Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Xbox One vs PlaySation 4

konny1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie już słyszeliście co nieco na temat konsol Xbox One oraz PlaySation 4?

Chciałbym wiedzieć jakie jest Wasze zdanie na ten temat...

Czy warto teraz kupić którąś ze konsol (PS3 lub XB360)? Czy poczekać do premiery nowej konsoli i wtedy zakupić starą (prawdopodobnie po niższej cenie).

Jak myślicie? Czy po premierze nowych konsol stare przestaną mieć takie znaczenie? Może nie będzie już można ich kupić w sklepach? Tak samo gier... A może zaprzestane zostaną produkcje nowych gier na XB360 i PS3 ??

Czekam na każdą, nawet najdrobniejszą opinię na ten temat.

Jakie są Wasze przewidywania i oczekiwania co do nowych (XBOne/PS4) oraz starych (XB360/PS3) konsol??

Pozdrawiam :D

Opublikowano

Moim zdaniem cały czas warto kupić konsole obecnej generacji, jest masa tytułów w które trzeba zagrać, choćby wszystkie ex'y od Sony których nie masz na komputer jak w przypadku gier wydawanych na Xboxa.

Po premierze przez najbliższe dwa lata będą wychodzić gry na obecną generację, będzie mało nowych tytułów, bardziej będzie można liczyć na jakieś odgrzewane kotlety niż nowości które są robione pod nową generację.

Sony wczoraj czy tam przedwczoraj dało info, że przez najbliższe dwa lata PS3 ciągle będzie wspierane przez firmę, ma się to tyczyć gier jak i PS Plus.

Jedyne oczekiwanie jakie mam do nowej generacji to gry i nic więcej, social media mnie kompletnie nie interesują i kupuję PS4.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Ja na razie zamierzam kupić używane PS3,

Sony będzie produkowało jeszcze gry przez 2 lata na konsolki ps3.

I tak mi wiele nie trzeba, Nie mam dobrego kompa więc ps3 mi starczy.

A gdybym miał wybierać to wybrałbym PS4 z racji tego, że jest lepsze niż ten Kolcek ONE jak DVD z lat 80 wygląda.

Tyle w temacie.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Moim zdaniem szkoda pieniędzy na konsole typu PS4 czy xbox one jak wyjdą to pewnie 2000zł ;_; Ja tam wolę zostać przy moim ps3.

Opublikowano

Tak wszyscy piszą że bajka itd będą gry ale nie będzie postępu i będą wyglądały tak samo :P

Oczywiście nie mówię że nie warto kupić bo sam kupiłem. Ale nie ma co zachwalać bo wszystko się zmieni drastycznie. (fifa 13 ps2... przykład)

W GRZE NICK JERNEY LUB JOHNMCCLANE

Opublikowano

Ja juz mam zamówione ps4 i myśle nad tym xboxem one lecz jak patrzę na jego design to mi sie płakać chce takie kwadratowe pudło co oni kurwa z minecraftu go wyciągnęli i splaszczyli? Jeżeli zobaczę ze warto kupić x one to go kupię ( w sklepie Saturn w Holandii 2 tyg przed wprowadzenie na rynek bd do przetestowania ) jeżeli zastosuje jeszcze chlodzenie tak zwane płacowe to bez wahania sobie go kupię ;)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Co wy macie do tego wyglądu ? Liczy się wewnątz , nie zewnątrz.. Na konferencji mówiono , ze Xbox One bd centrum rozrywki , nie bd przeznaczony do gier..

Opublikowano

Hmm...

A więc prawdopodobnie na pewno ;f będzie tak ,że xbox za granie w sieci będzie wymagał płatności tak jak to jest w x360.

Dlatego wole ps3.

Jakiś sens kupowania teraz konsoli na pewno jest, nowe konsole nie będą miały kompatybilności wstecznej, warto zagrać w niektóre tytuły.

No raczej produkcja na starsze konsole będzie zaprzestana , lecz na pewno nie po premierze i na pewno nie po krótkim czasie po premierze.

Więc jest duuużo czasu :l

Opublikowano

Jak dla mnie, to M$ strzelił sobie w pięty. Mówią do graczy, że nie chcą się skupić na grach, podczas gdy wszyscy na to czekają - na monstrum do gier. Tak, jak przez kilka lat wielbiłem X360, tak teraz jedyne na co patrzę, to PS4. Konferencje łatwo porównać:

SONY - konsola do gier

M$ - multimedialny odtwarzacz filmów

Mimo wszystko czekam do E3 i jak wtedy nic nie zobaczę, to oszczędności pójdą na PS'a.

7m9a.png

Opublikowano

Jeśli nie będziesz miał problemu z pieniędzmi potem na np. PS4 to bierz PS3, bo warto jest wiele tytułów, w które po prostu trzeba zagrać typu Uncharted i inne exclusivy i koszt nie będzie wynosił 2000zł tylko 1500.

Opublikowano

Osobiście doradzam Ci poczekać do premiery, lecz nie kupować ani PS4, ani Xbox One z powodu, iż będą one drogie, a Xbox 360 czy PS3 będą tańsze po miesiącu od premiery PS4 czy Xbox'a One.

Firma Electronic Arts [EA] gry na tego typu konsole będzie wydawała do 31.12.2017r. godziny 23:59.

Dasz +, no przecież pomogłem.

Opublikowano

Na pewno pierwsze wersje tych konsol będą awaryjne, PS4 jak w każdej wcześniejszej konsoli na początku będzie gruba, czyli będzie się przy tym grzała, później dopiero będą je poprawiać. PS4 możę kupie 2lata po premierze, kiedy wyjdzie wersja slim. ;)

Opublikowano

xKloc to porażka :P Za duży i do tego nie będzie przeznaczony do gier. A PS4? Konsola na kilka exów i chyba nic poza tym (po co komu przechodzić po raz 4 takie gry jak Uncharted, KZ, GoW itd bo Sony w sumie tych i paru innych gier nie ma nic fajniejszego do zaoferowania wg mnie.)

Opublikowano

Tak tak kupcie starą konsole jak lada chwila wychodzą nowe.Mistrzowskie posunięcie godne mistrzów szachowych B) To tak jakby w dniu premiery BFa4 pójsc do sklepu i kupić Bf3 :D Po premierze next-genów stare konsole pójdą w niepamięć i do piwnicy,to tak jakby teraz rozmawiać o ps2,czujecie tą przeszłosc? to samo sie stanie z waszymi 7 letnimi konsolkami,taka prawda.

Stop gotowym zestawom komputerowym!

http://www.stopgotowcom.pl/

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

Opublikowano

Xbox One - najlepsza kampania reklamowa PS4.

A co do kupna Konsoli obecnej generacji, to wg. mnie nie aż tak głupi pomysł.
Xone - Crap żerujący na użytkowniku
Ps4 - nie każdemu pasują pady Sony.

A gry na X360/ PS3 będą jeszcze produkowane.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Xbox One - najlepsza kampania reklamowa PS4.

A co do kupna Konsoli obecnej generacji, to wg. mnie nie aż tak głupi pomysł.

Xone - Crap żerujący na użytkowniku

Ps4 - nie każdemu pasują pady Sony.

A gry na X360/ PS3 będą jeszcze produkowane.

Produkować produkowane będą tylko multi będą puste ;-)

Co do pada w Ps4 jest on lepiej zrobiony niz ten w ps3 na srodku ma wyswietlacz więc gałki są dalej od siebie i na pewno będzie lepiej leżał w dłoni ale tego sie nie dowiemy póki nie dostaniemy go do rąk,zresztą decydować o konsoli na wgląd w pada? jak ktoś ma serio platfusa i go wręcz będą bolały dłonie zamawia sobie specjalnie przerobionego pada który wygląda jak pad od x-kloca.Tanie to to nie jest ale sie da.Jeśli chodzi o Mcsft to sami sobie dolali oliwy do ognia chcieli być chciwi i im nie wypaliło. Po pierwszej konferencji Microsoftu gdzie pokazali konsole akcje Sony wzrosły dwukrotnie hehe :D

Stop gotowym zestawom komputerowym!

http://www.stopgotowcom.pl/

Masz pytanie? Pisz Pw

Pomogłem? Licze na +

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam póki co zostaję przy mojej ukochanej PS3, a PS4 kupię może za dwa-trzy lata jak będzie stała po 1000 zł narazie mi nie potrzebna :D

Pomogłem? Daj plusika +

Zawsze z chęcią pomogę, bez wahania można się do mnie zwrócić o pomoc

PS Umie ktoś robić pro sygnaturki? Jeśli tak prosiłbym o kontakt PW Z góry wielkie dzięki.

Pozdrawiam YourWorstEnemy

Opublikowano

Cena konsol początkowo demotywuje do ich kupna, ale to wydatek raz na wiele lat :). Chociaż może i lepiej kupić konsole po jakimś czasie, wtedy jest więcej gier i wiadomo, że niższa cena :)

Bez-nazwy_hanxnrr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...