick

Junglera trzeba tankować żeby potem gówna nie było

Jungler ma przytrzymywać DMG a nie robić go

TY MASZ DAWAĆ KILLE A NIE ZABIERAĆ >.<

Więc ZEDY SREDY I INNE MASTERY YI SIONY AP

Jungla ma być grana pod tanka a wtedy jest easy win :)

Widze jakas stara szkola ;o

Junglera sie dobiera do teamu, nie musi to byc zawsze tankowata postac.Eve w jugli to swietna postac, burst, kolo wardow przechodzisz jak chcesz.

Hecarimem gralem od czasow s2 kiedy kazdy uwazal go za ussles i sie ludzie pytali czemu nikt z profesionalistow nim nie gra.

Lee sin swietny jungler nie wypadajacy z tier 1

eve jak pisalem tez jest swietna

shyvana - counter jungle !

nocek jak macie tankow tez warto ruszyc ta postac

skarner op utli anty carry.

Opublikowano

shyv jest aktualnie zbyt znerfiona, ale ma byc buff

hecarim rozwala tfy, dobre ganki

eve zachodzi.od tylu, niewidk

j4 tankowaty dobre cc dobre ganki

lee sin mobilny wytrzymaly

<>

Opublikowano

Wszyscy piszą tych podstawowych junglerów i jeśli grasz rankedy/drafty to w 80% są oni banowani. Świetnym junglerem jest Maokai, ganki z jego tp stunem są zajebiste. Jest też Jarvan, Diana, Kayle.

Daj "Lubię to" to nic nie kosztuje

:)

db907992c1e9c38a.png

Opublikowano

Ja sie dziwie czemu nikt nocturne nie wymienil? Tak jak 2xUP napisal wieksza polowa z tych ktorych wymieniacie jest blokowana. Nocturne po 6 lv ganki bajeczne w 90% koncza sie kilem, bardzo szybka jungla, dobry build i tez moze sporo wytrzymac

charizard.gif

Zagraj ze mną w POKéMONY już dziś! :3

Opublikowano

Z junglerów tankowych:

Jarvan,

Rammus,

Xin,

Hecarim.

Z junglerów ofensywnych:

Eve,

Xin (tak, tu i tu),

Kha'zix,

Lee.

Opublikowano

Ja lubie junglowac Amumu, Moakaiem i warwickiem.

Dla mnie sa to na prawde dobrzy junglerzy bo gdy juz robie gang jest bardzo duza szansa na kile przy innych championach ganki niekiedy wygladaja tak ze wychodzimy i straszymy i tylko tracimy farme a warto przypomniec ze nowa jungla ma byc trudniejsza i zle decyzje moga sie zemscic:)

u1lc.png
Opublikowano

Nocturne rulez jungler<3. Nim można nawet przed 6 lvl latwo zrobic kilka ganków :D opcja q trafiamy lecimi jak jebnieci do goscia jeszcze zeby nam kolega dla którego gankujemy pizgnał stuna lub coś i kill jest.

Też WW możecie mnie obrażać ze slaby itp jednak w mid/late jest nie do zatrzymania wymaxowane q + wyczuwanie graczy z 50%hp robi z niego coś niesamowitego ludzie nawet niech sie po krzakach nie chowaja bo i tak nie uciekna :D i ten jego stunujący regenujacy tons of heal ult < 3

Dziękuje moderatorom za ostrzeżenia bez powodu i uzasadnienia :D

Opublikowano

Tak czy siak ja bym przy zedzie został,

Możesz oddać killa ale to nie zmienia faktu że nawet na asystach będziesz miał ADC na ulti EQ AA,

a pzt jeżeli masz np shena supporta, off middera i tanka na topie to chyba wystarczy tycha tanków no nie?

1375198444-U163133.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Ziomek moge powiedziec ci ze moim zdaniem easy jungler to Warwick.

Pare przykladów dlaczego:

-Duzy health steal dzieki umiejetnosci biernej oraz "Q"

-Szybszy atak dzieki umiejetnosci "W"

-Mozliwosc na ucieczke albo zabicie gostka z low dzieki "E"

-Mozliwosc na zabicie osoby dzieki ulti

-Ja akurat stosuje takie kombo na gangu, "W" "R" "Q" i jak dalej ogarniesz masz killa

Pare minusów dla Warwicka:

-Ulti moze uzyc tylko na 1 osobie.

-Czesto mozna go wykryc dzieki jego wlaczonej umiejetnosci "E"

-Latwy do zabicia od innych ludzi na low lvl

-Nie oplaca sie gangowac przed 6 lvl.

Pare efektów w miare dobrych:

-Moze solowac na poczatku blue buffa, ale tylko gdy ma "Hunting Machete" oraz "Health Potion" i "Mana Potion" oraz skill "Q"

-Po blue buffie ma easy jungling

Build na poczatek moim zdaniem:

Na poczatek to Hunting Machete, 2 healthy i 2 mana albo 3 healthy i 1 mana potiony.

Gdy juz zarobimy duza sume kupujemy Ducha pradawnego golema po czym Ostrze Zniszczonego Króla.

Potem mamy 3 wyjscia, skladac reszte pod tank albo pod attack i ostatnie wyjscie Off Tank

Opublikowano

dziwie się czemu nikt nie wymienił Elise... op ganki. różne drogi budowania. nikt nie spierdoli, dmg chory szczególnie w early/mid... grając tylko nią jestem w platynce z bronzu i lece po diament. stun pod e dmg z w pod ap q procentowe... w zalezoności od meczu robie ją w ap tanka maska/rylai/abysal/frozen/sytuacyjnie. albo w tanka;) sunfire/randuin/spirit/thorn/warmog... w obu przypadkach wiele znosi i wiele ubija;) ma pierdolnięcie zapewniam. aczkolwiek dla wielu jest to dość trudna postać. w moim mneimaniu jest łatwa, no ale to mój main i nawet supporta nią grywam w ostateczności jak już mam suppować. jako plus moge wymienić to że jungle w early tzn blue/wilki/red robi sie bez zużywania choćby jednego pota i sie ma 3lvl z pełnym hp;) tylko trzeba umieć wytankować campy pająkami. robienie smoka na 5lvl solo to także pestka. nie wspominając o możliwościach counter jungli, escape mechanizmach. doskokach jak ktoś zurzyje flesh czy jakiś dash... dla mnie nr1 jungle. ale jak mówie to moj main...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...