Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Zmiany w jungli w patchu z Aatroxem

sensus12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W patchu który będzie z tym nowym championem zmiany w jungli będą następujące

• Pierwszy spawn wilków zamiast 1;40 będzie w 1;55
  • Czas odrodzenia zredukowany z 60 do 50 sekund

• Pierwszy spawn wiedźm zamiast 1;40 będzie w 1;55
  • Czas odrodzenia zostaje taki sam - 50 sekund

• Pierwszy spawn golemów zamiast w 1;40 będzie w 1;55
  • Czas odrodzenia zredukowany z 60 do 50 sekund

• Pierwszy spawn Blue-Buffa pozostaje bez zmian
  • Teraz daje 275 expa zamiast 220

• Pierwszy spawn Red-Buffa pozostaje bez zmian
  • Teraz daje 275 expa zamiast 220

Itemy:

• Madredy:
  • Teraz zadają dodatkowe obrażenia do potworów z każdym auto attackiem

• Latarnia WIrggle
  • Teraz zadają dodatkowe obrażenia do potworów z każdym auto attackiem
  • AD zostało zwiększone
  • Life Steal został zwiększony
  • Koszt kombinacji zwiększony

Zmiany w latarni:

• Daje 25 AD
  • Daje 25 Armora
  • Ward jest na 1 minute, i ma minute cd.

Źródło:

http://www.reignofgaming.net/blogs/stonewall/24305-aatrox-patch-jungle-changes

<>

Opublikowano

nie wiem czy to dobry pomysł riotu. moim zdaniem lepiej było zaczynać od wilków z pomocą przy czym tracisz mniej hp niż na 2lvl solo wilki po blue...

no ale cóż ....

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Spieprzyli cala jungle, wgl mi sie to nie podoba. Bot nie moze zrobic golemow, mid i top nie moze zrobic wiedzm przez wlasnie ten patch. Wielki fail.

sstwc.jpg

Opublikowano

Nie podobają mi sie totalnie te zmiany..

Teraz jungler będzie jeszcze bardziej w tył...

Teraz to już ani nie może mid pullować bez dmg na junglera ani teraz jungler nie będzie mógł zrobić wilków/wiedźm przed buffem..

W sumie.. Z jednej strony niby będzie jungla trudniejsza ale..

Opublikowano

Generalnie są dwa powody tych zmian.

1. Bot niebieskiej drużyny mógł sobie robić golemy, z czym była przewaga nad przeciwnikami.

2. Riot już kiedyś zapowiadał, że będą robić takie zmiany w jungli, żeby jungler nie farmił w niej, a więcej ryzykował, aby mieć jakiś zarobek.

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Mam mieszane uczucia co do tych zmian. Skoro bot bral golemy to mogli tylko je zmienic. Dobrze ze chociaz blue daje wiecej expa....

Opublikowano

Co to za zmiany? lepiej było zaczynać od wilków.. a nie jesteś se 0:35 pod blue i czekasz na blue ponad minute.... riotowi chyba coś nie ten tegos w głowkach :D

Opublikowano

Świetny patch. Chcieli wprowadzić większą równowagę na botlane, teraz dolna strona nie będzie miała tej lekkiej przewagi z golemów.

Start od razu na buffie też nie jest zły, może powrócą lvl2 gangi, gdzie grając u góry, od razu z reda schodzimy na topa, super!

Większość chyba nie widziała, że z buffów dostaniemy więcej expa, to tak jakbyśmy z wilkami startowali (bądź wraithami). Nie wiem po co spina.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Spieprzyli cala jungle, wgl mi sie to nie podoba. Bot nie moze zrobic golemow, mid i top nie moze zrobic wiedzm przez wlasnie ten patch. Wielki fail.

Usunęli przewagę blue side, ot co :-)

Generalnie są dwa powody tych zmian.

1. Bot niebieskiej drużyny mógł sobie robić golemy, z czym była przewaga nad przeciwnikami.

2. Riot już kiedyś zapowiadał, że będą robić takie zmiany w jungli, żeby jungler nie farmił w niej, a więcej ryzykował, aby mieć jakiś zarobek.

Zaprzeczasz sobie, campy się szybciej spawnią więc jungler będzie miał więcej kasy, już po pierwszym zabiciu wreithów kolejny spawn będzię w tym samym czasie co na starym patchu, potem już tylko lepiej.

652601399840421198520.png

Opublikowano

@up masz rację, jungler na początku gry będzie odstawał farmą, ale potem będzie już tylko lepiej :)

@top Już nikt nie będzie mnie zmuszał do robienia wilków/wraithów na start, zmiany jak najbardziej na +

Opublikowano

Piszecie też, że dla równowagi na bocie te golemy.. Jeśli byłby taki cel to zmieniliby tylko czas odrodzenia golemów, a nie całej reszty. Tak czy siak od samego sezonu 3 było zapowiadane że jungla będzie o wiele trudniejsza, więc nie jedno nas pewnie czeka ;)

Opublikowano

Heh widac ze jestes na brazie

Wp riot, znerfia wszystko co jest oplacalne

Na brązie już robią wilki przed blue, on chyba na goldzie V jest pewnie bo tam takie przypadki są.

Opublikowano

Chyba ich pojebało, i to ostro... jungluje od s1 i jak do tej pory te zmiany jakoś przeżyłem ale to już lekko przegięcie... Jungler i tak był do tyłu z lvlem a teraz jeszcze brak wcześniejszego spawnu wilków etc.... Zamiast wprowadzać ten bezsens mogliby zrobić metę z turniejów...(w niebieskim teamie adc z suppem na topie) i po problemie... ale nie... brązowe dzieci będą mieć ból dupy o "omfg 1vs2 noobs".

Jak dla mnie zmiany na -.

Opublikowano

Znów latarnia będzie chyba częściej grana hmm może na topa się nada, kto wie, kto wie zobaczymy. Zmiany w jungli dla mnie neutral bo i tak nie gram w jungli tylko na topie ^^

E6c9g1v.gif

Opublikowano

propsuje wreszcie te szmaty z bottoma na blue sidzie nie beda mogly w stanie wygrac lejna tylko dzieki przewadze expa, a toplane nie zaora na 2 lvlu kolezke a ten sie zdziwi co sie stalo. o ile mi wiadomo(nie wiem czy to jest prawda) to po zrobieniu dwoch buffow i tak bedziesz mial 3 lvl takze zmiana jest ewidentnie na plus. co do latarni to tez madra i konieczna zmiana tylko nie wiadomo jak to bedzie sie mialo w odniesieniu do elder lizarda, ale zobaczymy jak prosy ze streamow zagraja to juz bedzie wszystko jasne B) B)

Opublikowano

Chyba ich pojebało, i to ostro... jungluje od s1 i jak do tej pory te zmiany jakoś przeżyłem ale to już lekko przegięcie... Jungler i tak był do tyłu z lvlem a teraz jeszcze brak wcześniejszego spawnu wilków etc.... Zamiast wprowadzać ten bezsens mogliby zrobić metę z turniejów...(w niebieskim teamie adc z suppem na topie) i po problemie... ale nie... brązowe dzieci będą mieć ból dupy o "omfg 1vs2 noobs".

Jak dla mnie zmiany na -.

Takiś doświadczony, że nawet nie rozumiesz prostych zmian.

lepiej było zaczynać od wilków.. a nie jesteś se 0:35 pod blue i czekasz na blue ponad minute.... riotowi chyba coś nie ten tegos w głowkach

To, co Ty robisz sobie na normalach wszyscy mają w dupie. Późniejszy spawn oznacza, że jest więcej czasu na lvl 1 invade = ciekawszy start do profesjonalnych gier.

Wp riot, znerfia wszystko co jest oplacalne

A dlaczego jedna drużyna ma mieć przewagę jeszcze przed rozpoczęciem gry?
Opublikowano

niby dobrze i źle, zobaczymy. Mi się podoba ogólnei motyw z latarnia bo bedzie oplacalo sie ją kupić wiekszość junglerów składa tylko madreda;d

<span style="text-shadow: 1px 1px 8px #FF0000; font-weight: lighter; color: #FF0000;">dowolny tekst.</span>

Opublikowano

Piszecie też, że dla równowagi na bocie te golemy.. Jeśli byłby taki cel to zmieniliby tylko czas odrodzenia golemów, a nie całej reszty. Tak czy siak od samego sezonu 3 było zapowiadane że jungla będzie o wiele trudniejsza, więc nie jedno nas pewnie czeka ;)

A co jeśli adc i support postanowili iść na topa i zrobić sobie wilki?

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Ehh robią gówno z tej linii -.- Omg porażka teraz będzie znowu double top -.- ....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...