Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Iphone 4S / LG Optimus 4X HD / Samsung Galaxy S III - Który wybrać ?

Gość Kamil K.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio miałem problem z telefonem i padł ale to inna bajka. Właśnie dostałem kase od rodziców za nauke itp. więc chciałbym kupić nowy telefon. Peryferia to takie że : WiFi,dobry aparat,SMS oraz muzyka :)

Jaki z tych 3 telefonów polecacie ? Możecie też polecić inny.

Opublikowano

Podstawowe pytanie ile masz kasy i do czego tak naprawdę chcesz telefon, bo te twoje "peryferia" - raczej preferencje :P są bardzo ogólne

EXPmIpC.gif

Opublikowano

No i kolejne podstawowe pytanie, czy telefon potrzebny Ci do szpanu, czy do pracy/szkoły/gier/filmów?

Jest wiele telefonów, które oferują podstawowe funkcje i są dobre i nie są to telefony, które Ty wymieniłeś, jak dla mnie to cegły dla biurowców.

Opublikowano

Nie potrzebny mi telefon do SWAG'u. Bardziej do pracy/rozrywki. Kasy mam 2000 zł więc nie wiem właśnie który wybrać.

Opublikowano

Może jakąś Lumię? Koleżanka ma i są bardzo fajne o ile nie przeszkadza ci system :P Ma wszystko czego oczekujesz.

Opublikowano

Podstawowe pytanie ile masz kasy i do czego tak naprawdę chcesz telefon, bo te twoje "peryferia" - raczej preferencje :P są bardzo ogólne

Myślę, że skoro pyta się który, to każdy może kupić, prawda? Nie podawałby ich gdyby wiedział, że nie może kupić. Myślę, że najlepszy z tej trójki jest ''Samsung galaxy S III''. Spełnia wszystkie twoje wymagania, wygląda ładnie i ma ciekawy interfejs. Jeśli masz któryś z nich kupić, to polecam ten. :)

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

SIII przereklamwoane gówno. Ja polecam ci Optimusa G ten telefon biję SIII prawie w ,każdym aspekcie i wyrwiesz ją tanio do 1500zł

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

@up

Rozumiem że sam miałeś ten telefon, czy na samosi opinie wyczytałeś :) ?

es czy to najlepszy wybór , chyba że 4s ( nie lubie jabłka bo przepłacamy dużo ) ale dobry aparat jest.

Opublikowano

Lumia mi się nie podoba przez system. Widze że SIII ma branie. A co powiecie o IPHONE 4S?

Opublikowano

Właśnie co oznacza to np 4S ? Czym się różni np 4 od 4 S

Opublikowano

@up

Rozumiem że sam miałeś ten telefon, czy na samosi opinie wyczytałeś :) ?

es czy to najlepszy wybór , chyba że 4s ( nie lubie jabłka bo przepłacamy dużo ) ale dobry aparat jest.

Tak mam ten telefon, wcześniej miałem L9 i nie ma wogóle porównania. Obejrzyj sobie benchmarki

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Zdecydowanie Samsung Galaxy SIII, toż to prawie jak przenośny komputer. Choć polecam Ci kupić jakiegoś małego netbooka, wszędzie go weźmiesz, a przyda Ci się w przyszłości do pisania pracy na studiach, o ile masz takie cele.

Opublikowano

Netbooka mam. Piszę na nim prace w szkole na przerwie itp. Nauczuciele się nie wściekają jakoś xD czyli s3 ale mam pytanie czy znajde takiego z ice cream sandwich?

Opublikowano

Mój znajomy ma galaxy sIII i jest bardzo zadowolony z tego telefonu ;)
Polecam

Roventiuss
212528fc17.png

Opublikowano

a gdyby poczekać uzbierać 3 000 i wybrać albo samsunga s4 albo iphone 5s?

Opublikowano

jak masz czekać na kasę jeszcze to bierz S4, bije iphona na głowe aparat jest prawie jak lustrzanka :)

Opublikowano

jak masz czekać na kasę jeszcze to bierz S4, bije iphona na głowe aparat jest prawie jak lustrzanka :)

Do lustrzanki to brakuje mu m.in lustra, porządnej matrycy i manualnej zmian czasu, przysłony, a także większego wyboru balansu bieli i wiele innych czynników, które sprawiają, że do lustrzanki daaaaaleko takiemu smartphone'owi ;).

"Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego".

LG 4XHD ze względu na układ Tegra III oraz nareszcie normalny wyświetlacz w przeciwieństwie do optimusów z serii L.

Dźwięk Ci nie odpowiada ? Wgrywasz nowy sterownik. Motyw nie pasuje ? Możesz edytować jak chcesz CAŁY SYSTEM ! Tutaj jest przewaga androida na japkiem.

Wystarczy w zupełności do tego, co wypisałeś, a także wielu innych akcji, jakie oferuje Ci smartphone ;).

Opublikowano

Do lustrzanki to brakuje mu m.in lustra, porządnej matrycy i manualnej zmian czasu, przysłony, a także większego wyboru balansu bieli i wiele innych czynników, które sprawiają, że do lustrzanki daaaaaleko takiemu smartphone'owi ;).

"Jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego".

LG 4XHD ze względu na układ Tegra III oraz nareszcie normalny wyświetlacz w przeciwieństwie do optimusów z serii L.

Dźwięk Ci nie odpowiada ? Wgrywasz nowy sterownik. Motyw nie pasuje ? Możesz edytować jak chcesz CAŁY SYSTEM ! Tutaj jest przewaga androida na japkiem.

Wystarczy w zupełności do tego, co wypisałeś, a także wielu innych akcji, jakie oferuje Ci smartphone ;).

A jak z aplikacjami na japko i andra? Duża przewaga?
Opublikowano

Osobiście polecam HTC ONE lub HTC One s ;)

Przyzwoite pieniążki, do twojego budżetu.

Aparat okey, android w stylu htc ;)

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Właśnie co oznacza to np 4S ? Czym się różni np 4 od 4 S

Lepszy procesor.

Polecam Galaxy s3 ponieważ jest duży, wygodny, mało awaryjny, do wszystkiego :P

Osobiście jestem zadowolony, jednak chętnie wymieniłbym za s4 xD

Opublikowano

A jak z aplikacjami na japko i andra? Duża przewaga?

Na Japko wychodzi mnie badziewa, za to są z nim problemy jeśli chodzi o pobieranie z neta płatnych appek.

Ale developerów androidowych coraz więcej i aplikacji też będzie jeszcze więcej.

htc one to ten co ma beats audio?

Beats audio to biblioteki, które możesz pobrać na praktycznie każdego smartphone'a (modyfikacja systemu) ;).

Lepszy procesor.

Polecam Galaxy s3 ponieważ jest duży, wygodny, mało awaryjny, do wszystkiego :P

Osobiście jestem zadowolony, jednak chętnie wymieniłbym za s4 xD

Galaxy SIII to nawet nie jest konkurent takiego Nexusa 4/Xiaomi M2 czy 4XHD.
Tego smartphone'a po prostu wylansowali, nie znaczy, że nie ma lepszych i tańszych.
Opublikowano

Na Japko wychodzi mnie badziewa, za to są z nim problemy jeśli chodzi o pobieranie z neta płatnych appek.

Ale developerów androidowych coraz więcej i aplikacji też będzie jeszcze więcej.

Beats audio to biblioteki, które możesz pobrać na praktycznie każdego smartphone'a (modyfikacja systemu) ;).

hmm ja mam teraz tak ze kolega ma japko i mi go poleca drugi ma andka wiec obaj mi polecaj co innego. Jednak wezme tego optimusa
Opublikowano

hmm ja mam teraz tak ze kolega ma japko i mi go poleca drugi ma andka wiec obaj mi polecaj co innego

Nie chcesz bawić się w modyfikacje systemu, a pozostać "pod kontrolą japka" ? Bierz Iphone'a, co prawda personalizacja praktycznie zerowa, ale sam system jest stabilniejszy.

Android to całkowita odwrotność (chociaż po odpowiednim MODzie, ROMie śmiga bez zarzutów prawie jak japko), sam system ma o wiele większe możliwości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...