Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Vayne useless late game champ

sweetgrove12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, ostatnio grałem vayne.... ta, chujowo ale co tam. Widziałem wiele prosów jak nią grało - a sam nie potrafię. Z farmą wyrabiam o ile nie będę mieć sony, która stoi pod wieza przez 1/2 meczu. A więc : Czy vayne to useless champ? Czy ja jestem chujowy? Może jakieś tipy, dobre poradniki bo z tych englisz poradnikow rozumiem 1/9 tekstu...

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nie ma useless champow, są useless gracze.

Vayne jak większośc adc to tylko "rightclick", lol to prosta gra, na pewno się nauczysz.

/gif

Opublikowano

Vayne op adc = ) Wystarczy na początku farmić raczej nie wcczynać się w bójki, a potem w late może nawet wyccarować gre, dzięki jej ulcie i q(niewidka) jest nie do zajebania + w na tanki, kupujesz whispera i tanki w enemy już życia nie mają, Vayne to zayebiaszczy adc, sam nią za dobrze grac nie umiem, ale coś tam próbuje ; )

Opublikowano

Vayne robi rozpierdziel w late z tankow, nikt solo nie ma z nia szans w late.

Vayne to wedlug mnie jeden z trudniejszych adc wiec tak latwo nie bedziesz umial nia grac. Trenuj na normalach i staraj sie w early jak najwiecej farmic.

sstwc.jpg

Opublikowano

Opis tematu " Vayne useless late game" - ok, nominujje cie do brązu XVI.

Jakim cudem Vayne, adc z true dmg (W) moze byc uselles w late? ta postacia keruje sie niejedne gry, wystraczy pasywnie grac w early i czekac na gank naszego junglera i wtedy lapiemy kille.

Vayne imo jest trudna postacia, wiec sie nie dziwie dlaczego polowa tym lami.

Opublikowano

"Vayne useless late game champ" - Po przeczytaniu nazwy tematu leże na ziemi i ryczę ze śmiechu xD

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Vayne to najlepszy adc, fakt, w early jest dość słaba, ale w late ma być mocna, i jest. Ile razy zdarza się, że ADC w TF padnie na początku, zostaje tank vs 2 albo tank vs 3 i nie potrafią go zajebać? Tank rozwali wszystkich albo sam ucieknie. Z vayne jest inaczej, o ile nie padnie na początku (z ogarniętym teamem nie powinna) to potem tank pada w kilka sekund. Death wisper + w i obrażenia są nieziemskie. Nawet nie musi mieć bardzo dużo feeda. Nie jest nawet tak trudna jak wszyscy piszą, wystarczy się obrócić w odpowiednią stronę przed użyciem Q.

@up A sona podobno jest dobrym junglerem.

Opublikowano

@panowie Up vayne nie jest ani najlepszym adc, ani op, ani specjalnie trudna postacia(trudna to moze być linia gp vs panth+teemo, albo np. gra mf w jungli bez smite,itemów ani pomocy teamu)

widzialem ze in 'ur opinion, ale nie mogłem się powstrzymać

, przez/dla takich jak wy cały czas wprowadzają patche "balansujące" . Gra w lol'a to żadna filozofia, a postać jak postać - każda ma swoje wady i zalety, ale liczy się to jak grasz.

/gif

Opublikowano

Opis tematu " Vayne useless late game" - ok, nominujje cie do brązu XVI.

Jakim cudem Vayne, adc z true dmg (W) moze byc uselles w late? ta postacia keruje sie niejedne gry, wystraczy pasywnie grac w early i czekac na gank naszego junglera i wtedy lapiemy kille.

Vayne imo jest trudna postacia, wiec sie nie dziwie dlaczego polowa tym lami.

"Vayne useless late game champ" - Po przeczytaniu nazwy tematu leże na ziemi i ryczę ze śmiechu xD

Tia, widzę, że obsraliście mnie gównem, które teraz zjem, strawie i wysram tym, czym napisaliście te wypowiedzi

Brak wam wyobraźni, "hate hate hate", źle sformułowałem zdania i już hate. Idzcie sie powiesić

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

2 postacie ktore maja szanse z vayne to Kog .. ten miazga w late tak samo i Tristana miazga z Speedem z Q

Jesli chodzi o sama Vayne to robi miazge w late

Opublikowano

mi na bocie kolesie tak nafeedowali vayne ze w late jak bylem fizzem to ona mnie na 3-4 hity brała więc taka useless nie jest

Opublikowano

Tia, widzę, że obsraliście mnie gównem, które teraz zjem, strawie i wysram tym, czym napisaliście te wypowiedzi

Brak wam wyobraźni, "hate hate hate", źle sformułowałem zdania i już hate. Idzcie sie powiesić

Nie zrozumiałeś chyba czegoś. Czy hate'm nazwiemy śmianie się z tego, że ktoś zaprzeczył logice działania konkretnej postaci jaką jest Vayne. Tudzież chodzi mi o to, że napisałeś, że jest ona useless w late, a jak chyba większość graczy wie, że jest to właśnie najlepszy adc do końcowej fazy gry ze względu na swoją mechanikę. To właśnie wywołało u mnie napad śmiechu. Nie bierz tego do siebie ziomek ;)

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

haha! sam jesteś useless, dziś widziałem, jak na NA banowali Vayne w 4 meczach xD jest OP as shit, bardzo dobry, świetny adc który potrafi sam carrować grę i wygrywać TF'y

Opublikowano

Kilka sprostowań... Vayne przez ok. 4 miesiące była moim mainem + "miałem okazję" grać jako support dla Vayne z Diamond V. Jeżeli ktoś uważa że jest słaba na early i przeciętna, to wytłumaczcie mi, jak ten gracz na 3 lvlu robił nią tower dive'y i zgarniał killa, mało tego uchodząc z życiem...?

Kolejny ekspert, Vayne jest (o ile dobrze pamiętam) najlepszym, lub drugim najlepszym ADC w grze, jeśli chodzi o lategame. Wyciąga kosmiczne dps, ma ogromne predyspozycje do pozycjonowania, ma CC, ma true dmg i ma pasyw, dzięki któremu NIKT nam nie jest w stanie uciec. No może Hecarim na ghost.

Jedynymi ADC o jakich mam pojęcie a są w stanie dorównać Vayne są Kog'Maw i Tristana, żaden inny nie ma tak miażdżącego late game.

Pytanie, czemu na turniejach jest rzadko pickowana? A ile % gier na prestiżowych turniejach kończy się w late game? Do early+mid (bo profesjonalne drużyny kładą nacisk głównie na early i mid game) są lepsze picki, ale jesli nastawiasz się na lategame to Vayne jest najlepsza z najlepszych.

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

pamiętam moją pierwszą grę - była w rotacji a ja miałem wtedy 6lvl. kumpel mnie namawał żebym zagrał właśnie vayne

wynik? ludzie, w meczu 30min 70farmy i 1/8 albo 1/9, nie pamiętam

jak miałem 20lvl uzbieralem 4800. już prawie kliklem ,,zakup branda'' to przyszedł do mnie kumpel. mówi że jestem pojebany i wgl

poprosił czy może zagrać jednego normala

wbił na swoje konto i na vayne przy mnie złożył tripla teoretycznie 3vs1 . quadre 4vs3 i pente w tf

jak zakupilem vayne na początku lamilem

z resztą nadal nie gram kozacko ale wiem jedno - jak przegrywamy ale walka jest do late to mecz wygramy - wystaeczy mieć tanka

teraz mam ok 45champ ale tylko 4adc - ez, vayne, ashe i sivir - więcej nie potrzebuje

rada? farm i nie atakuj bez ganku w erly. staraj się prosić supporta aby brał leone lub nunu - to najlepsze supp z vayne

w tf jeśli przeciwnik ma kogoś kto może do ciebie szybko doskoczyć to nie bij np adc przez co wchodzisz w środek tf, lecz lepiej w 5sec zabij tego kogo jest najbliżej

jeszcze jedno - doran na początek, puzniej berserki, wampiryczny, po polsku coś tam jest zapał, BT i tancerza. puzniej już bież sytuacyjne. ja biorę warmoga, ew. mg czyli banshi albo ogólnie omena i dokladam infinity

@d - ja przynajmiej coś napisałem a nie tak jak ty - nie grałem to nie wiem

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Najwidoczniej stun/odepchnięcie, true dmg i dobry mechanizm do ROZPIERDALANIA to za mało :C

Co tu nie rozumieć z ang. poradników?

Chcesz oceniać postać po grze z afkiem? Serio?

Moim zdaniem to Ty jesteś chujowy.

@up

puzniej, bież

;__;

1994993994.png
Opublikowano

Lolz, vayne useless w late? co!? przecież to jest late game champ... jeżeli przeciwnik nie myśli to ciska wszystkich jak chce(oracle ją według mnie kontruje, bo łatwo ją sfocusować i jej ult wtedy daje tylko te 50 dmg), ale jak to adc, late game champ, a ty mowisz ze useless :P jedyne co musisz zrobic to wytrwac w early farmiac...-

Opublikowano

YOU MADE MY DAY. Jako main, wiem że vayne potrafi z palcem w dupie wygrać grę. Często mam comebacki, gdzie przegram np linie vs cait 0/3, a wyjdę z statami 11/3.

Kiedyś ktoś powiedział, że gracze są do kitu, a nie champy. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Vayne robi rozpierdziel w late z tankow, nikt solo nie ma z nia szans w late.

Vayne to wedlug mnie jeden z trudniejszych adc wiec tak latwo nie bedziesz umial nia grac. Trenuj na normalach i staraj sie w early jak najwiecej farmic.

To być sie zdziwił jakbym Cie wziął ryzem na 2 skille :D

Co do vayne to w early troche odstaje, jak sfedujesz przeciwnika to masz to grze. Jak jednak doczekasz do lateb ez feeda i z farmą to win tylko czeka.

xxx

Opublikowano

Panie, Vayne ma najlepszy late game w grze z każdego adc. Dzięki ultowi + true dmg z W i ooogromnym dmg rozpierdala każdego.

I jeszcze te świetne mechanizmy z Q i E, gdzie możemy się przeturlać (TUMBLEE) i dobić w ścianę przeciwnika.

Vayne sama w sobie jest op tylko jest trudna do gry, nie oszukujmy się. Ma też swoje minus:

- wolno czyści linię, żadnego AOE dmg.

fb.com/myrodj

Opublikowano

nio ok, ryze czy akali może wziasć vayne na combo jednak zauważ że vayne z full buildem gdy atakuje to się tylko leczy a nie traci hp

weźmy sobie solo 1/4hp vayne kontra full voli

po tym fighcie wychodzi vayne z killem i full hp ;)

więc nawet jak niechcący wbijesz w tf i bedziesz focusowany to z ogar teamem tripla i tak zbierzesz ;)

1371985602-U137250.jpg by ScoTubeDev

2x ExModerator NosTale I 2x Gold Member

Opublikowano

Vayne jest jednym z najlepiej pozycjonujących się adc czyli odpalasz ulta i na zmiane basic przejście kilku kroków i tak dalej ja zrobiłem tak quadre ze 100 hp :D. A tak w ogóle to vayne świetnie się farmi i stanowi wielkie zagrożenie w early game i late game ,więc czego chciec więcej. Według mnie najlepszy adc. Jak cię zestunuje to praktycznie nie żyjesz. Bardzo ciężko ją zabić. Naucz się pozycjonować a damage będzie ci dany :D. Według mnie najlepszy adc. Pozdrawiam

Tak wiem powtórzyłem jedno zdanie dwa razy

Opublikowano

Vayne to najelpszy adc w late.

To ze ty nie umiesz grać to nie znaczy ze postac jest do kitu

Ja np nie umiem grać Dravenem , nie podoba mi sie , i feeduje . Ale nigdy nie mowie ze jest chujowy

bo nie raz trafiam na gracza ktory dravenem ogarnia

Opublikowano

Równie dobrze możesz zrobić test. Zrób sobie full attack speed bez itemów do DMG i zobacz że rozłożysz tanków.

csyt2-signa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...