Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] WYMAGANIA

_-XantoS-_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Średnio. 2GB ramu nie zachęca. Nie kupuj gotowców, tym bardziej z allegro.

Karta graficzna intela... Możesz mieć często czarny ekran jak w gas wejdziesz.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Podsumowując: Lepiej dołożyć do tych 750 zł, lub 1000 zł i mieć coś lepszego. Polecam Ci napisać w dziale komputery, ew jak chcesz to ten temat przeniosę tam. Tam się znają dobrze na komputerach i coś Ci złoża w budżecie.

Opublikowano

Przeciez nie bede wydawal 1000 na kompa. W moim starym poszla plyta glowna i karta i dlatego kupuje gotowca ( wszystkie czesci wychodza 2x drozej ), czemu niby ma byc chujnia jak gralem na karcie 212 czy cos takiego i mialem bardzo zadko laga..

creeperwallpaperbyinser.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Opublikowano

Przeciez nie bede wydawal 1000 na kompa. W moim starym poszla plyta glowna i karta i dlatego kupuje gotowca ( wszystkie czesci wychodza 2x drozej ), czemu niby ma byc chujnia jak gralem na karcie 212 czy cos takiego i mialem bardzo zadko laga..

Bo co płacić 300 zł za nic? Nawet nie opłaca się kupić ramu do takiego kompa... Lepiej już zaoszczędzić i kupić raz, a porządnie.

Opublikowano

Bo co płacić 300 zł za nic? Nawet nie opłaca się kupić ramu do takiego kompa... Lepiej już zaoszczędzić i kupić raz, a porządnie.

Ramów mam w cholere ze starego kompa, doloze ze starego do tego nowego.

Dajcie jakiegos gotowca z allegro, do 500 zł coś ala ten co wam pokazałem, pamiec ram doloze ze starego kompa i bedzie spoko, dysk twardy rowniez.

Opublikowano

Ramów mam w cholere ze starego kompa, doloze ze starego do tego nowego.

Dajcie jakiegos gotowca z allegro, do 500 zł coś ala ten co wam pokazałem, pamiec ram doloze ze starego kompa i bedzie spoko, dysk twardy rowniez.

Licz się z tym, że pamięć nie musi pasować.

@nie mogę patrzeć na te gotowce z allegro... Za 500 zł combat Ci pójdzie z małymi lagami na low

http://allegro.pl/hit-intel-2x3-00-hd4500-up-1gb-4gb-400w-i3202737090.html

Opublikowano

przeciez pamiec ram nie jest az tak potrzebna do gier,

I tu się mylisz. Sam windows wcina 1,5GB ramu. Komp ma np 2 GB i zostało Ci prawie nic. Bo ca potrzebuje jeszcze 500 mb czyli full. Nic innego nie włączysz a lagi kosmiczne. Komp w takiej cenie jest do biur, do przeglądania stron tylko.

Opublikowano

Licz się z tym, że pamięć nie musi pasować.

@nie mogę patrzeć na te gotowce z allegro... Za 500 zł combat Ci pójdzie z małymi lagami na low

http://allegro.pl/hit-intel-2x3-00-hd4500-up-1gb-4gb-400w-i3202737090.html

ten zestaw by dal rade ? czemu karte 1 gb jak w tym co pokazalem byla lepsza 2 gb sory ze robienie takiej czapy ale jestem zieloniakiem ;p

Opublikowano

ten zestaw by dal rade ? czemu karte 1 gb jak w tym co pokazalem byla lepsza 2 gb sory ze robienie takiej czapy ale jestem zieloniakiem ;p

Komp jak komp. Za 500 zł będziesz miał takie same efekty. Tutaj już ty wybierasz. Ja patrzyłem na ram.

Opublikowano

Ale firma tez musi byc dobra podobno Intel to szrot.

Tutaj nie sugeruj się firmą... Patrz na specyfikacje komputera... Intel szrot? Kiedyś był jedną z lepszych firm. Na asusa za 1000 zł Cię nie stać. A propo za 500 zł każdy komputer nie będzie dobry. Mówię Ci, poproś żeby Ci złożyli komputer za te 500 zł. Zawsze coś tam zrobią, ale lepsze niż te syfiaste gotowce z allegro...

Opublikowano

Okej. W takim razie przenoszę temat do komputerów. Tam jeszcze opiszesz co i jak potrzebujesz. Tj podaj budżet i co ew możesz wziąć ze starego kompa.

Opublikowano

Z starego komputera wezme okolo 2-3 ram, oczywiscie monitor i te sprawy, dysk twardy.To co uleglo zniszczeniu kladnie to karta graficzna i plyta glowna no i tez procesor przypalony.

Opublikowano

Jakie ma kabelki ? t.j grube ? czy takie chudziutkie ;D?

Jak chude to SATA grube to ata. ( są podpięte do nagry / dysku )

Podaj dokładny budżet to coś skombinujemy :D.

Fakt faktem do 500 zł nie kupisz nic "dobrego ani przyszłościowego."

Min. cena to 1k-1,3k. Chodź tak czy siak nie będzie to ciekawa gra ;/.

graphic.png
Opublikowano

A dasz rade podać dokładne modele ?

płyta oraz procek.

bo wiemy że masz ram na ddr3 tylko co z tym ata / sata.. ?

Jeśli jest to PC-expres to weź sobie radeona 4850 używkę jakąś.

Albo już lepiej ( taniej ) Nvidia gf 9800 / 8800. 8800 jest mniej więcej podobny do 9800 tylko różni się poborem prądu jak i mocą obliczeniową. ( pare % mniej. )

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...