Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pliki .nos (Czym otworzyć?)

ArcheR.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nawet za pomocą C++ tego nie zobaczysz, lol.

Te pliki muszą działać z serwerem, aby coś pokazać.

Mogę się mylić, ale raczej tak jest.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Poprostu w google wpisz : c++ jak otworzyć zakodowane pliki

I tyle znajdziesz jakieś poradniki lub kody.

Nawet i tak będzie trudno bo twórca plików zakodował pliki jako .nos i trudno otworzyć je do edycji lub podglądu, możliwe jest ze nawet w ogóle nie otworzysz.

7ibz.png

Opublikowano

Tak napewno... Można je otworzyć bo ludzie którzy robią serwer i np. Dodają hp,atak,obrone mobów muszą otworzyć konkretny plik nos. i tam są tabele z hp,atakiem i obroną

PS.Nie polecam tego bo jeśli rozkodujesz to wszystko jest w hexie.

nostaleh.png
Opublikowano

To działa w taki sposób programiści mają specjalny program żeby otworzyć plik .nos raczej innego sposobu nie ma :D lub zostaje dobra znajomość c++ i piszesz kod który otwiera taki plik.

7ibz.png

Opublikowano

Tak napewno... Można je otworzyć bo ludzie którzy robią serwer i np. Dodają hp,atak,obrone mobów muszą otworzyć konkretny plik nos. i tam są tabele z hp,atakiem i obroną

Chodziło mi o to, że jak je otworzy, to mu nie wyskoczy w magiczny sposób obrazek ze zdjęciem z aktualizacji.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Pozatym jeszcze dodam Klaus ze te pliki nie sa powiazane z serwerem (czesciowo tak) ale kazda gra,client musi miec pliki z np.informacjami o mobach jak to juz pisalem musi to byc zapisane w pliku bo gdyby tego nie bylo to client chyba nie wzial by hp moba z chmury tylko musialby zaladowac wszystkie odpowiednie pliki do procesu ktorym zajmuje sie jeden watek tego wlasnie procesu.

nostaleh.png
Opublikowano

Pozatym jeszcze dodam Klaus ze te pliki nie sa powiazane z serwerem (czesciowo tak) ale kazda gra,client musi miec pliki z np.informacjami o mobach jak to juz pisalem musi to byc zapisane w pliku bo gdyby tego nie bylo to client chyba nie wzial by hp moba z chmury tylko musialby zaladowac wszystkie odpowiednie pliki do procesu ktorym zajmuje sie jeden watek tego wlasnie procesu.

No tak, ale to dalej nie zmienia mojego zdania, że nawet po otwarciu plików nie będzie w stanie się rozczytać.

Nawet, jakby zrobił taki program, to i tak nie da rady rozpoznać "co to jest".

@down

Wlasnie ze nie bo gdyby rozpakowal te pliki to z kazdego otworzylby by sie folder w ktorym mozesz otwierac pliki notatnikiem.Ale wygladalby on tak.

Vnum 21778

Name Zlosnik

Level 1

Race 1 2

Atrib 9 8 6 3

HP/MP 500 500

Wiec nie wiem co ty chcesz z tego wyciagnac.

no właśnie piszę, że nic z tego nie będzie i nie ma sensu otwierania ich...

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Wlasnie ze nie bo gdyby rozpakowal te pliki to z kazdego otworzylby by sie folder w ktorym mozesz otwierac pliki notatnikiem.Ale wygladalby on tak.

Vnum 21778

Name Zlosnik

Level 1

Race 1 2

Atrib 9 8 6 3

HP/MP 500 500

nostaleh.png
Opublikowano

Akualizacja aktualizacja wszystkie wiadomosci itp. pisza na nostale.pl jaka aktualizaja co bedzie dodane itp. aktualizacja - konserwacja

7ibz.png

Opublikowano

W jaki sposób to otworzyłeś i gdzie?

Vnum 21778

Name Zlosnik

Level 1

Race 1 2

Atrib 9 8 6 3

HP/MP 500 500

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...