Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Vayne useless late game champ

sweetgrove12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ostatnio grałem vayne.... ta, chujowo ale co tam. Widziałem wiele prosów jak nią grało - a sam nie potrafię. Z farmą wyrabiam o ile nie będę mieć sony, która stoi pod wieza przez 1/2 meczu. A więc : Czy vayne to useless champ? Czy ja jestem chujowy? Może jakieś tipy, dobre poradniki bo z tych englisz poradnikow rozumiem 1/9 tekstu...

Jesteś Chujowy B)

Opublikowano

Vayne to moj main, i IMO jest ona dobra w kazdym etapie gry. Czy to early, mid czy late.

Vayne pre-6 jest strasznie słaba, ona ma niestety słabe early.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Vayne słaba heh, śmieszne to jest ,bo gdy tylko widze ,że vayne w early ma 3-0 lub po prostu +3 fragi to od razu wiem ,że to jest GG... Vayne i twitch to jedne z najlepszych ADC, czemu? Bo sami umieją wycarrować team, nawet kiedy on nie współpracuje...

Opublikowano

pamiętam moją pierwszą grę - była w rotacji a ja miałem wtedy 6lvl. kumpel mnie namawał żebym zagrał właśnie vayne

wynik? ludzie, w meczu 30min 70farmy i 1/8 albo 1/9, nie pamiętam

jak miałem 20lvl uzbieralem 4800. już prawie kliklem ,,zakup branda'' to przyszedł do mnie kumpel. mówi że jestem pojebany i wgl

poprosił czy może zagrać jednego normala

wbił na swoje konto i na vayne przy mnie złożył tripla teoretycznie 3vs1 . quadre 4vs3 i pente w tf

jak zakupilem vayne na początku lamilem

z resztą nadal nie gram kozacko ale wiem jedno - jak przegrywamy ale walka jest do late to mecz wygramy - wystaeczy mieć tanka

teraz mam ok 45champ ale tylko 4adc - ez, vayne, ashe i sivir - więcej nie potrzebuje

rada? farm i nie atakuj bez ganku w erly. staraj się prosić supporta aby brał leone lub nunu - to najlepsze supp z vayne

w tf jeśli przeciwnik ma kogoś kto może do ciebie szybko doskoczyć to nie bij np adc przez co wchodzisz w środek tf, lecz lepiej w 5sec zabij tego kogo jest najbliżej

jeszcze jedno - doran na początek, puzniej berserki, wampiryczny, po polsku coś tam jest zapał, BT i tancerza. puzniej już bież sytuacyjne. ja biorę warmoga, ew. mg czyli banshi albo ogólnie omena i dokladam infinity

@d - ja przynajmiej coś napisałem a nie tak jak ty - nie grałem to nie wiem

Tak, jeżeli ktoś picknie sone albo nami z vayne jest gg... wtedy vayne to useless shit, ponieważ nie ma nawet prawa do farmy podejść a wpierdol dostanie... tak to jest jak sie gra na tym pojebanym silver II ( wtedy jeszcze I) Bloodthrister na vayne jako 2-3 item ? WTF? chyba tylko ja czegoś nie wiem o tej postaci...

Dobra niech ktoś zamknie ten temat bo jak widze niektóre posty to mi się rzygać chcę...

Cóż, teraz jest meta raczej na early postawiona, ponieważ wiekszosc meczow przegrywam/wygrywam w mniej niz 35 min, a wiec dlatego twierdze ze jest useless... Nie pasuje ci moje zdanie? Pierdol sie, a nie piszesz jaki to ja chujowy jestem

Narazie poprobuje nia pograc, może się naucze i będe popierdalał ale widzac czasami moj team... dat picks!

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

nio ok, ryze czy akali może wziasć vayne na combo jednak zauważ że vayne z full buildem gdy atakuje to się tylko leczy a nie traci hp

weźmy sobie solo 1/4hp vayne kontra full voli

po tym fighcie wychodzi vayne z killem i full hp ;)

więc nawet jak niechcący wbijesz w tf i bedziesz focusowany to z ogar teamem tripla i tak zbierzesz ;)

Nieprawda, voli kupi armor i po niej. (wiem że vayne ma true ale tyle tego jest co kot napiłakał) dodatkowo op pasywka miśka.

xxx

Opublikowano

Nieprawda, voli kupi armor i po niej. (wiem że vayne ma true ale tyle tego jest co kot napiłakał) dodatkowo op pasywka miśka.

A vayne kupuje armor penetration i po misku

Opublikowano

Tyle drue damage co kot napłakał? no tak, 300-400 true dmg co 3 hity to tyle co kot napłakał, a teraz znajdź mi drugą taką postać w grze która tyle wyciągnie. Chyba Olaf z max cdr

Opublikowano

Zapewne posypie się hejt, ale co tam szkodzi. Ja na Vayne składam w kolejności :

Berserki > IE > BT > Widmowy Tancerz x2 (lub 1 widmowy i huragan) i na końcu albo coś na przebicie (whisper) albo młotek na slowa + hp.

Dzięki IE na początku walisz kryty + twoje ulti = miazga. Do tego true dmg. Wiadomo, co 3 hit true to musi być attack speed i na końcu albo hp i slow albo coś na pene.

csyt2-signa.png

Opublikowano

Vayne jest bardzo mocna, zwłaszcza w late game, który jest jej najlepszą fazą gry. Bardzo łatwo tym się gra, brak skillshotów a w dodatku
ogromna mobilność i płynne animacje AA. Po prostu trzeba przeżyć early, a wtedy w late jest się OP.

Opublikowano

"VAYNE USSELES CHAMP " Co te bronzy nie wymyśłą o kurwa xD
early game - farmisz czekasz na junglera z farmą +300 w late robisz taki rozkurwiel i jakbyś jeszcze nunu miał, to dmg jest nie do opisania

Opublikowano

Zapewne posypie się hejt, ale co tam szkodzi. Ja na Vayne składam w kolejności :

Berserki > IE > BT > Widmowy Tancerz x2 (lub 1 widmowy i huragan) i na końcu albo coś na przebicie (whisper) albo młotek na slowa + hp.

Dzięki IE na początku walisz kryty + twoje ulti = miazga. Do tego true dmg. Wiadomo, co 3 hit true to musi być attack speed i na końcu albo hp i slow albo coś na pene.

Nie ma sesnu budowac huragan bo "w" vayne moze tylko sie na jedno osbe stackowac, wiec o jest po prostu marnowanie potencjalo itemu.

Lepiej złożyć BoRK.

Opublikowano

"VAYNE USSELES CHAMP " Co te bronzy nie wymyśłą o kurwa xD

early game - farmisz czekasz na junglera z farmą +300 w late robisz taki rozkurwiel i jakbyś jeszcze nunu miał, to dmg jest nie do opisania

Co te debile nie wymyślą, o kurwa xD

Czytaj to co jest up debilu, niech ktos zamknie ten pojebany temat

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Bullshit, Vayne jest OP i w early i w late. Jest bardzo łatwa do ogarnięcia skoro za 1 razem po przeczytaniu wszystkich jej skilli już ją ogarniałem prawie w całości. Niby to zwykły AA champ a robi mega dmg.

Vayne którą nawet Ashe outradeuje w early ma mocne, okay.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Vanosz profesjonalista :D

Vayne nie jest mocna w early, potrzebuje się wyfarmić aby robić coś sensownego. Jest ona trudna do zagrania w early/mid za to w late miodna :)

Wystarczy farmic early i ogarniac nieco mid, w late to postac poprowadzi Ciebie a nie Ty ją c:

Opublikowano

w early i mid jest slaba? zastanow sie co ty napisales . to tak jak wszystkie adc sa slabe w early i midgame . To troche mnie to zastanawia jak taka vayne wyjdzie z early na statach 5+ to widze ze jest slaba w early hmmmm .

Opublikowano

To teraz sobie porównaj early MF albo Caitlyn. Śmiało, dostań od Caitlyn headshota + Q bez minionów, od MF auto Q auto. A teraz dostań od Vayne AA z Q albo nawet 3x AA i to porównaj. Vayne ma słabe early, w midzie już można troszeczkę poszaleć jak się złoży pełny item, a late jak ogarniasz Orb walking, dodge to naprawde możesz dużo zdziałać.

Opublikowano

z true w late gamie (bynajmniej na moim buildzie) na ulcie w ciągu 1,5s wyciskam 2,8k dmg-u ;x tanków składam jak papierki, enemy adc nie mają startu. wystarczy cleanse i 3lvl wtedy robisz easy kille ;) wystarczy troche nią pogarac i zobaczysz xD ja nią wyciskam po 25/8 ostatnio ale to rusek także... widocznie ty nią chujowo grasz bo postac jest przednia. jedynie mam problemy z tristaną vs vayne ale też się da xD

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Vayne - bez farmy papier. Trzeba nią dużo mikrować... bez mikrowania papier x2 : ) R>Q>E>W . W TF wygląda to tak : Puszczasz ulti ® ---> Tumble (Q) ---> Focusujesz ( priorytet, Feed enemy>ADC>Burst ) ---> Przybicie (W) , tylko wtedy jak jest okazja, w powietrze nie przybijaj. Nie ma co tłumaczyć więcej. Nie nauczysz się grać Vayne zadając pytania jak nią grać... Z doświadczenia się naucz : )

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

nazarta vayne i ogarniajaca dodge to vayne rozpierdala 1vs5 ale z dobrym coverem jak kazdy adc :D .
1V5 ale gdy cb coveruja? to raczej nie jest wtedy 1v5...

Vayne - bez farmy papier. Trzeba nią dużo mikrować... bez mikrowania papier x2 : ) R>Q>E>W . W TF wygląda to tak : Puszczasz ulti ® ---> Tumble (Q) ---> Focusujesz ( priorytet, Feed enemy>ADC>Burst ) ---> Przybicie (W) , tylko wtedy jak jest okazja, w powietrze nie przybijaj. Nie ma co tłumaczyć więcej. Nie nauczysz się grać Vayne zadając pytania jak nią grać... Z doświadczenia się naucz : )
ADC nie przybliza sie tak bardzo do enemy teamu, bo wtedy deda, a jak strzela z daleka to jak ma bić innego adc, musi podejsc blisko enemy teamu w zasieg ich meele... lepiej bic tych co sa blisko i bedzie bezpiecznie, zwlaszcza vayne ktora nawet tankow odrazu cisnie :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...