Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] WIRTUALNY BANK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Napisałem wam na szybko bank :D

#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <TabConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#include <file.au3>
$file=@ScriptDir&"/bank.ini"
if FileExists($file)=0 Then
_FileCreate(@ScriptDir&"/bank.ini")
IniWrite ($file,"section", "Hajsy", "100" )
EndIf
#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$Form1 = GUICreate("Form1", 278, 260, 553, 224)
$Label2 = GUICtrlCreateLabel("Created by Grzegoslaw", 0, 240, 113, 17)
$Tab1 = GUICtrlCreateTab(0, 0, 201, 25)
$tab3 = GUICtrlCreateTabItem("Wpłac")
$Input1 = GUICtrlCreateInput("", 80, 80, 113, 21)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Wplac", 72, 112, 129, 25)
$tab4 = GUICtrlCreateTabItem("Wypłac")
$Input2 = GUICtrlCreateInput("", 80, 80, 113, 21)
$Button2 = GUICtrlCreateButton("Wyplac", 72, 112, 129, 25)
GUISetState(@SW_SHOW)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

While 1
	Sleep(100)
	$nMsg = GUIGetMsg()
	Switch $nMsg
		Case $GUI_EVENT_CLOSE
			Exit
		Case $Button1
			wplac()
		Case $Button2
			Wyplac()
	EndSwitch
$czyt=IniRead($file,"section","Hajsy",Default)
$Label1 = GUICtrlCreateLabel("Obecny stan konta :"&$czyt&"zł", 0, 48, 278, 24)
WEnd
Func wplac()
$czyt2=GUICtrlRead($Input1)
IniWrite($file,"section", "Hajsy",$czyt+$czyt2)
EndFunc
Func Wyplac()
$czyt2=GUICtrlRead($Input2)
IniWrite($file,"section", "Hajsy",$czyt-$czyt2)
EndFunc
http://speedy.sh/DtTdQ/Bank.exe
https://www.virustotal.com/pl/file/8c983be2b0310a9c2efd6da3c49c3bfa5343f1c95a0b38b6f5e9a5bea785bd95/analysis/1369845612/

Licze na like :D

Liczę na +

18706.png

• Odpowiedzi 67
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Napisałem wam na szybko bank :D

#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <TabConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#include <file.au3>
$file=@ScriptDir&"/bank.ini"
if FileExists($file)=0 Then
_FileCreate(@ScriptDir&"/bank.ini")
IniWrite ($file,"section", "Hajsy", "100" )
EndIf
#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$Form1 = GUICreate("Form1", 278, 260, 553, 224)
$Label2 = GUICtrlCreateLabel("Created by Grzegoslaw", 0, 240, 113, 17)
$Tab1 = GUICtrlCreateTab(0, 0, 201, 25)
$tab3 = GUICtrlCreateTabItem("Wpłac")
$Input1 = GUICtrlCreateInput("", 80, 80, 113, 21)
$Button1 = GUICtrlCreateButton("Wplac", 72, 112, 129, 25)
$tab4 = GUICtrlCreateTabItem("Wypłac")
$Input2 = GUICtrlCreateInput("", 80, 80, 113, 21)
$Button2 = GUICtrlCreateButton("Wyplac", 72, 112, 129, 25)
GUISetState(@SW_SHOW)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###

While 1
	Sleep(100)
	$nMsg = GUIGetMsg()
	Switch $nMsg
		Case $GUI_EVENT_CLOSE
			Exit
		Case $Button1
			wplac()
		Case $Button2
			Wyplac()
	EndSwitch
$Label1 = GUICtrlCreateLabel("Obecny stan konta :"&$czyt&"zł", 0, 48, 278, 24)
WEnd
Func wplac()
$czyt2=GUICtrlRead($Input1)
IniWrite($file,"section", "Hajsy",$czyt+$czyt2)
EndFunc
Func Wyplac()
$czyt2=GUICtrlRead($Input2)
IniWrite($file,"section", "Hajsy",$czyt-$czyt2)
EndFunc
http://speedy.sh/DtTdQ/Bank.exe
https://www.virustotal.com/pl/file/8c983be2b0310a9c2efd6da3c49c3bfa5343f1c95a0b38b6f5e9a5bea785bd95/analysis/1369845612/

Licze na like :D

Wpłaciłem 1zł , a mam 1mld i skacze w góre, zbugowane a już o ikonce nie wspomne.

1485894.jpeg

Opublikowano

Za autoita to nie licz na nic. Takie cos to java, c# mozna napisac. Pomysl ciekawy, aplikacja dosc prosta. Polaczyc ja z baza danych, jakis server apache + tomcat i mozna to prosto zrobic ze powiedzmy przez przegladarke sie logujesz jako user i kazdy uzytkownik ma swoje male konto z mozliwoscia operowania. Kupno/sprzedaz produktow, inwestycja itd.

Opublikowano

jest możliwość dodania grafiki, powiększenia okna, dodania roznych historii plat i wyplat itp. ?

CLICK

34509146887638541386.png

Opublikowano

no o to mi chodzilo, ale jeżeli jest możliwość to proszę o zrobienie zapisu stanu konta po zamknieciu programu czy cos takiego

CLICK

34509146887638541386.png

Opublikowano

no o to mi chodzilo, ale jeżeli jest możliwość to proszę o zrobienie zapisu stanu konta po zamknieciu programu czy cos takiego

Ja mam coś takiego zrobionego, ale do pewnych poprawek - po prostu taki projekt kiedyś sobie zrobiłem 4fun ;)

dasdas.jpg

Za autoita to nie licz na nic. Takie cos to java, c# mozna napisac. Pomysl ciekawy, aplikacja dosc prosta. Polaczyc ja z baza danych, jakis server apache + tomcat i mozna to prosto zrobic ze powiedzmy przez przegladarke sie logujesz jako user i kazdy uzytkownik ma swoje male konto z mozliwoscia operowania. Kupno/sprzedaz produktow, inwestycja itd.

Ty sobie kpisz? W AutoIt można to zrobić najprościej - wystarczy trochę pogłówkować to nawet wyjdzie Ci piękne szyfrowanie danych itp by ręcznie ich nie pozmieniać etc. :)

9obpmnjr.png

Opublikowano

A takie coś by musiało być z obrazkami czy sam tekst wystarczy?

dzieci raczej czytać nie potrafią ;d

Fajny pomysł. Można też dodać, że jeżeli tata by dał dziecku takie coś to w tym programie dawałby mu "Kieszonkowe" np 40 zł, i jeśli w realu coś by dziecko kupiło to musiało by z tego konta odjąć daną kwotę heh xD

Osobiście pomagam tylko na PW lub e-mail

-----------------------------------------------------------------

https://github.com/smietanka

Opublikowano

@UP

Jeśli dziecko nie umie nawet czytać, to jak ma się obsługiwać pieniędzmi? A każdy wydatek dziecka, o których piszesz, musiałby być rejestrowany więc to raczej odpada. Pomysł niezły, życzę powodzenia. GL & HV

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Opublikowano

Bez kitu, ja mogę napisać w AutoIT lepszy program niż 80% forumowiczów w innych językach. Co wy macie z tym AutoIT...

Jak mnie najdzie wena to zrobię coś fajnego, ale jeśli już bawić się w edukację tych najmłodszych to warto by wprowadzić coś jak poziom realizmu i masę wskazówek, bo nie wiem jak wy ale ja nie znam małolaty który wie co to odsetki, procent składany czy chociażby lokata.

Co do powstałych wersji to najlepsza jest ta od xxchackerxx (nie temu że ma jakiś interfejs graficzny) bo z założenia to ma być bank do wypłacania kieszonkowych, bank dla dzieci - prosty a nie jakieś przeliczniki walut, widział kto żeby kieszonkowe dostawać w innej walucie? No może jak babcia z hameryki ale to wyjątkowo...

Podsumowując, Zkumeku, nie powiem, podoba mi się twój projekt ale jest zbyt skomplikowany jak dla dzieci, nie zapominajcie dla kogo to programujecie. To nie jest pokaz umiejętności :P

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Bez kitu, ja mogę napisać w AutoIT lepszy program niż 80% forumowiczów w innych językach. Co wy macie z tym AutoIT...

Jak mnie najdzie wena to zrobię coś fajnego, ale jeśli już bawić się w edukację tych najmłodszych to warto by wprowadzić coś jak poziom realizmu i masę wskazówek, bo nie wiem jak wy ale ja nie znam małolaty który wie co to odsetki, procent składany czy chociażby lokata.

Co do powstałych wersji to najlepsza jest ta od xxchackerxx (nie temu że ma jakiś interfejs graficzny) bo z założenia to ma być bank do wypłacania kieszonkowych, bank dla dzieci - prosty a nie jakieś przeliczniki walut, widział kto żeby kieszonkowe dostawać w innej walucie? No może jak babcia z hameryki ale to wyjątkowo...

Podsumowując, Zkumeku, nie powiem, podoba mi się twój projekt ale jest zbyt skomplikowany jak dla dzieci, nie zapominajcie dla kogo to programujecie. To nie jest pokaz umiejętności :P

Ziomek... ale czytałeś ze zrozumieniem? Bo nawet dziecko by to umiało. Stary projekt 4fun, który jest dobrą bazą pod ten pomysł - wiele trzeba odjąć, ale i wiele trzeba by dodać. ;)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Ja mam coś takiego zrobionego, ale do pewnych poprawek - po prostu taki projekt kiedyś sobie zrobiłem 4fun ;)

dasdas.jpgTy sobie kpisz? W AutoIt można to zrobić najprościej - wystarczy trochę pogłówkować to nawet wyjdzie Ci piękne szyfrowanie danych itp by ręcznie ich nie pozmieniać etc. :)

TO JEST TO ! proszę tylko dodac grafikę według własnego pomysłu i będzie wszystko dobrze

CLICK

34509146887638541386.png

Opublikowano

Omfg co za pomysł... Trochę dziwne oszczędzanie dla dzieci...

Po co się tu patrzysz? I tak sygnatury nie ma ;) Ale plusika możesz dać. xD

Opublikowano

Omfg co za pomysł... Trochę dziwne oszczędzanie dla dzieci...

Dla Ciebie dziwne albo spam robisz by nabić posta. Kiedyś dzieci uczyły się oszczędzać mając skarbonki. Teraz wyszło to "z mody" w większości, a dzieciaki powierzają się technologii. Pomysł jest dobry i jak najbardziej na czasie.

9obpmnjr.png

Opublikowano

jeżeli kolega doda grafikę to proszę o skontaktowanie się na pw ze mna, uzgodnimy

CLICK

34509146887638541386.png

Opublikowano

Simsy :P

Co prawda nie masz banków, ale za to masz chodzenie do pracy/szkoły,zarabianie,budowanie domków-musisz zarobić oraz powiększanie rodziny( B) ).

Choć jeżeli ta gra ma być dla małych dzieci to nie polecam serii Sims'ów, ponieważ do nich trzeba umieć czytać i mieć trochę "większego" rozumu(bez urazy :) )-wiecie o co mi chodzi.

Hm.. może Monopoly? xD

Opublikowano

Jak kolega wyżej napisał, kiedyś zbieranie w skarbonce było 'modne'. Pamiętam te czasy... Teraz nastała era komputerów. Myślę, że coś takiego jest DOSKONAŁYM pomysłem. Jestem rękami i nogami za tym. Liczę na efekty pracy, a może i moja córeczka skorzystałaby z tego :)

zSCFQrN.png

Opublikowano

jeżeli kolega doda grafikę to proszę o skontaktowanie się na pw ze mna, uzgodnimy

W razie czego kontaktuj sie przez moja strone to sie cos wspolnie pokombinuje i pokaze Ci co mam obecnie. Pozniej sie to najwyzej tu na mpc tez opublikuje w jakis sposob :)

9obpmnjr.png

Opublikowano

Pomysł dobry, wcześniej robiłem sobie taki programik tylko nei tak rozbudowany. To było zwykłe konto, wprowadzasz swoje saldo jakie posiadasz na żywo, program ci je zapisuje, ty sobie wpisujesz na co wydałeś pieniądze, program je odejmuje. Tak samo jak pieniądze przypływają wszystko jest rejestrowane. Stan konta polecałbym zapisywać Settingiem

Jedyny działający bot do Gladiatusa 2015!!!

https://www.facebook.com/Gbot.vertek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...