Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Exp dla wybranych monastyr - Moj komentarz

amneT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kains Kirighaya

Napisano dziś, 00:56

Trzeba być jebanym idiotom żeby nie zauważyć efektu przywołania jak od grupy przywoływanej przez byle jakiego bossa.

Nie ma żadnego efektu przy wpisaniu komendy a na filmie jest efekt więc niestety uważam wszystkie osoby które komentowały wyżej za jebanych głąbów.

Dziękuję, dobranoc.

Uważaj bo sobie przypiszesz wszystko.

Mój post 00:56, Twój post 02:08

FAIL BROO

4anr.png

Zapraszam!

Opublikowano

Uważaj bo sobie przypiszesz wszystko.

Mój post 00:56, Twój post 02:08

FAIL BROO

Film nagrywany był o godzinie 00:35 (dokladniej w tych granicach).

Poważne forum dla poważnych ludzi.

Opublikowano

do komnaty w v2 wchodzic mozna od dawna i to w latwy sposob po prostu wpycha inna osoba do niej tak samo jak w m1/m2 do stajni.

sygna1.png

Opublikowano

do komnaty w v2 wchodzic mozna od dawna i to w latwy sposob po prostu wpycha inna osoba do niej tak samo jak w m1/m2 do stajni.

Chodzi mi głownie o to ze to jest po prostu pusta komnata na tej samej mapie co grota v2, bijac smoka wchodzi sie na inna mape a fubu tutaj przezywa jak on to zrobil

alepoco.jpg

Opublikowano

Chodzi mi głownie o to ze to jest po prostu pusta komnata na tej samej mapie co grota v2, bijac smoka wchodzi sie na inna mape a fubu tutaj przezywa jak on to zrobil

no wiem ale mowie o tej w ktorej ten koles jest na filmiku wchodzi sie po prostu wpychajac przez druga osobe jak np. do stajni.

Na generalach na PL od dawna sie expi, ale zawsze ktos moze sksuc a jak wbil w takie ukryte miejsce to ma prawie pewnosc ze nikt mu nie ubije ich.

sygna1.png

Opublikowano

dokładnie zgadzam się, tam był na 100% generał którego mod nie widzi o na globalu są 4 rodzaje generałów tak samo wygladaja(Generał Yonghan, Dowódca Huashin, Dowodca Yonghan, Generał Huashin) i możliwe, że jakiegoś mod nie widzi.

Najprawdopodobniej jest to "Dowódca Huashin" http://wiki.metin2.pl/index.php/Dow%C3%B3dca_Huashin

Bo ma dużo HP respi komendantów, liderów oraz po jego zabiciu pojawia sie "Generał Huashin" który ma takie same efekty.

Wiec możliwe, że mod nie widzi jednego z nich a zlurowac mógł je np pelerynkami, a wejść jak do stajni bugiem

http://wiki.metin2.pl/index.php/Genera%C5%82_Yonghan
http://wiki.metin2.pl/index.php/Dow%C3%B3dca_Huashin
http://wiki.metin2.pl/index.php/Dow%C3%B3dca_Yonghan
http://wiki.metin2.pl/index.php/Genera%C5%82_Huashin

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

dokładnie zgadzam się, tam był na 100% generał którego mod nie widzi o na globalu są 4 rodzaje generałów tak samo wygladaja(Generał Yonghan, Dowódca Huashin, Dowodca Yonghan, Generał Huashin) i możliwe, że jakiegoś mod nie widzi.

Najprawdopodobniej jest to "Dowódca Huashin" http://wiki.metin2.pl/index.php/Dowódca_Huashin

Bo ma dużo HP respi komendantów, liderów oraz po jego zabiciu pojawia sie "Generał Huashin" który ma takie same efekty.

Wiec możliwe, że mod nie widzi jednego z nich a zlurowac mógł je np pelerynkami, a wejść jak do stajni bugiem

http://wiki.metin2.pl/index.php/Generał_Yonghan
http://wiki.metin2.pl/index.php/Dowódca_Huashin
http://wiki.metin2.pl/index.php/Dowódca_Yonghan
http://wiki.metin2.pl/index.php/Generał_Huashin

Pozatym jezeli osoba expiąca nie widzi generała bo np tez gra na modzie (po zlurowaniu zmienil klienta) to nie moze go bic. General stoi, moby sie respia i gitara

alepoco.jpg

Opublikowano

przeżywa bo może sporo wie o metinie jako gracz a chyba nic od strony technicznej serwera (co z tego ze ma swoj jak tylko jakieś komendy z notatnika wkleja ..)

Fail1. Fubu w swoim filmie powiedział 'widzimy, że szamanka jest do połowy' chodziło o to że postać z której było nagrywane jest trochę 'pod ziemią' ale to różnica wysokości podłogi, która w komnacie jest wyżej - wystarczyło się ruszyć na ghost hacku i było by ok.

Fail2. Fubu mówi, że 'gm stoi nad nim i respi mu komendantów' - gość, który to nagrywał w pewnym momencie klikną żeby wyszukać GMów w pobliżu - żadnego nie wykryło ( nie wiem , może nie działa jak jest na /inv )

3a. W cliencie można dodać/usunąć 'mgiełkę' o której mówi Tenma, nie ? ;d

3b. tak samo można usunąć Dowódców/Generałów (wizualnie bo dmg pewnie będą dostawać) ale jak robisz swojego moda to chyba chcesz, żeby było widoczne wszystko

4. Czemu nie widać nicku postaci ani lvla? nawet flagi chunjo ?

jak by ktoś był na prawdę zdesperowany i wkurzony na kogoś to odtworzył by coś takiego nawet privie hamachi..

@UP właśnie wydaje mi się, żę będzie dostawał dmg np. jak bijesz z konia ale trzeba by to przetestować a ja nie mam jak ;d

Hejo

Opublikowano

przeżywa bo może sporo wie o metinie jako gracz a chyba nic od strony technicznej serwera (co z tego ze ma swoj jak tylko jakieś komendy z notatnika wkleja ..)

Fail1. Fubu w swoim filmie powiedział 'widzimy, że szamanka jest do połowy' chodziło o to że postać z której było nagrywane jest trochę 'pod ziemią' ale to różnica wysokości podłogi, która w komnacie jest wyżej - wystarczyło się ruszyć na ghost hacku i było by ok.

Fail2. Fubu mówi, że 'gm stoi nad nim i respi mu komendantów' - gość, który to nagrywał w pewnym momencie klikną żeby wyszukać GMów w pobliżu - żadnego nie wykryło ( nie wiem , może nie działa jak jest na /inv )

3a. W cliencie można dodać/usunąć 'mgiełkę' o której mówi Tenma, nie ? ;d

3b. tak samo można usunąć Dowódców/Generałów (wizualnie bo dmg pewnie będą dostawać) ale jak robisz swojego moda to chyba chcesz, żeby było widoczne wszystko

4. Czemu nie widać nicku postaci ani lvla? nawet flagi chunjo ?

jak by ktoś był na prawdę zdesperowany i wkurzony na kogoś to odtworzył by coś takiego nawet privie hamachi..

@UP właśnie wydaje mi się, żę będzie dostawał dmg np. jak bijesz z konia ale trzeba by to przetestować a ja nie mam jak ;d

Nie bedzie dostawał bo klient nie wysle pakietu ze go uderzyles wgl, testowane (nie przez ten film ale wiele razy mialem zbugowane moby na wlasnym privie i wiem ze nie da sie ich bic jezeli ich nie widac)

Można by ja usunac usuwajac cały efekt, ale po co ? emm nie wiem czemu wgl wspominasz o tym

Z reszta, an forum PL juz pisali dzisiaj, nawet wiem jak wchodzili przez sciagne. Ciagle idac do przodu gdy sie zmienia zbroje mozna sie przeniesc troszeczke do przodu, po pewnym czasie mozna przejsc przez sciane

alepoco.jpg

Opublikowano

Nie bedzie dostawał bo klient nie wysle pakietu ze go uderzyles wgl, testowane (nie przez ten film ale wiele razy mialem zbugowane moby na wlasnym privie i wiem ze nie da sie ich bic jezeli ich nie widac)

Można by ja usunac usuwajac cały efekt, ale po co ? emm nie wiem czemu wgl wspominasz o tym

Z reszta, an forum PL juz pisali dzisiaj, nawet wiem jak wchodzili przez sciagne. Ciagle idac do przodu gdy sie zmienia zbroje mozna sie przeniesc troszeczke do przodu, po pewnym czasie mozna przejsc przez sciane

ale problem jest też w tym, że wystarczyło, że gość który expi usunie sobie moby

a niby czemu miał by to robić gość, który nagrywa ? (z tego co widziałem to przy instalacji tego moda nic nie wrzuca się do PACK ani nie ma niczego związanego z mobami ale pewnie moge się mylić)

+ to co pisałem wcześniej: Czemu nie widać nicku postaci ani lvla? nawet flagi chunjo ?

sam nie wiem co myśleć :F

fubu tak czy inaczej by tego nie rozkminił ^^

@DOWN nie widzę takich plików w m2k ani nic nie jest wypakowywane do PACK

Hejo

Opublikowano

ale problem jest też w tym, że wystarczyło, że gość który expi usunie sobie moby

a niby czemu miał by to robić gość, który nagrywa ? (z tego co widziałem to przy instalacji tego moda nic nie wrzuca się do PACK ani nie ma niczego związanego z mobami ale pewnie moge się mylić)

+ to co pisałem wcześniej: Czemu nie widać nicku postaci ani lvla? nawet flagi chunjo ?

sam nie wiem co myśleć :F

fubu tak czy inaczej by tego nie rozkminił ^^

Pliki zwiazane z mobami masz w locale ale też w folderze mod.

Opublikowano

Ktoś musiał porządnego cheata zrobić , albo GM się zabawia :D Bardziej prawdopodobne jest to 2. PL schodzi na psy...

Ty chyba postów wyżej nie czytałeś..

v rozumiem, ale jednak wypadałoby się zapoznać z tematem, zanim dasz odpowiedź. W wielu przypadkach takie coś jest wymagane..

astiumsign.png

Opublikowano

nie nie czytałem :)

nie jest to dyskusja , tylko odpowiedź z mojej strony do nagranego filmiku.

Mam nadzieję że się zrozumieliśmy , chociaż szczerzę w to wątpię.

74728028303046433710.png

Opublikowano

Co do filmiku, brawo Tenma - chyba najlepszy i najbardziej realny materiał tłumaczący ten skandal.

Przypadkowo usłyszałem o tym, jakoś szczególnie się tym nie interesuję, bo od dawna nie gram na PLu.

Nie wiem dokładnie jak na PLu wyglada komnata, generał itd.

Ale teraz jestem prawie pewny, że administracja nie ma nic z tym wspólnego - choć od początku tak myślałem, dlaczego?

Wydaję mi się, że nie mają praw do takich komend, nawet jeżeli... I tak by wszystko wyszło na jaw.

A po 2 komu by się chciało stać przy nim i cały czas wpisywać komendę na regen tych mobów?

Na filmiku wyraźnie widać, że one respią się z moba - mozna to stwierdzić po efekcie.

Jak przejść przez ściane? -Na pewno wykorzystują stary chiński sposób. :D

Postać wchodzi na konia, albo ktoś go bije i odrzuca, albo mob biję skillami i skutek jest taki sam.

Jeśli chodzi o bicie moba, "nie widzac go" - jest to trudne.

Kiedyś jak były pierwsze atlantydy/groty na prywatnych serwerach były problemy z widocznością mobów.

Sprawdzałem i jest tylko jedna opcja zadania obrażenia mobowi, którego nie widzimy.

Nie przez hity, a przez skille takie jak: Wir miecza ( zaznaczamy jakiś punkt ), Smorzy wir, Tąpnięcie, Smoczy Skowyt i podobne.

Myślę, że jeśli ten cały RPK dostaje się do tej komnaty legalnie, to znaczy w sposób który wymieniłem, bez używania nielegalnego opragowania - nie robi nic złego.

Pozdrawiam, JonyNawalony. :)

KONIEC

-----------------------------------------

2013-08-15

Opublikowano

Co do filmiku, brawo Tenma - chyba najlepszy i najbardziej realny materiał tłumaczący ten skandal.

Przypadkowo usłyszałem o tym, jakoś szczególnie się tym nie interesuję, bo od dawna nie gram na PLu.

Nie wiem dokładnie jak na PLu wyglada komnata, generał itd.

Ale teraz jestem prawie pewny, że administracja nie ma nic z tym wspólnego - choć od początku tak myślałem, dlaczego?

Wydaję mi się, że nie mają praw do takich komend, nawet jeżeli... I tak by wszystko wyszło na jaw.

A po 2 komu by się chciało stać przy nim i cały czas wpisywać komendę na regen tych mobów?

Na filmiku wyraźnie widać, że one respią się z moba - mozna to stwierdzić po efekcie.

Jak przejść przez ściane? -Na pewno wykorzystują stary chiński sposób. :D

Postać wchodzi na konia, albo ktoś go bije i odrzuca, albo mob biję skillami i skutek jest taki sam.

Jeśli chodzi o bicie moba, "nie widzac go" - jest to trudne.

Kiedyś jak były pierwsze atlantydy/groty na prywatnych serwerach były problemy z widocznością mobów.

Sprawdzałem i jest tylko jedna opcja zadania obrażenia mobowi, którego nie widzimy.

Nie przez hity, a przez skille takie jak: Wir miecza ( zaznaczamy jakiś punkt ), Smorzy wir, Tąpnięcie, Smoczy Skowyt i podobne.

Myślę, że jeśli ten cały RPK dostaje się do tej komnaty legalnie, to znaczy w sposób który wymieniłem, bez używania nielegalnego opragowania - nie robi nic złego.

Pozdrawiam, JonyNawalony. :)

Przenikanie przez sciane samo w sobie jest bugiem a regulamin zabrania ich uzywania, ale z drugiej strony po prostu expia jak kazdy inny, tylko w takim miejscu gdzie malo kto moze im ksuc. Nie wiem co bym z tym zrobił.

alepoco.jpg

Opublikowano

v rozumiem, ale jednak wypadałoby się zapoznać z tematem, zanim dasz odpowiedź. W wielu przypadkach takie coś jest wymagane..

Widzisz AviuZ, własnie zobaczyłeś turbo inteligencje społeczności Metin2 2013 roku.

BOŻE DAJ MI SIŁE I NIECH WRÓCĄ CZASY 2007 ROKU GDZIE 99,9% GRACZY BYLI OGARAMI!

4anr.png

Zapraszam!

Opublikowano

Jeśli ten boss z at bije tak jak zjawa tygrysa, to bardzo łatwo jest przejść przez tą ścianę. Wystarczy wsiąść na konia i czekać, aż boss użyje skilla.

Opublikowano

Pisalem do supportu metin2 w tej sprawie.

Dostalem odpowiedz od SGM ze moby sie tam respia i nikt z teamu nie przywoluje mobow . Kpina polski metin schodzi na psy razem z nim ty ;)

śpi. Magik krol Polskiego HipHopu

Kid Mody to NO0o0o0By

Opublikowano

Dostalem odpowiedz od SGM ze moby sie tam respia i nikt z teamu nie przywoluje mobow . Kpina polski metin schodzi na psy razem z nim ty ;)

ale to prawda.. lol

alepoco.jpg

Opublikowano

Znasz się tyle na przywoływaniu moobów przez GM co FuBu na Expie ;) niech sobie idzie Expić dalej na marmurkach i płacze że mu to zajmuje 3 tygodnie. To że ktoś wpadł na pomysł jak można lekko Expić to nic nowego każdy by tak zrobił, a że ktoś jest tępy to niech się męczy :) kto gra w metka i ma jakieś tam pojęcie wie jak to wszystko wygląda.

Opublikowano

dokładnie na modzie nie widać generałów z av2 ( nawet na privach )

Tenma ma racje ze jak nie widzimy moba/bossa to się go ubić nie da

a dlaczego autor filmu nie widział postaci i flagi Królestwa ? to proste gracz miał pewnie założoną zbroje na wyższy lvl i postać była w ziemi tak jak jego szaman :) ( urok moda )

a tak poza tym to na filmiku widać jak autor klika na wykrywacz GM/ow i nie wykrył żadnego wiec GM/a tam nie było i nie mógł respic mobów podkreślam że wykrywacz nawet wykryje GM na niewidocznym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...