Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karate czy Boks ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam dylemat czy zapisac sie na Karate czy na Boks. Na czym mi zalezy, na fizycznej sprawnosci. Chcialbym zarowno umiec sie obronic jak i przypie*dolic :D

61093c6efb.png

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jesli Karate, to tylko KYOKUSHIN ! :D dlaczego ? :D poniewaz na treningach mozna zdobyc kondycje np. biegajac na rozgrzewce, wytrzymalosc podczas walk miedzy soba, wyrobic sobie technike dzieki czemu bedziemy mogli skutecznie i bez zbednego wysilku obronic sie lub "przypie*dolic" ;) to jest moje zdanie :)

Jakie Karate bys chcial uprawiac ? ;D

Validating | Members | WarRock Helper | Pro User | Postmaker | MPC WarRock Team|

Opublikowano

Jesli Karate, to tylko KYOKUSHIN ! :D dlaczego ? :D poniewaz na treningach mozna zdobyc kondycje np. biegajac na rozgrzewce, wytrzymalosc podczas walk miedzy soba, wyrobic sobie technike dzieki czemu bedziemy mogli skutecznie i bez zbednego wysilku obronic sie lub "przypie*dolic" ;) to jest moje zdanie :)

Jakie Karate bys chcial uprawiac ? ;D

Szczerze to nie mam pewnosci jakie to jest karate, dopiero jutro jade zobaczyc bo kumpel podal mi adres :) Mysle ze to jednak nie Kyokushin tylko to slabsze/mniej rozbudowane.

61093c6efb.png

Opublikowano

Owiele bardziej karate, można se wytrenować fajne skoki i techniki walki. Niedość że moim zdaniem przydatniejsze to jest też zabawa przy tym :)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Owiele bardziej karate, można se wytrenować fajne skoki i techniki walki. Niedość że moim zdaniem przydatniejsze to jest też zabawa przy tym :)

Bralem tez pod uwage to ze w Boksie pracuje sie glownie rekoma. W Karate dochodza rozne kopniaki itd. + jest bardziej widowiskowe.

61093c6efb.png

Opublikowano

Kumpel chodził na kyokushin ponad rok i mowił ,ze wogole nie opłacało mu się, widziałem go w akcji i jest to bardziej widowisko Zdecydowanie boks będziesz umiał się bronic a jak przypierdolisz porządnie sierpem to lezy.

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

Kumpel chodził na kyokushin ponad rok i mowił ,ze wogole nie opłacało mu się, widziałem go w akcji i jest to bardziej widowisko Zdecydowanie boks będziesz umiał się bronic a jak przypierdolisz porządnie sierpem to lezy.

Ogladam teraz walki Karate i powiem szczerze ze tak przypierdzielic w leb z kopa to mozna niezle strzasnac kims ^^

Co byscie jeszcze polecili procz Boksu i karate?

61093c6efb.png

Opublikowano

Ogladam teraz walki Karate i powiem szczerze ze tak przypierdzielic w leb z kopa to mozna niezle strzasnac kims ^^

Co byscie jeszcze polecili procz Boksu i karate?

Muay Thai, też dobre jest... A wracając do boksu czy karate, to lepszy jest boks... Najczęściej bronić się będziesz po jakiejś awanturze po piwie, a w tedy ciężko nogami trafiać raczej :D Także boks, ew. MMA, Muay Thai

Opublikowano

Karate jest lepsze, ćwiczysz nogami,rękami i ciałem. O wiele fajniejsze widowisko i bardziej się dokopie niż boksem.

Muay Thai też może być tak jak up pisze.

Kolega chodzi na teakwondo i mówi że mu się nawet podoba

Opublikowano

Karate :

+

Jesteś zwinny

Rozwalasz deski ręką

Możesz rąbać drzewo rękoma

Łamiesz kości jednym ciosem

Możesz rozwalić płyty betonowe

-

możesz przez przypadek zniszczyć dom ;)

a tak serio to karate lepsze bo ćwiczysz ciało jak i ducha ;)

Opublikowano

A czy to ze nosze okulary jakos specjalnie przeszkadza?

Tak, ale gdy zdejmiesz to nic nie widzisz? Wtedy polecam ci kupić soczewki jeśli naprawde chcesz uprawiać sztukę walki

Opublikowano

Tak, ale gdy zdejmiesz to nic nie widzisz? Wtedy polecam ci kupić soczewki jeśli naprawde chcesz uprawiać sztukę walki

Wlasnie myslalem nad soczewkami :P

61093c6efb.png

Opublikowano

Ja polecam boks. Karatę to musisz być zwinny i tylko na tym bazujesz. W boksie przy odpowiednim treningu i żywieniu potrafisz zaibć strzałem, odpowiednia technika, trzymanie gardy i wykontrowany strzał i potencjalny przeciwnik nie wie o co chodzi.

1xbQbvo.png

"Znalazłem w sobie radość wynikającą  ze świadomości, że chcę wałczyć" - Witold Pilecki

Opublikowano

@up

Ale jak będę miał karate to zanim się obejrzysz to złamię ci noge i po tobie+ jak się fikołki umie to już w ogóle nie ma szans bo nas nie dotknie.

Oczywiście zależy

Opublikowano

Noroxor o czym ty piszesz ? Fikoły, bicz plis :D. Zapisuj się na Boks, nawet się nie zastanawiaj, ew tak jak ktoś wyżej wspomniał muay thai, wtedy dochodzą kopnięcia. Karate tak, fajnie może wygląda ale jeśli chcesz się obronić, to w sytuacji zagrożenia, gdzie ktoś chce pozbawić Cię oszczędności w portfelu powiedźmy, to serio będziesz się zastanawiał jak "widowiskowe" ma to być fataliti, z wyrywaniem kręgosłupa i "fikołkami" nie bardzo. Pamiętaj że nie wszędzie będziesz mógł użyć nóg, pomieszczenie, bar. Nie koniecznie będziesz walczył na otwartym polu. Cały czas tu mówimy o aspekcie czysto huligańskim, pomijając aspekt sportowy. No i nie zapominaj że po kilku latach będziesz już sobie dobrze radził ( boks ), znaczy powinieneś, gdy na "łamanie nóg" w iście mortalcombatowskim stylu musiał byś poświęcić całe życie i być jak Bruce Lee.

1367691812-U475005.png

Opublikowano

Noroxor o czym ty piszesz ? Fikoły, bicz plis :D. Zapisuj się na Boks, nawet się nie zastanawiaj, ew tak jak ktoś wyżej wspomniał muay thai, wtedy dochodzą kopnięcia. Karate tak, fajnie może wygląda ale jeśli chcesz się obronić, to w sytuacji zagrożenia, gdzie ktoś chce pozbawić Cię oszczędności w portfelu powiedźmy, to serio będziesz się zastanawiał jak "widowiskowe" ma to być fataliti, z wyrywaniem kręgosłupa i "fikołkami" nie bardzo. Pamiętaj że nie wszędzie będziesz mógł użyć nóg, pomieszczenie, bar. Nie koniecznie będziesz walczył na otwartym polu. Cały czas tu mówimy o aspekcie czysto huligańskim, pomijając aspekt sportowy. No i nie zapominaj że po kilku latach będziesz już sobie dobrze radził ( boks ), znaczy powinieneś, gdy na "łamanie nóg" w iście mortalcombatowskim stylu musiał byś poświęcić całe życie i być jak Bruce Lee.

Znaczy mam obecnie 16 lat, czy mam szanse rozwinac swoj Boks do naprawde dobrego poziomu zeby np. bracu dzial w jakis Turniejach?

61093c6efb.png

Opublikowano

Znaczy mam obecnie 16 lat, czy mam szanse rozwinac swoj Boks do naprawde dobrego poziomu zeby np. bracu dzial w jakis Turniejach?

Trochę czasu już przespałeś i inni w Twoim wieku będą lepsi, jednak jeśli okaże się, że masz talent to ciężką pracą i cierpliwością dużo da się nadrobić ;)

Opublikowano

Postanowilem ze bede cwiczyc Muay Thai i Kickbox

Ostatnie pytanie: Masa rak .... jak przeybrac na masie rak? Jakies cwiczenia itd.?

61093c6efb.png

Opublikowano

Postanowilem ze bede cwiczyc Muay Thai i Kickbox

Ostatnie pytanie: Masa rak .... jak przeybrac na masie rak? Jakies cwiczenia itd.?

Ziomek nierób takich rzeczy, jeśli chcesz rozbudowywać to całe ciało.

Opublikowano

@UP ma racje, zrobisz sobie same łapy co z tego jak po lowkicku w udo będziesz padał jak szmata przy niewyrobionych nogach :(

1367691812-U475005.png

Opublikowano

@UP ma racje, zrobisz sobie same łapy co z tego jak po lowkicku w udo będziesz padał jak szmata przy niewyrobionych nogach :(

On jest jak mój kolega z klasy co chodzi ze mną na siłownie (ja tylko brzucho trzenerze xD).

Co do tematu ja brałbym jak cygan zasiłek boks tajski więc się zgodzę z tym lepsze to niż karate. Ja od lipca jak trochę siły jeszcze nabiorę też na tajski idę.

Opublikowano

On jest jak mój kolega z klasy co chodzi ze mną na siłownie (ja tylko brzucho trzenerze xD).

Co do tematu ja brałbym jak cygan zasiłek boks tajski więc się zgodzę z tym lepsze to niż karate. Ja od lipca jak trochę siły jeszcze nabiorę też na tajski idę.

Tez wlasnie mam zamiar isc od lipca.

Jakie cwiczenia polecacie zeby troche przybrac na tej masie? Pompki i przysiady same za wiele nie dadza.

61093c6efb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...