Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw do renderu i do gier

-panandrzej-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, pisze nowy bo stary mi zjadlo :x Budzet 3000, co do OC nie jestem pewny, znajac mnie to pewnie jeszcse spale sobie komputer... Tiaaaa... Bylo by milo gdyby ktos mi tam wstawil 16 Gb RAMU. Wiem ze tak bedzie trudniej ale za to lepiej w renderze, dysk moglbym wyciagnac ze swojego starego grata :P Niestety na chwile obecna nie znam jego nazwy itd. Wiem ze na kompie mam C, E i F xDD

Edit

Mala zmiana, jezeli jest taka mozliwosc to chcialbym moc podlaczyc kompa kablen HDMI do mojego monitorka-telewizorka :3 Oczywiscie jak juz wspomjnalem jezeli jest taka mozliwosc. Dzieki

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Jak chcesz Nagrywac to najlepiej i dysk zmienić. Moze masz nagrywarke pod sata? Bedziesz robił oc?

P.S 8gb ram styknie i tak tego nie wykorzystasz.

Opublikowano

Jak chcesz Nagrywac to najlepiej i dysk zmienić. Moze masz nagrywarke pod sata? Bedziesz robił oc?

P.S 8gb ram styknie i tak tego nie wykorzystasz.

Nagrywac... Czy ty widzisz zebym cos napisal o nagrywaniu?

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Zacznijmy od tego że dał dość dupną Barracudę (droższą i głośniejszą od WD Blue) + głośny zasilacz bez certyfikatów. Dodajmy do tego że jest Vapor-X na GPU czyli 100-150 stopni na sekcji. Do tego drogi RAM + wcześniej wspomniany P67 (choć to jeszcze najgorszym pomysłem nie jest, zawsze jakieś OC wejdzie ALE nie dał chłodzenia...)

Co do tematu, autorze, zamierzasz robić OC ? Tj. podkręcanie procesora i innych podzespołów, bo to będzie głównym kryterium wyboru części

Opublikowano

Zacznijmy od tego że dał dość dupną Barracudę (droższą i głośniejszą od WD Blue) + głośny zasilacz bez certyfikatów. Dodajmy do tego że jest Vapor-X na GPU czyli 100-150 stopni na sekcji. Do tego drogi RAM + wcześniej wspomniany P67 (choć to jeszcze najgorszym pomysłem nie jest, zawsze jakieś OC wejdzie ALE nie dał chłodzenia...)

Co do tematu, autorze, zamierzasz robić OC ? Tj. podkręcanie procesora i innych podzespołów, bo to będzie głównym kryterium wyboru części

Wlasnie sie zastanawiam. Moze conajwyzej 0,5Ghz procka i cos tam jeszcze karty :P

@EDIT

Ewentualnie 0,7 czy 1ghz

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Dobra OC bede robil jednak max 0,5 Ghz a nawet wcale, lecz mam inne pytanie. Czy jest jakas szansa aby wsadzic tam SSD i zainstalowac na nim Cinema4D? Przelozy sie to na szybkosc dzialania programu czy takie cos wystepuje jedynie jezeli chodzi o system?

@edit

Zlozy mi ktos wkoncu ten zestaw? xD

@edit2

Naprawde nikt mi nie zlozy? Pewnej osobie zlozyliscie tego samego dnia :(

1378238828-U336505.png
Opublikowano

I tu zostaje 1 pytanie .

Jeśli masz robić o/c do 0.5 ghz nie ma sensu brać i5 2500k albo nawet 3470k.

Jeśli ma to być jedynie do renderu to postawił bym tu na amd. ale to jest moje osobiste zdanie.

Nic nie piszesz o grach więc mam nadzieje że myśle dobrze?.

Chcę się upewnić :D.

graphic.png
Opublikowano

Do gier to tak tylklo Lol czy Minecraft :3 Lol najwyzsze detale z 60 Fps a Minecraft na Shaderach tez 60 Fps :P Oc nadal nie jestem pewny ale nawet gdyby to tak jak juz wspominalem max 0,5 Ghz

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Jeśli chcesz maksymalnie podkręcać o 0,5GHz to nie warto brać z odblokowanym mnożnikiem, tylko z zablokowanym na płycie z chipsetem Z77 (Z77A-GD43 od MSI) i podkręcić procesor o mnożnik turbo. (czy jak to się zwie).

Proszę: http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=76503&s=73501&s=66509&s=77392&s=70408&s=72453&s=70212&s=72202

Chłodzenie BOXowe powinno zapewnić normalne temperatury, ale hałas będziesz miał niesamowity. Dlatego polecam wziąć najtańsze z możliwych (w końcu to tylko 0,5ghz) chłodzenie. http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/silentiumpc-spartan-pro-he924,34126.html

Opublikowano

Na tej płycie nie podkręci. ^_^ Zanim zaczniesz mi wygarniać napisz szczerze, JAKIM CUDEM podbije mnożnik turbo na płycie B75?

Opublikowano

Akurat na tej płycie da radę podbić BClk, dobijesz dodatkowe 204MHz na 3470. Zawsze to lepiej niż dopłacać dodatkowe 100zł+ za kolejne 100 czy 200MHz

Opublikowano

No dobra dzieki wielkie ale co z tym SSD bo sie pytalem? xD A czy AMD nie bylby lepszy w renderze a nawet gdyby jak to by sie przelozylo na wydanosc w grach?

1378238828-U336505.png
Opublikowano

Dysk SSD to koszt conajmniej 350zł (za dobry dysk). Sam sobie odpowiedz. Ja osobiście wziąłbym słabszą kartę i dysk SSD, ale to od Ciebie zależy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...