Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

zestaw do gier

Blackface

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Złożyłby mi ktoś zestaw do gier w przedziale pieniężnym 2000-2300zł ?

Raczej OC tego zestawu nie będę robił, bo się nie znam hehe.

A no i chce żeby z tego można było odrazu złożyć komputer, czyli chce wszystkie podzespoły, dysk,zasilacz,obudowe - wszystko żeby od zera złożyć ten komputer. No i najlepiej żeby było to w morelach, bo tam planuje zakup do tego wezmę tam opcje złożenia PC, żebym ja nic nie zepsuł hehe.

A i chciałbym chyba bardziej procesor intela, karte nvidia.

Jeszcze jakby ktoś mógł mi napisać czy do gier przyda się dysk ssd to już całkiem by było spoko.(odrazu z wyjaśnieniem do czego się przyda konkretnie.)

Oczywiście plusy

BOOST

CSGO

Opublikowano

Taki chyba bedzie ok. h61 i corsair dlatego, że ciąłem ;p Jak jesteś w stanie dołożyc koło 100zł to można wziąć lepszy zasilacz i plyte, która obsługuje usb 3.0 i sata 3.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Złożyłem na techplanet, ale to chyba nie problem to samo dodać na morele.

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=74828&s=74145&s=70416&s=63363&s=73501&s=66508&s=73693&s=74583

Jeżeli możesz to dołóż pieniądze do karty 7870 XT jest wydajniejsza od tej co podałem ale troche droższa. Jeżeli koniecznie nvidia to 660 bierz chociaż to nie opłacalne bo radeon jest wydajniejszy.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Przyspiesza prace systemu. Nie wiem czy w grach coś daje ale kilka fps moze tak, poza tym taki przyzwoity dysk to koszt 300-400zł .

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Proszę - ode mnie 2 propozycje :

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72892&s=61601&s=70166&s=64210&s=73501&s=73693&s=15240&s=74072&s=63363

oraz

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=71874&s=74145&s=72175&s=61601&s=64210&s=73693&s=15240&s=74072&s=63363

Ten drugi będzie wydajniejszy, ale z gorszym zasilaczem oraz bez możliwości lekkiego kopnięcia procesora.

Pisałem, że wole nvidie, ale ok :D a ogarniasz ocb z dyskiem ssd? co on mi da jak go zakupie?(do gier)

Nvidia będzie w tym wypadku gorsza. 660 jest między Radeonem 7850 a 7870 ;).
Co do SSD - w grach da Ci szybsze ładowanie, ale realnej różnicy w rozgrywce nie odczujesz.
Opublikowano

Jak nie będziesz to bierz najtańszą płyte np ta co podałem a reszte do karty dołóż.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Dobra dzięki, jutro zamawiam nowego takiego pc'ta.

Jeszcze jakby ktoś wiedział coś na temat składania pc'ta przez morele.net, podczas przesyłki będzie ona bezpieczna? nic się nie uszkodzi?

BOOST

CSGO

Opublikowano

Mi jak przywiezli to wszystko bylo ok. Jednak jak przyjedzie kurier to sprawdz przy nim czy nic nie jest wygięte itp.

Opublikowano

Nie masz kasy żeby dołożyć do chociażby 2400-2500 ? Miałbyś HD7870XT, czyli to samo na około 10% wydajniejszym rdzeniu z możliwością OC do poziomu HD7950+

Opublikowano

@up

Ile ta karta graficzna którą podałeś w zestawie ma mb?

2048. Ale nie ilość pamięci jest tu najważniejsza

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

W koszyku znajdował się produkt - Sapphire Radeon HD 7870 XT With Boost (11199-20-20G), który od momentu dodania go przez Ciebie
do koszyka do próby zatwierdzenia zamówienia został wykupiony przez innych klientów i chwilowo nie jest dostępny

BOOST

CSGO

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...