Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobry zestaw?

patis1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie lepiej poczekać do 5 czerwca, aż haswelle wyjdą?

Cena i5 4670k to około 227$, a raczej będzie się lepiej kręcił od tej i5 (btw nie wiecie jak to będzie z ceną na zł? bo chyba dojdzie coś więcej niż ta cena, po przeliczeniu z $ na zł)

jak jest ktoś zainteresowany, to macie link tutaj:

http://www.purepc.pl/procesory/oficjalna_premiera_intel_haswell_podczas_computex_2013

436951440626370320491.png

Opublikowano

Do 5 czerwca mogę zaczekać i monitor po prostu ma być w FHD i świetnie wyglądać w grach. Budżet totalnie maksymalny to 4,5k. Bez nagrywarki, z monitorem.

Opublikowano

Nie chodzi tu o zmianę cen starszych procków, tylko o to że nowe będą w identycznej, a może i mniejszej cenie -.-

A chyba lepiej mieś haska, niż i5 3570k.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Identycznej, a może mniejszej cenie?

Wiesz w ogóle co to intel?

NIGDY NIE ZROBIĄ MNIEJSZYCH CEN tym bardziej NOWEGO PRODUKTU.

Zawsze nowe jest droższe od starego, a w przypadku intela, znacznie droższe.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Z nieoficjalnych testów wynika, że Haswell'e są wydajniejsze o 7-8% od IB.

TF po co polecasz monitor, który ma 22' i FHD? Na takim monitorze nie uświadczysz pełnego FHD. Dopiero przy 24' zaczyna się widzieć tą rozdziałkę 1920x1080 lub większą. No i oczywiście jest parę błędów w twoim zestawie m.in cooler, buda.

Opublikowano

TF po co polecasz monitor, który ma 22' i FHD? Na takim monitorze nie uświadczysz pełnego FHD. Dopiero przy 24' zaczyna się widzieć tą rozdziałkę 1920x1080 lub większą. No i oczywiście jest parę błędów w twoim zestawie m.in cooler, buda.

wtf ? ;d rozdzielczość jak rozdzielczość, tu masz mniejsze pixele i tyle, taki sam FHD jak na 30 czy 40 calach, a powtarzanie takiego gadania że poniżej 23/4 nie ma fhd to jak powtarzanie że nvdia jest lepsza od amd tak po prostu

cooler i buda, niby czemu, cooler się w budzie mieści spokojnie ;p

Opublikowano

Zamiast BQ weźmie Macho,a budę zmieni na np. Korsarza 300R

BTW. Jeśli ty wolisz oglądać FHD na malutkim 22' to proszę bardzo, ale wtedy nie polecaj monitorów jak nie wiesz. Ja nie wyobrażam sobie obcowania w komputerem bez monitora 24'.

Opublikowano

Zamiast BQ weźmie Macho,a budę zmieni na np. Korsarza 300R

BTW. Jeśli ty wolisz oglądać FHD na malutkim 22' to proszę bardzo, ale wtedy nie polecaj monitorów jak nie wiesz. Ja nie wyobrażam sobie obcowania w komputerem bez monitora 24'.

To chodź do mnie na chate xDDDDD

Ja mam 21,5 cala i jest dobrze, nie wydaje mi się, że jest mały.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@UP nie ma to jak sprzęt za 5 kafli do małego monitora sprzed epoki

@Ano gdyby był macho to by się tam znalazł ;d sprawdź najpierw coś o czym piszesz

Opublikowano

Mi 22 calówka wystarczy :P Przy lapku 15,6" będzie git. I różnica między zamulonym c2d 2.0GHz i Nvidii 9650m GT 1GB przy, której nie da się grać będzie ogromna xD

Opublikowano

Tylko po co ? Troszkę większa wydajność systemu kosztem znacznego spadku wydajności w grach, szczególnie tych siedzących na GPU

Opublikowano

7950 mniej bradu bierze a ssd jednak daje odczuc roznice ,,, a te pare klatek w grach to jest nic i tak tego sie nie zauwazy czy klatek jest 56 czy 63 ... to sa tylko testy bez znaczenia do korzystania z kompa a juz czas uruchamiania aplikacji ma dosc spore znaczenie.No i 7950 jest bardziej energooszczedny.Sam mam 7870 i mi wszystkie gry dzialaja dobrze na monitorku 25 cali full HDwiec nie wiem po co 7950 nawet brac no ale lepiej jednak miec ssd niz pare klatek wiecej w grach gdy i tak sie tego nie zauwaza.

Opublikowano

Włącz sobie Crysisa 2 na modach czy choćby trójkę, albo Wieśka 2 z uberpróbkowaniem lub inne gry które naprawdę ciągną po karcie. HD7870 jest dobra do pogrania w kotlety typu COD czy BF na ultra, ale jak bierze kompa na lata to lepiej kupić teraz lepszą GPU a potem dokupić SSD, niż zostać z SSD i słabszą GPU. I to nie jest pare klatek, tylko miejscowo kilkanaście-dziesiąt procent wydajności w danej produkcji (szczególnie 7970 na rdzeniu XT2, który można dać zamiast tego ASUS'a)

Chyba nikt nie jest tak przewrażliwiony żeby nie poczekać kilku sekund dłużej na wczytanie mapy w grze czy innej tego typu rzeczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...