Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stare gry , najpiękniejsze czasy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypominały mi się te piękne czasy kiedy gry były takie super . Na przykład colobot , quake 3 itp. Kiedy to biegało się rozpikselowaną małpką . Gry takie jak wiedzmin sa fajne , ale jak się tamte czasy wspomina to aż łezka się w oku kręci ;) ;') .

Opublikowano

Ja gram w colobota , postal , halo 1 . To najlepsze czasy . Jak już pojawiły się takie gta vc albo sa to juz koniec ,

Opublikowano

To są dla Ciebie "najlepsze czasy" bo akurat wtedy miałeś pewnie okres dzieciństwa. I co tu dużo mówić? Też spędzałem czas przy takich grach, chociażby Colobot w podstawówce. Ale ludzie starsi powiedzą o czymś jeszcze innym,a ludzi młodsi powiedzą kiedyś,że Wiedźmin to ich gra dzieciństwa i teraz już takich nie ma :)

Opublikowano

¤ Tabblex ¤ - stare gry rządzą, na laptopie mam bf2 i 3, crysisa 3 itp. A gram również w starą grę, 11 letnią :D Dzisiaj każdy fan nowych gier, jak mu podasz jakąś starszą grę powie Ci, że ta gra ma dziwną grafikę, nie jest realistyczna, tekstury są rozmazane a nawet pixele widać.. Ja ostatnio zrezygnowałem z nowych gier typu właśnie bf, crysis, minecraft itp. na starą grę, w którą w godzinach, gdzie gra najwięcej osób w dzień licząc cały świat i wszystkie serwery, to ok. 40~90 osób ;) Brak noobów, dobre klimaty. Pamiętam, że rządził kiedyś Wolfenstein - Return to Castle :) Najlepsza gra, 2001 rok :D

fatumboba - Każdy ma swoją inną datę, więc dla np. dziecko, które ma 8 lat gra dzieciństwa to jest minecraft.. dla starszych oczywiście starsze tytuły ;) Ale mi się wydaje, że trzeba kiedyś pograć w pierwsze gry i przypomnieć sobie tamte klimaty. Ja pamiętam, że kiedy grałem w swoją grę, to był wieczór, cały serwer był zapełniony, pierwszy komputer.. warty ponad 5000 zł. Wtedy bez żadnych lagów, z vobisa. Padł rok temu, wszystko się cieło (padł procesor). W czasach nowości żadna gra nie stawiała oporu :D

Opublikowano

Też miałem taki komp, zakupiony jakieś 10 lat temu trochę używany. Byłem wtedy młody i nie bardzo pamiętam jakie były moje pierwsze gry, ale coś pokroju liero, jakieś mario czy coś. Najlepiej z tamtych czasów wspominam Soldier of fortune, alien shooter (pierwsza część, druga też ok, ale wiadomo... sentyment) oraz stary dobry hot pursit, Woldenstein, Duke 3D. Oczywiście było ich sporo, ale wszystkie wypisywać to... masakra :D. Póki co wszystko leży w szafie na półce i czeka aż najdzie sentymentalny głód na tego typu gry.

Też nie można zapomnieć o konsolach typu PSX itp. Ach.... castlevania, Tekken, Grand turismo, Crash Team racing i inne części, Mortal Kombat.... Przez pisanie tego posta naszła mnie ochota na tekkena, chyba sobie kupie PSX'a ;D pegazusa i jeszcze działające Comodore 64 mam gdzieś w szafie, trzeba by wyciągnąć.

Ale po części fatumboba ma rację. Dla niektórych takie gry są najlepsze, bo z naszego dzieciństwa, ale dla kogoś starszego będzie to gra z jego dorosłego wieku i nie będzie darzył jej takim sentymentem jak tamtych, a dla młodszej osoby to właśnie gry typu ten Wiedźmin o którym wspomniałeś.

Opublikowano

Ogólnie to wszystkie gry mojego dzieciństwa leżą w szufladzie i na półce, ponad 100 tytułów :) A tak co mi tam. Pochwalę się jak jest czym :) Dostawało się jakąś kasę to się na gry wydawało. A wart wspominać o starych dobrych grach, które były wydawane w duży kartonowych Boxach. Nie miało się internetu, piractwo w grę nie wchodziło to się kolekcjonowało, wymieniało z kumplami. Ogólnie za małolata gry dawały dużo więcej przyjemności niż teraz, bardziej się je przeżywało, dlatego też darzymy niektóre takim sentymentem. Do tego pewnie wielu z nas, ja także musiałem mieć pozwolenie od rodziców by zagrać dłużej niż godzinę dziennie. Dlatego gry starczały na dłużej :) Ehhh przypomniały mi się te czasy teraz haha. Kiedyś ojciec mi mówił,że jeszcze będę chciał się cofnąć do dzieciństwa i właśnie teraz tak jest. Wrócić do starych gier i do czerpania z nich przyjemność, wrócić do gonienia z patykiem po boisku etc. Dobra bo się popłacze... ;)

Opublikowano

Mario nasz kochany. Niestety technologia idzie do przodu, to już nie to samo. Mimo to chyba lepiej, że się ludzkość rozwija. :P

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

To wy się nie znacie na starych grach :). Windows 3.11, rzadko się właziło na niego, większość gier odpalało się z dosa ;). Takie gry jak electrobody, summer games, grand prix, the incredible machine, prince of persia z 1989 roku ;), wolfenstein 3d... można by tak wymieniać w nieskończoność. Część gier już się nie pamięta ;).

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

To wy się nie znacie na starych grach :). Windows 3.11, rzadko się właziło na niego, większość gier odpalało się z dosa ;). Takie gry jak electrobody, summer games, grand prix, the incredible machine, prince of persia z 1989 roku ;), wolfenstein 3d... można by tak wymieniać w nieskończoność. Część gier już się nie pamięta ;).

Przeczytaj mój pierwszy post w temacie :) Mówienie,że ktoś się nie zna na starych grach jest zupełnie bezsensowne. Ktoś starszy od Ciebie mógłby tu napisać,że to TY się nie znasz na starych grach bo nie grałeś w Ponga,Spasima,Collosal Cave Adventure,Dungeon,Frogs...

Opublikowano

Racja stare czasy niekiedy lepsze od tych ale też te lepsze od tamtych, np. Wolałem starego MC niż tutejszego :)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Przeczytaj mój pierwszy post w temacie :) Mówienie,że ktoś się nie zna na starych grach jest zupełnie bezsensowne. Ktoś starszy od Ciebie mógłby tu napisać,że to TY się nie znasz na starych grach bo nie grałeś w Ponga,Spasima,Collosal Cave Adventure,Dungeon,Frogs...

Tak tylko sobie żartowałem ;). Ale kto wtedy miał komputer? Chyba na palcach można policzyć ludzi znający starsze tytuły i starsze systemy na PC. Wtedy boom był bardziej na takie coś jak pegazus.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Przypomniała mi się gra o nazwie "Arkanoid", w którą tłukłam namiętnie będąc dzieciakiem. Nie wspomnę już o prymitywnych grach na Amigę (stare Mortal Kombat<3). Pamiętam jaką radość dawało zdobycie gry zapisanej na takim grubym czymś a'la dyskietka :P

#don't care

Opublikowano

wolvenstain (czy jakoś tak )

gta sa

gta vc

mario

czołgi(nie pamiętam nazwy)

albo pegasus to było coś

To są gry a nie jakieś gta 5 fifa 13 (chociaż w nią gram ale na playu nie ma starych gier)

1367580920-U384748.png
Opublikowano

Moje pierwsze wspomnienia jakie siegaja gier to heroes 3(mialem gdzies z 7-8lat) kiedy brat ja zakupil, pykalismy w to miesiacami. Potem bylo Age of empires, etherlords, twierdza deluxe, gta 1/2/3/vice/sa i ps2.

sstwc.jpg

Opublikowano

Ostatnio również tak mam że wale te najnowsze nowości a gram tylko teraz w stare gry :) Jakoś lepsze były starsze klimaty, "wczuwało się" w grę, wypełniało misje itp. Również wtedy zbierano na grę i się kupowało, a nie jak teraz torrent i wszystko za darmo. Wtedy jakoś było lepiej i bym tam wrócił <3 A teraz - Jak wiadomo torrent i się jedzie. Zagrałem w bf2, bf3, crysis 2 itp. i jakoś nowoczesne gry nie przemawiają do mnie. Mimo lepszej grafiki, botów, świateł, full hd i innych dodatków nie gra mi się dobrze, a grało mi się znakomicie kiedyś, mimo chyba GB ram, procka celeron (nie pamiętam zegarów, ale był podkręcany) jakaś karta graficzna, monitor 800 x 600 i było znakomicie! Wtedy komputer był kupywany w vobisie za ponad 5000 zł, a teraz jest warty mniej niż stówka. Sam monitor kosztował ponad 1000 zł o.O Do tego najlepsze na tamte czasy najlepsze, najnowocześniejsze gry i dobrze :) Wtedy było bez lagów, innym lagowało. To tak jakbym miał teraz kompa z którym najbardziej wymagająca gra by działała bez lagów :D Gdyby chociaż na troche powrócić..

Opublikowano

Ja sobie Need For Speed Underground 2 odpaliłem.
Nagle, out of fucking nowhere - odpala się Skindred : Nobody (w soundtracku był)
Teraz Skindred to mój ulubiony zespół <3
Metal + Rock + Rap + Ragae + Elektroniczna + Punk + Chujwieco xD
Polecam zespół jak i grę.
Potem jeszcze Most Wanteda, tam Disturbed : Decadence
Disturbed również jest obecnie jednym z moich ulubionych zespołów.

@Dzisiaj sobie GTA 3 zainstalowałem ^_^

shoob.png

Opublikowano

@UP o tak, nfs underground 2 to świetna gra, z zarypistym soundtrackiem ;). Jednak mi bardziej NFS Most Wanted przypadł do gustu i wg mnie on ma lepszy soundtrack (skinnyman, nine thou, decadence, you'll be under my wheels ).

Opublikowano

Te czasy,kiedy z bratem mlocilo sie w Return to Castle Wolfenstein. To była najlepsza jaką kiedykolwiek wydano. Pamiętam jak zawsze śmialiśmy się z żołnierzy pijanych,co śpiewali (m.in w 5 misji). Potem byl harry potter 2, młóciłem ile wlezie. Następnie gta vice city, jak ja to kochałem. Na lapku z komunii grałem bez przerwy. Teraz gram w bfa i inne-ale jeszcze pes 6 zasługuje na najlepszą grę o pilce. Teraz gram w bfa i inne,ale czasami lubię pyknąć w wolfensteina czy gta vc lub san anderas( do teraz gram i to kolejna gra, która nigdy się nie znudzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...