Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie na grach. Mozliwe? Jesli...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc!

Mam do was otóż nietypowe pytanie, czy mozliwe jest zarabianie na grach typu metin2? Chodzi mi tu o zarobek taki wiecie, do portfela, i tez przyzwoitą sumke :D Mam duzo wolnego czasu, i dlatego mnie to interesuje, jezeli byscie mogli, dajcie swoją opinie, pogadamy sobie o tym :P

Posty typu :

Metin2 zarobisz,

tibia sprzedawaj tam,

I w ogóle.

Te gry mnie nie interesują : Metin/Minecraft/CS/Tibia/DarkOrbit/Farmerama

PS. przegladarkowe mogą byc :P

Opublikowano

Generalnie zarobić się da :) Ja osobiście, kiedyś- podkreślam kiedyś, byłem nerdem Metina2. Miałem tam kilka postaci po 70 lev+ Sprzedałem EQ, zostały mi postacie i yang. Oczywiście wystawiłem wszystko, na allegro. O ile się nie mylę, to uzbierałem, jakieś 300-400zł. Ale to było już dawno, dawno temu :) Więc, jak masz tyle czasu, aby wbić postaci odpowiedni poziom, uzbierać kase/przedmioty. To dlaczego nie :)

Pomogłem? Kliknij beztytuuubs.png

Opublikowano

Oczywiście że na każdej grze możesz zarobić, wbijasz lvl i sprzedajesz konto/kase/EQ.

Najszybciej do schodzi chyba Metin2 na alegro ale nie jestem pewien.

Na tibi też możesz zarobić.

Słyszałem też że za mapki na serwery FB,PVP itp. do minecrafta na serwer, też kupują.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@3UP chodzi mi o sprzedasz kont, w przypadku metina, yangow itp.

@2UP Dzieki, a moglbys podac wiecej przykladow, mowisz teraz o metinie, a jakies inne gry? (Metin mi zbytnio nie podchodzi ale tam... xD)

@UP To samo co do 2UP :D

Opublikowano

Jesli masz talent bo miejetnosci nie trzeba zbyt duzyh to polecam robienie map do Tibi ,duzo osob licy na latwizne i kupuje mapy za 50zl srednio a mozesz ich sprzedawac duzo:)

Opublikowano

@UP A jak taką wykonac? Jestem dobry w takich sprawach :P

Potrzebujesz map edytora ,kilku dodatkow do niego ,kreatywnosc i nic wiecej.

Edytora jak i dodatki do niego polecam z oficjalnej strony remeres Map Edito:)

Opublikowano

Na tym edytorze, robi sie mapy tylko do Tibii? (Bardzo mnie zaciekawiles tą tibią ... A napisalem ze mnie nie interesuje xDD)

Opublikowano

W metinie, na takiego itemka, trzeba sie tak narobic... A mi chodzi o dosc szybkie zarabianie... Za pogram z tydzien i juz wytrzasne dyche na dzien... No moze 5zl...

Opublikowano

Możesz zagrać na jakimś privie Hardzie kupić PD szybko wbić jakiś lvl i odrazu sprzedać konto wszystko się zwróci a nawet więcej.

1367510305-U336505.jpg

1378077147-U477327.png

Opublikowano

"Jakims" Ja bym, od teraz, serdecznie prosil rownież o tytuły. Nawet jesli, to jakie są najbardziej popularne privy hard?

Opublikowano

Tak jest możliwe zarabianie na grach tylko nie wiadomo czy to jest dozwolone bo regulamin obowiązuje :)

Zarabiasz sprzedawając kasę/przedmioty/konta itd.

Ogólnie jeżeli umiesz w coś bardzo dobrze grać to można to wykorzystać, a również istnieją też konkursy organizowane przez firmy gier.

Opublikowano

Ja grałem w metina na PL'u ponad 3 lata z czystej przyjemności, IS załadowałem od czasu do czasu na wyższym lvlu ew. dawałem komuś itemek za SM. Gdy już przestałem grać, a w późniejszym okresie zauważyłem, że ceny spadają, a ludzie odchodzą to szybko sprzedałem większość za ponad 1500zł. Jednak mój znajomy ładował setki złotych na SM, robił jedne z najlepszych eq i postaci w parę miesięcy, a później sprzedawał to za kilka tysięcy, kupował nowy komputer i na nowo. Obecnie na polskim metinie nie da się zarobić tak jak kiedyś, a praktycznie to w ogóle się nie da. Zawsze warto czekać na nowe gry, które wciągają czas i pieniądze gracza, na takich grach z początku łatwo się dorobić.

Jeżeli gra nie sprawia Ci radości i robisz to na siłę to nic z tego nie wyjdzie. Rób to co lubisz i na tym staraj się zarobić.

Opublikowano

Twoje dwa ostatnie zdania... Tak mnie wzruszyly :P

Czyli wiem... Najlepiej, to zrobic np. Priv metina... Serwer mc... OTS... I czerpac korzysci z ItemShopu :P

Albo grac 16/7 w gre, ktora wyszla (np jak byl ten... No zapomnialem) i potem sprzedawac, czekam na wiecej propozycji.

Opublikowano

Da się zarobić...

Np. Metin2 ~ Serwer można sprzedać, pluginy, konto, eq... -->> Lecz nie możesz oszukiwać.

Cs ~ Serwer, pluginy, konto steam, cd-key, sloty i sam zarobek z serwera -->> Lecz nie możesz oszukiwać.

Mówcie mi ProRiduŚ.

xD

Opublikowano

Czyli wiem... Najlepiej, to zrobic np. Priv metina... Serwer mc... OTS... I czerpac korzysci z ItemShopu :P

Pierwsze pomyśl czy potrafiłbyś zrobić coś czego nie ma na rynku i czy w ogóle dobrze byś to zrobił, ponieważ serwerów jest od zajebania, a graczy już mniej. :)

Opublikowano

Jak masz dużo yang to sprzedawaj yang na allegro ludzie sprzedają

a co do map tworzenia to nie wiem czy oto chodzi ale RPG Maker ma funkcję ze robisz własne gry 2d

Opublikowano

Pierwsze pomyśl czy potrafiłbyś zrobić coś czego nie ma na rynku i czy w ogóle dobrze byś to zrobił, ponieważ serwerów jest od zajebania, a graczy już mniej. :)

Wlasnie... Gdybym mial umiejetnosci, przedemna jeszcze gimnazjum... Liceum... Studia... Tego tez jest jeszcze od zajebania, a uczni juz mniej xDD

Gdybym znal sie na tych wszystkich php... sql... ale to jest jeszcze dla mnie czarna magia :P

Jak masz dużo yang to sprzedawaj yang na allegro ludzie sprzedają

a co do map tworzenia to nie wiem czy oto chodzi ale RPG Maker ma funkcję ze robisz własne gry 2d

Ale zeby cos sprzedac zrobione na RPG Makerze, musze miec licencje :P Mapy, chociazby rzeczy uzyc ich tekstur dla wlasnego uzytku.

Opublikowano

Zeby to bylo takie latwe... Nauka jezyka od podstaw, pisanie gry od poczatku, samemu, wszystko, grafika, efekty dzwiekowe, questy, szczerze, sugerujac po tym co sam przed chwila napisalem ... "Mam wy1eb@ne"

@EDIT

Ale sam pomysl dobry :P

Opublikowano

A no ;) ja w wakację zaczynam naukę c++

potem o mnie usłyszycie bedę wydawał zajebiste gry ;)

ale na grach zarabiaj też jako partner yt dodawaj filmiki z gier

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...