Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Maxiu 1lvl

Bodzio230000000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam am azaela 60lvl na plu i 2 postacie na ktorych mam po 1maxiu 1lvl ile musze wpakowac maxiowi zeby azaelowi poszlo jak najwiecej expa? i ile mi okolo pujdzie% z jednego takiego maxia??

dzieki za odpowiedzi za przydatne daje ++++++ ;)

Opublikowano

witam am azaela 60lvl na plu i 2 postacie na ktorych mam po 1maxiu 1lvl ile musze wpakowac maxiowi zeby azaelowi poszlo jak najwiecej expa? i ile mi okolo pujdzie% z jednego takiego maxia??

dzieki za odpowiedzi za przydatne daje ++++++ ;)

Maxiu zyskuje coraz większy limit expa najefektywniej razem z Twoim poziomem.

Maksiu daje nam nie wartość liczbową a % doświadczenia jakie potrzebujemy a więc wraz z naszym poziomem limit również wzrośnie. Dlatego wartość PD jaką nam przekaże zależy także od tego jaki mamy poziom lub jaki poziom ma zwierzak któremu chcemy przekazać doświadczenie.

Im większy masz poziom tym więcej expa może zebrać, a zarazem oddać Ci Maxiu. Jest to około 6%. ;x Oczywiście zwierzakowi może dać go więcej o ile zwierzak ma niski lvl.

Opublikowano

to wiem ze daje tam postaci iles expa ale chodzi mi o peta i ile musze maxia napakowac na 1lvl zeby bylo to efektowne

Ile mu expa wbić? No zapewne cały pasek, inaczej nie ma sensu oddawać.

Opublikowano

Petowi oddajemy exp z Maksia jak ma przynajmniej 50 lvl.Dużo szybciej się go wtedy expi niż normalnie bijąc mobki.Sporo % wskakuje :)

Opublikowano

juz oddalem zabilem kilka potworkow i wbilem za 1 maxia 40% zwierzakowi

maxiowi sie pakuje malo 0.01expa starczy

a jak na siebie oddajemy to caly xD

Ale to jest bez sensu, bo musisz czekać 24h, żeby znowu móc zbierać nim exp. Teraz zwierzakowi wpadło 40%, bo pewnie ma mały lvl i tego expa niedużo potrzebuje do kolejnych, a Maxiu ma jakiś tam swój max. i 0.01% z tego dało akurat tyle expa. A gdybyś nabił cały pasek to zwierzak dostałby parę lvli. Tak z tego wnioskuję.

Opublikowano

Z tego co pamiętam w oknie gdzie się wrzucało ikonkę peta pisze dokładnie ile expa dostanie pet (najpierw się klikało coś w stylu "oddaj na zwierza", a później miniaturkę jego z plecaka) więc jaki problem pobić moby i patrzeć co jakiś czas czy exp jaki otrzyma zwierzak się zwiększa, jeżeli nie to oddajesz i już wiesz ile około masz mu wbijać %...

Liczenie nie ma najmniejszego sensu, 'too many variables' <_<

@Miyoshi, ma sens oddać na zwierzaka nawet powyżej 100 pet dostanie ponad 20%, a w 10 godzin (tyle chyba się to coś regenerowało) na sucho tyle zwierzakowi nie wbijesz :D

Opublikowano

Ale to jest bez sensu, bo musisz czekać 24h, żeby znowu móc zbierać nim exp. Teraz zwierzakowi wpadło 40%, bo pewnie ma mały lvl i tego expa niedużo potrzebuje do kolejnych, a Maxiu ma jakiś tam swój max. i 0.01% z tego dało akurat tyle expa. A gdybyś nabił cały pasek to zwierzak dostałby parę lvli. Tak z tego wnioskuję.

chyba malo co znasz sie na maxiach ;/

jesli masz jednego moxia i go uzyjemy to czekamy 10h a jesli mamy dwa i jednego zuzyjemy to jeden dostanie 8h a drugi 10

a napakowuje sie maxia na maxa to dla siebie a jak dla zwierzaka to starczy 0.01 a jak napakujesz go 100 to dostanie tyle samo :)

Opublikowano

chyba malo co znasz sie na maxiach ;/

jesli masz jednego moxia i go uzyjemy to czekamy 10h a jesli mamy dwa i jednego zuzyjemy to jeden dostanie 8h a drugi 10

a napakowuje sie maxia na maxa to dla siebie a jak dla zwierzaka to starczy 0.01 a jak napakujesz go 100 to dostanie tyle samo :)

TFU, dowaliłam 24h. :D Wiem, że jak ma się dwa Maxie to czas reaktywacji się skraca. Ale, jak ja grałam na serwerze LC z Maxiem to zawsze napełniało się cały pasek i wtedy oddawało petowi. ;f No nie wiem. Może tutaj jest po prostu inaczej, albo tam było zmienione. :P

Opublikowano

poprostu niewiedzialas ;pp

Grałam na 777 i miałam Maxie, więc wiem jak one działają. Po prostu tam zawsze każdy napełniał cały pasek i wtedy oddawał petowi, bo inaczej to było nieopłacalne. Być może na globalu jest inaczej, bo rzeczywiście exp jest x1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...