Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się kupić telefon z pękniętą szybką?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Znalazłem dosyć ciekawą ofertę galaxy S3, z jednym mankamentem: Mianowicie jak spadnie telefon, to pęka szybka - i w tym tak jest. Zastanawiam się nad takim typu telefonem, bo może wyjdzie jakoś tak, że nie będzie to przeszkadzało. Więc mam pytanie: Opyla się kupować taki telefon? Jeśli jest sprawny, ale szybka jest pęknięta? I jaki koszt w telefonie (Samsung galaxy S3) trzeba wydać, aby naprawić pękniętą szybkę? Bo telefon się opłata, zbić cenę raczej można nawet do pewnie 650-750 zł :) Co sądzicie? Chciałbym kupić dobry telefon hmm.. nazbierać trochę i np. na prezent :) Nie wydaje mi się, że zbita szybka narobi obciachu, pogorszy użytkowanie itp. przeczytajcie i dajcie mi opinię do wszystkiego, chciałbym dokładnie wiedzieć. Fajnie w ogóle, że telefon kosztował tak dużo, a teraz można go tanio kupić :) A i jeszcze pytanie: Czy w ogóle można rozpoznać podróbkę? Może przez np. benchmark? Piszcie! Chcę wiedzieć! A i zestaw jak dał producent, czyli wszystko + są zdjęcia i wygląda dobrze. W dodatku w moim mieście :D

Opublikowano

Więc tak skoro chcesz do dla siebie to go kup,a szybke wymienisz.

Ale jak dla kogoś to nie... Dasz komus telefon z pękniętą szybką ? ~ Dużo kosztuje, ale to jest uzytkowane i popsute ;)...

a co do tego co wszystko to weź USB, INSTRUKCJE, GWARANCJE, PUDEŁKO, ŁADOWARKE i wszystko co on ci da.

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

A zużytą prezerwatywę użyjesz jeszcze raz ? Galaxy S3 to chyba najbardziej przereklamowany telefon, który dotychczas wyszedł - i powie Ci to każdy fachowiec, który nie chce Ci wcisnąć pozłacanej szmaty. Mówię jak jest.

'But it's been no bed of roses no pleasure cruise
I consider it a challenge before the whole human race
And i ain't gonna lose
'

WTF ?! To nie jest reklama... Klikaj!

b234x60.jpg

Opublikowano

W sumie też racja dać telefon z taką szybką.. Wiecie może, jakie by się kłaniały koszty wymiany szybki? By tylko ona jest uszkodzona. A i jak najtaniej :)

Opublikowano

Nie polecam i co z tego ,że ma pęknięta szybę jak możesz mieć uszkodzenia wewnętrzne ja bym nie ryzykował po za tym jest to przereklamowany telefon

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

To ja dopowiem jeszcze coś o podróbkach. Chińczyki mają ZAWSZE dwie baterie oraz w większości przypadków dual sim, którego nie oferuje Samsung. ;) Sprawdź te dwa detale, a będziesz wiedział czy to oryginał, czy fake. Ponadto sprawdź wszystkie papiery oraz zgodność numerów IMEI.

I taka rada - lepiej wydać sto złotych więcej i kupić S3 mini w stanie idealnym niż brać uszkodzoną S3. Może to być tylko szybka, a może to być też coś, czego na pierwszy rzut oka nie zauważysz. ;) A S3 mini nie jest znowu takie dużo mniejsze od normalnej S3. :P

Opublikowano

Nie wiem ile teraz kosztuję używany galaxy ale wymienić szybę na pewno się da i nie jest to chyba bardzo kosztowne . W serwisie Asusa mojemu koledze wymienili szybę i panel dotykowy za 200 zł ( choć szczerzę jakoś nie chcę mi się w to wierzyć :P ) to samą szybke zreperujesz za kilkadziesiąt zł. Upewnij się że wszystko inne jest sprawne bo zwykły upadek nie złamał by tak mocnej szybki. Pierw jednak upewnij się czy dasz radę gdzieś naprawić i za ile .

Opublikowano

Ja sie nigdy nie bawiłem w kupno tak zniszczonych telefonów. Tobie takze radze tak nie robic.

Lepiej zainwestuj te 100-150zł i kupisz sprawny telefon.

Opublikowano

Polecam Ci kupienie telefonu w stanie dobrym lub bardzo dobrym.

Szybka takie małe cuś, ale nie wiesz czy nie ma innych wad.

W końcu jak ktoś rozwalił szybkę, to mógł więcej. Zaoszczędź i kup pewniej ;)

Wymiana szybki kosztuje różnie. Wiem, że kolega kiedyś do serwisu poszedł po gwarancji i płacił 100zł za wymianę.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Opłaci ci się, wymiana szybko to koszt 100zł + a 650 za tego fona to grosze, więc decyzja twoja ja bym wziął

47852931806752427550.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...