Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakieś gry na rozerwanie tej monotonności?

vRs.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodzi mi o jakieś mało znane gry, stare, fajne, wciągające. Nudzą mnie te same tytuły, te same firmy, które trzepią mamonę na odgrzewanych kotletach. Jak masz zamiar napisać Call Of Duty czy Counter Strike 1.6 czy Minecraft -,- to lepiej już nic nie pisz... Coś oryginalnego. Przeglądarkowe też mogą być.

@edit

Nie podawajcie znanych gier, mam na myśli mało znane, których mało kto docenił, a są warte świeczki.

@edit2

LISTA JEST AKTUALIZOWANA.

Lista podanych o w temacie, o które chodziło:

- Stubbs the zombie in Rebel Without a Pulse
- Soldiers: Ludzie Honoru
- Taxi Challenge London
- Superbrothers Sword & Sorcery EP
- Disciples II
- Legend of Grimrock
- Evony
- Damoria
- Total War
- Tzar Ciężar Koronny
- Men Of War
- Game Dev Tycoon

- Sword of the Stars: The Pit

- CrimeCraft GangWars

- GUN

- Robin Hood: Legenda Sherwood

- Gun Metal

- Icewind Dale 1, 2

- Alone in the Dark

- America's Army 3

Lista podanych w temacie, o które nie chodziło, ale się pojawiły:

- Mafia 1, 2 ( popularna )
- War Thunder ( popularna )
- Team Fortress 2 ( popularna )
- Torchlight 2 ( znana )
- Call of Juarez ( znana )
- Eurotruck Simulator ( znana )
- Travian ( przeglądarkowa znana )
- AirRivals ( znana )

- Resident Evil 4 ( popularna )

- NFS World( znana )

- BF Heroes ( znana )

- Combat Arms ( znana )

- Fallout 3 / New Vegas ( popularna )

- Gothic ( popularna )

Dziękuje za odpowiedzi, jak znacie jeszcze jakieś to śmiało piszcie : ) Tylko bez Majngrawdów i innych gówien ;_;

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Hmm Mafia II całkiem fajna fabuła jak dla mnie lubię te klimaty.

War thunder niewyobrażalna grafika coś pięknego gameplay cud malina i to dopiero beta ;).

Team fortress 2 super gierka z fajna grafika i gameplayem.

Opublikowano

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse - gra w której sterujemy zombie.

Seria Red Faction - głównie ze względu na możliwość całkowitego niszczenia otoczenia gry.

Opublikowano

No właśnie mi o to chodziło, żeby nie było tych "popularnych tytułów" które każdy zna... szukam czegoś co zna 10 % ludzi i tego nie docenia. Jakieś inne sugestie?

@up Red Faction grałem : ) ten pierwszy tytuł dzIękuje. Nie znałem gry : )

by Valky

Opublikowano

Z przeglądarkowych ostatnio zacząłem grać w Stronghold Kingdoms :) Bardzo fajna gierka, szczególnie jeśli lubisz grać w inne tytuły tej serii. A co do normalnych gier to skoro Ci się nudzi zagraj w Postala 2 ;) Nie ma to jak dobry rozpizdziel na zabicie nudy. Nie wiem w jakie gry grałeś,ale może poszukaj sobie na necie jakiś rankingów według lat i spróbuj zagrać w tytuły które kilka lat temu ominąłeś, a były dobre. Każdy ma inne gusta :)

@EDIT

Lubisz strategie z troszkę bliższej perspektywy i dużym hardcorem? Spróbuj Soldiers: Ludzie Honoru i serię Men of War. Jak dla mnie gra niedoceniana, bo dla większości za trudna.

Opublikowano

Hmm Mafia II całkiem fajna fabuła jak dla mnie lubię te klimaty.

War thunder niewyobrażalna grafika coś pięknego gameplay cud malina i to dopiero beta ;).

Team fortress 2 super gierka z fajna grafika i gameplayem.

Podałeś same tytuły znanych gier.... Napisałem że chodzi mi o coś nowego, mało znanego. Mafia, TF2 to gry tak samo znane jak CS 1.6 . Oczywiście dzięki że wgl chciało Ci się to napisać, ale nie o to mi chodziło.

Spróbuj Soldiers: Ludzie Honoru i serię Men of War. Jak dla mnie gra niedoceniana, bo dla większości za trudna.

Soldiers: Ludzie Honoru, obadałem : ) występuje multik czy tylko na kampanie można liczyć?

by Valky

Opublikowano

Mafia 1. Ten fajny klimat, gansgerska gra, co prawda gierka ma swoje lata także grafiki nie oczekuj dobrej ale bardzo wciąga podobnie jak 2 :)

skpUo.png

Opublikowano

Mafia 1. Ten fajny klimat, gansgerska gra, co prawda gierka ma swoje lata także grafiki nie oczekuj dobrej ale bardzo wciąga podobnie jak 2 :)

Starałem się jak mogłem, by dostać dobre odpowiedzi : ( Niestety, albo nie przeczytałeś dokładnie tematu, albo mnie nie rozumiesz.

by Valky

Opublikowano

Taxi Challenge London. Sterujesz taksowka i zarabiasz kase.

Jest to gra, ktora po odpaleniu od razu odpycha. Rozdzielczosc jest srednia,, grafika jebie po oczach nie tyle teksturami, co brzydkimi budynkami, ma nierealistyczna fizyke..

Ale naprawde- po chwili daje mase frajdy. Nie ma to jak zapierdalac taksowka w poprzek parku i roznosic wszystko dookola; nie na to jak wjezdzanie do metra i uciekanie przed niezniszczalnymi pociagami; nie ma to jak rozwalanie wszystkich samochodow i pieprzenie policji (KTOREJ NIE MA) i zasad ruchu. Najlepsze jest branie dopalaczy i skakanie pol kilemtra za otwarty most zwodzony ;)

Polecam, jak bylem maly uwielbialem w to grac, teraz niecwiem czy bym tak sie podniecal.. ale wyprobuj sobie :)

Jeszcze jedno- kiedy ukonczysz wszystko dostajesz misje z calym miastem, a to oznacza zwiedzanie calkien imponujacej sieci metra i jezdzenie po dluugich tunelach :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Taxi Challenge London. Sterujesz taksowka i zarabiasz kase.

Jest to gra, ktora po odpaleniu od razu odpycha. Rozdzielczosc jest srednia,, grafika jebie po oczach nie tyle teksturami, co brzydkimi budynkami, ma nierealistyczna fizyke..

Ale naprawde- po chwili daje mase frajdy. Nie ma to jak zapierdalac taksowka w poprzek parku i roznosic wszystko dookola; nie na to jak wjezdzanie do metra i uciekanie przed niezniszczalnymi pociagami; nie ma to jak rozwalanie wszystkich samochodow i pieprzenie policji (KTOREJ NIE MA) i zasad ruchu. Najlepsze jest branie dopalaczy i skakanie pol kilemtra za otwarty most zwodzony ;)

Polecam, jak bylem maly uwielbialem w to grac, teraz niecwiem czy bym tak sie podniecal.. ale wyprobuj sobie :)

Jeszcze jedno- kiedy ukonczysz wszystko dostajesz misje z calym miastem, a to oznacza zwiedzanie calkien imponujacej sieci metra i jezdzenie po dluugich tunelach :D

Jedna z niewielu osób, która zrozumiała sesn tematu! Dziękuje, polać Ci : ) Napewno wypróbuje.

by Valky

Opublikowano

Jedna z niewielu osób, która zrozumiała sesn tematu! Dziękuje, polać Ci : ) Napewno wypróbuje.

Tylko cie ostrzegam, mozesz byc zawiedziony (jak ja sobie teraz, po 3 latach przypomne taka super sie nie wydaje), i to nie gra na dlugie godziny :)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

No to tak :

-Superbrothers Sword&Sorcery EP - mam od tygodnia i wydaje mi się, że już rozgryzłem tą grę :D

-nie wiem czy też zaliczysz do mało znanych, ale Disciples II

-Legend of Grimrock

Jak coś jeszcze sobie przypomnę to dam edita. Ok?

/gif

Opublikowano

Total War - teoretycznie mało znana gra i nie gra w nią tyle osób, co na przykład w Battlefielda. Fabuła nawet ciekawa i można wciągać się przez kilka godzin.

Inna propozycja to gra flash w przeglądarce o nazwie HelicopterGame - musisz to zobaczyć, bo jak raz spróbowałem, to grałem przez prawie godzinę bez przerwy. Możesz też wpisać w Google Grafice: Atari Breakout - fajna rzecz, miłego grania.

Opublikowano

Podałeś same tytuły znanych gier.... Napisałem że chodzi mi o coś nowego, mało znanego. Mafia, TF2 to gry tak samo znane jak CS 1.6 . Oczywiście dzięki że wgl chciało Ci się to napisać, ale nie o to mi chodziło.

Soldiers: Ludzie Honoru, obadałem : ) występuje multik czy tylko na kampanie można liczyć?

Występuje multiplayer, ale nie wiem jak to tam wygląda. Tzn. jak próbowałem wejść to nie było serwerów. Pewnie trzeba patche ściągnąć etc. Musiałbyś poszukać na necie. Prędzej w Men of War znajdziesz ludzi :)

Opublikowano

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi : ) ( lajki potem, jakimś cudem wyczerpałem limit, a dzisiaj nikomu nie dawałem ) Jeżeli zna ktoś jeszcze inne niż wymienione powyżej to prosiłbym o podanie.

Lista podanych o które chodziło w temacie :

- Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse

- Soldiers: Ludzie Honoru

- Taxi Challenge London

- Superbrothers Sword&Sorcery EP
- Disciples II
- Legend of Grimrock

- Evony

- Damoria

- Total War

- Tzar Ciężar Koronny

- Men of War

- Dev Tycoon

Lista podanych o które nie chodziło w temacie, ale wystąpiły :

- Mafia 1,2 ( popularna )

- War Thunder ( popularna )

- Team Fortress 2 ( popularna )

- TorchLight 2 ( znana )

- Call Of Juarez ( znana )

- Eurotruck ( znana )

- Travian ( przeglądarkowa znana )

- AirRivals ( znana )

Może się komuś przyda : ) Dzięki.

by Valky

Opublikowano

Podawałem jeszcze Men of War :) To tak jakby kontynuacja Soldiers: Ludzie Honoru. Oprócz podstawki są do tego trzy dodatki.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Men_of_War

I jeszcze zapomniałem wspomnieć o genialnym Game Dev Tycoon, gdzie zarządzamy firmą robiącą gry komputerowe, genialna zabawa przy tym jest, a czas szybko ucieka.

Opublikowano

Podawałem jeszcze Men of War :) To tak jakby kontynuacja Soldiers: Ludzie Honoru. Oprócz podstawki są do tego trzy dodatki.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Men_of_War

I jeszcze zapomniałem wspomnieć o genialnym Game Dev Tycoon, gdzie zarządzamy firmą robiącą gry komputerowe, genialna zabawa przy tym jest, a czas szybko ucieka.

Dzięki : ) Już dopisałem. Pisać pisać jak znacie jeszcze jakieś : ) Zamierzam zrobić sobie maratonik w ten weekend ^^

by Valky

Opublikowano

Bardzo mało ludzi gra w CrimeCraft GangWars ( za darmo na steam ) jak ktoś chce darmową czapkę do TF2 to niech zagra :D fajna gierka, sam niedawno zacząłem grać :P
Robin Hood: Legenda Sherwood
Twierdza Deluxe i Twierdza Krzyżowiec
GUN bardzo fajna gra, mało znana, sam zobacz :D
Resident Evil 4
Gun Metal
Mam nadzieje, że o to ci chodziło ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...