Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena Pc

_MaTi_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym zakupić nowy pc na początku przyszłego roku i chciałbym sie dowiedzieć czy taki zestaw jest dobry i jakie macie uwagi z nim związane (komputer ma być głównie do gier)

1. Procesor: Intel Core2 Duo E7400 2.80 GHz BOX (LGA775, FSB 1066, 3MB, 64-bit) (będzie podkręcany do 3.4)

szt.: 1

2. Wentylator: Scythe Mugen 2 (Core i7, LGA1366)

3.Płyta główna: Asus P5Q SE2, P45, DDR2, SATA2, GBLAN, ATX, Core2

4. Napęd FDD: Nie wybrano produktu

5. Pamięci: DDR2 2048MB 1066MHz Kingmax(8GB)

szt.: 4

6. Dysk twardy: WD 500GB, SATA/300, 32MB (WD5000AADS) Caviar Green Power

7. Nagrywarka: LG GH-22NS50 DVD±R 22x, DVD±RW 8x, CD-RW 32x, DVD+R DL 12x, DVD-RAM 12x, OEM, SATA, Black

8. Karta dźwięk.: VIA VT1708B (zintegrowany/a)

9. Karta sieciowa: Tak (zintegrowany/a)

10. Karta graficzna:

GeForce GTS250 Asus 512MB, DDR3, DVI, PCI-E DK

11. Obudowa:

LogicConcept B22 Czarna (bez zasilacza)

12. Monitor:

Nie wybrano produktu

13. Klawiatura:

Nie wybrano produktu

14. Mysz:

Nie wybrano produktu

15. System oper.: Nie wybrano produktu

16. Drukarka.: Nie wybrano produktu

17. Głosniki.: Nie wybrano produktu

18. Inne dodatki:

Zasilacz do obudowy ATX 600W Chieftec CFT-600-14CS (Fan 140mm, odpinane kable)

szt.: 1 w.brutto:

Razem brutto:

2592,00zł

Opublikowano

Zestaw jak na tą cenę słaby, 8GB ram nie wykorzystasz więc odpuść sobie ze 4GB. Nie lepiej coś od AMD/ATI? Na 100% złożyło by się wydajniejszy zestaw niż ten który tutaj dałeś.

368216.png

Opublikowano

@up

to możesz rzucić jakąś propozycje konfingu??

ale w gre wchodzą proce tylko proce intela

PS:najlepiej na stronie gral.pl

@Edit

to np ramu dał bym z 6gb lub 4x1gb

Opublikowano

Zestaw nie najlepszy, jak na taką cenę. Pomyśl o zbudowaniu nieco słabszego kompa / zostawienie obecnego i kupnie konsoli.

sigmpc.png

angry.jpg

Opublikowano

Skoro w grę wchodzą tylko proce od Intela to tak na prawdę nie mam co proponować. Na i7,i5 Cię nie stać a lga775 to już stare dzieje, bo nic lepszego od quada tam nie wsadzisz. Ramy też na DDR II. Więc możliwośći przyszłej rozbudowy są w dość dużym stopniu ograniczone. A składając zestaw na AM3 dostajesz nową podstawkę, ramy DDR3 i pewność bezproblemowej rozbudowy po pewnym czasie.

@Down

nowszych modeli się nie spodziewaj. Słyszałem ostatnio tylko o jednym procesorze na ta podstawkę, bo ta podstawka umiera ^^:D

368216.png

Opublikowano

po co mi quad skoro żadna gra nie wykorzysta 4 rdzeni

@down

przecież moge potem kupić 4 rdzenie a pozatym wyjdą nowsze modele i ceny będą dużo tańsza a tak wogóle to nie przepadam za konsolami i po co płacić za gry skoro na kompie moge mieć za friko

Opublikowano

po co mi quad skoro żadna gra nie wykorzysta 4 rdzeni

Na chwile obecną może nie, ale twój zestaw będzie bardziej przyszłościowy.

Chociaż i tak kupno konsoli (tak, ps3) jest najlepszym wyjściem.

sigmpc.png

angry.jpg

Opublikowano

Zestaw nie najlepszy, jak na taką cenę. Pomyśl o zbudowaniu nieco słabszego kompa / zostawienie obecnego i kupnie konsoli.

Jeżeli rzeczy szybko Ci się nudzą to odradzam. Jak xboxa 360 po niespełna miesiącu odstawiłem w kąt. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

[/b]

Jeżeli rzeczy szybko Ci się nudzą to odradzam. Jak xboxa 360 po niespełna miesiącu odstawiłem w kąt. ;)

Ale on składa kompa pod kątem gier - lubi grać -_-

Włącz sobie Hallo 3 na multi, to nie może się znudzić :lol:

sigmpc.png

angry.jpg

Opublikowano

@2xup

dokładnie pozatym w konsolach nie lubie sterowania a komp to jednak komp a ten zestaw na ile latek by mi styknoł że by ciągnoł wszystkie gry tak bez modernizacji go

@edit

no ale oczywiście w przyszłości będe go ulepszał tak orientacyjnie sie pytam

Opublikowano

1. AMD / ATI smierdzi

2. Ten 2x Intela po małym O/C bije wiekszosc 4x procesorow AMD

3. DDR2 na szynie 1066 sa niewiele słabsze od DDR3 ktore sa na dzisiejszy dzien drogie, pozatym 4x2gb beda naprawde wydajne

4. Ten zestaw za takie pieniadze jest naprawde pozadny pod wzgledem wydajnosc / cena na dzisiejszy dzien

Opublikowano

Za ta cene dostaniesz kompa z GTXem 260, jak nie starczy to jak ktos wyzej pisal zrezygnuj z 8gb ramu i wez 4. Nie marnuj forsy na GTX 240 - 250,

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

@up

gtx260 nie jest wcale aż tak bardzo wydajniejszy od gts 250 a przy tym jest 200zł droższy i nie ma GTX 240 -250 jak już to GTS

Opublikowano

GTX 260 drozsza o 120-150 ( gorszej firmy ) a w grach wydajnieszza z 5fbsow (Resident Evil 5 ) GTS 250 Asusa pod wzgledem wydajnosc /cena jest najlepszy do tego zestawu

Opublikowano

Ale on składa kompa pod kątem gier - lubi grać -_-

Włącz sobie Hallo 3 na multi, to nie może się znudzić  :lol:

Ja tam w CMR 2,0 Demo śmigam na kompie. :D

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

ja bym jednak się pokusił o trochę lepszą kartę dźwiękową niż zintegrowana :).

16.04.2010r - 666 postów :-).

Opublikowano

1. AMD / ATI smierdzi

2. Ten 2x Intela po małym O/C bije wiekszosc 4x procesorow AMD

3. DDR2 na szynie 1066 sa niewiele słabsze od DDR3 ktore sa na dzisiejszy dzien drogie, pozatym 4x2gb beda naprawde wydajne

4. Ten zestaw za takie pieniadze jest naprawde pozadny pod wzgledem wydajnosc / cena na dzisiejszy dzien

1.Funboy Intela.

2.Tak tak ja chciałem mu zaproponować Phenom II 955, który bez dwóch zdań spokojnie wyprzedza ten procesor.

3.DDR II są nawet w takiej samej cenie co DDRIII. 4x2GB są nie opłacalne bo i tak tego nie wykorzysta. Chyba, że chce sie powozić pzred kolegami, patrzcie mam 8GB RAM, jestem fajny!

4.Pod względem cena wydajność, to jest po prostu tragedia, lepiej wziąść e5200 podgonić go do 3,7GHz i masz wydajniejszego procka za mniejsze pieniądze.

@edit

dobra ja już się nie wtrącam, skoro ty wiesz lepiej to kupuj twój super mega pr0 zestaw, ale później się nie dziw, że nie wsadzisz do niego więcej niż quada 9650... Karta graf. słaba, procesor nieopłacalny, ramu zanadto, dysk twardy dałbym Samsung F3. Dobra życzę powodzenia.

@edit2

Gry może nie "ogarniają" 4 rdzeni, ale jeżeli mówimy o pakowaniu winrar itp. itd. to 4rdzeniowy procek będzie lepszy niż ten e7400.

368216.png

Opublikowano

1.Funboy Intela.

2.Tak tak ja chciałem mu zaproponować Phenom II 955, który bez dwóch zdań spokojnie wyprzedza ten procesor.

3.DDR II są nawet w takiej samej cenie co DDRIII. 4x2GB są nie opłacalne bo i tak tego nie wykorzysta. Chyba, że chce sie powozić pzred kolegami, patrzcie mam 8GB RAM, jestem fajny!

4.Pod względem cena wydajność, to jest po prostu tragedia, lepiej wziąść e5200 podgonić go do 3,7GHz i masz wydajniejszego procka za mniejsze pieniądze.

1.intel wypada lepiej pod kątem wydajności w testach

2.tak jak w pierwszym poście napisałem że będe ten procesor podkręcał możliwe że nawet więcej niż 3.4

3.DDR 2 są tańsze a komp jest planowany przyszłościowo

4.jak podkręce tego 2x to mi sie zdaje że będzie zajebisty

Opublikowano

Chwalisz sie kompem czy zalisz :< ?

Dla mnie tak 6/10.

Obecnie posaidam owiele gorszy.

Ramu by sie 4gb przydalo jak na ta cene :D

Jedyny działający TRADEHACK <<CLICK>>

animey.gif

Opublikowano

Nawet nawet ja niedawno widziałem u siebie w mieście Kompa: Dual Core 2.4 500GB dysk i grafa 1GB xD reszty nie pamietam za 1999zl

/facepalm

Grafa 1GB, wiele to nam mówi, naprawde.

sigmpc.png

angry.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...