Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mechanik vs Elektromechanik ( Wypowiadają się tylko ludzie z mózgiem ).

xSaid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszyskich !

Zaraz opowiem wam, po co założyłem ten Temat .

A więc generalnie już za kilka miesięcy kończę gimnazjum no i wakacje. :3

Ale nie o tym mowa , trzeba skończyć z graniem w gry, obżeraniem się, spotykanie się z panienkami i tym podobne.

Zawód ... Tak . Nigdy nie pomyślałbym iż to takie " Trudne " .

Nie mam za dużo wspólnego z " Mechaniką / Elektromechaniką Pojazdów samochodowych " .

Ale CHCĘ w tym kierunku się kształcić !

A więc moje pytanie brzmi co jest bardziej opłacalne ?

1. ) Elektromechanik .

2. ) Mechanik .

Co oraz Dlaczego waszym zdaniem jest " Lepsze " , " bardziej opłacalne " ?

Moje skromne zdanie :

" Uważam iż " Elektromechanika " ponieważ jak wiemy już teraz wychodzą super nowe samochody, które coraz więcej

mają wspólnego z Elektroniką no i oczywiście w przyszłości będzie ich multum i coraz WIĘCEJ będzie zawartej

tam ELEKTRONIKI " .

" Co do Mechanika hmmm... DOBRY ZAWÓD " . Ale czy potrzebny będzie za parę lat , np. bardziej poszukiwany niż elektro " ?

Liczę na odpowiedzi .

Opublikowano

Mój tata namawia mojego brata, aby poszedł na elektryka... Osobiście ja z mamą stoimy oporem, bo elektryk to będzie się uczył przez te kilka lat jak wkręcić żarówkę... ?!

MECHANIK!

Opublikowano

Mój tata namawia mojego brata, aby poszedł na elektryka... Osobiście ja z mamą stoimy oporem, bo elektryk to będzie się uczył przez te kilka lat jak wkręcić żarówkę... ?!

MECHANIK!

jesteś śmieszny. dążąc twoim tokiem myślenia, w mechaniku uczysz się jak wkręcić śrubkę? no, bez przesady, człowieku.

Opublikowano

Ja ide na technika elektronika, powodem tej decyzji jest coraz więcej nowocześniejszych pojazdów, popatrz sobie ile było ich 30 lat temu a ile teraz. Zwykła mechanika pojazdowa nie jest za bardzo opłacalna.

Opublikowano

Ja wybrałem elektromechanik, dlaczego ?

Sama nazwa mówi:D zawsze to lepiej mieć na papierku " Elektromechanik " niż " Mechanik " a praktycznie tego samego uczą .

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

To jest właśnie to inni mówią, że Mechanik a inni , że Elektromechanik. Te zawody różnią się dosyć znacząco tak mi się wydaję. Trudno podjąć decyzję z kolei nie wiem czy sobie poradzę na Mechaniku bądź elektromechaniku, Boże daj mi znak, dziękuje za udzielane odpowiedzi .

Opublikowano

Moim zdaniem elektromechanik będzie zdecydowanie bardziej przyszłościowym zawodem, później robisz kursy i poszerzasz swoje kwalifikacje i zarobki jak z bajki :)

Opublikowano

Obydwa są dobre. Tylko, że w tym kraju praktycznie nic Cię nie nauczą... Teraz wszystkie pojazdy są opartę na elektronicie, więc ja bym wybrał elektromechanika.

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

Technologia idzie w góre .

Coraz wieksza jest elektronizacja pojazdów .

Wtedy elektromechanicy beda poszukiwani na rynku i bardziej oplacani .

Mechanika : naprawa ukladow zawieszenia , silnikow i wszystko co zwiazane z mechanika .

Elektromechanika : diagnozowanie i naprawa ukladow elektrycznych , obwody elektryczne , uklady elektroniczne , elektronika samochodowa .

Jak sie interesujesz bardziej elektronika to idz na elektromechanika .

Zreszta po co ten temat ?

My ci mamy wybierac przyszlosc ?

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Mechanik na ta chwile niezle zarabia.

A jest coraz wiecej ludzi posiadajacych auto z full elektryka. Za 2/5 nie wiem ile lat mechanicy beda zarabiac krocie a elektromechanicy beda potrzebni, teraz tez potrzeba elektromechanikow ale nie az tak bardzo. A jak ktos ogarnie temat elektryki + mechaniki to ma zapewnione ladne pieniazki.

Moj glos jest za elektromechanikiem

Opublikowano

Mechanik na ta chwile niezle zarabia.

A jest coraz wiecej ludzi posiadajacych auto z full elektryka. Za 2/5 nie wiem ile lat mechanicy beda zarabiac krocie a elektromechanicy beda potrzebni, teraz tez potrzeba elektromechanikow ale nie az tak bardzo. A jak ktos ogarnie temat elektryki + mechaniki to ma zapewnione ladne pieniazki.

Moj glos jest za elektromechanikiem

To jest właśnie to " Przyszłość " ..

Opublikowano

Powiedz tak szczerze interesujesz się mechaniką ?

Jak nie wiesz gdzie jest tłumnik w samochodzie to daruj sobie taki zawód ..

Znam takich co poszli na mechanika , tak dla jaj poprostu i nie wiążą wcale z tym przyszłości .

Powiedzenie jest jedno " nie było nic ciekawego" więc sobie dla jaj poszli na mechanika wcale się tym nie interesując.

Kosy i dwóje od góry do dołu z zawodowych ..

Ehh szkoda gadac ..

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Znam takich co poszli na mechanika , tak dla jaj poprostu i nie wiążą wcale z tym przyszłości .

Powiedzenie jest jedno " nie było nic ciekawego" więc sobie dla jaj poszli na mechanika wcale się tym nie interesując.

Ehh szkoda gadac ..

Nie interesuję, ale po to jest zawodówka trzeba z czegoś żyć .

Opublikowano

Nie interesuję, ale po to jest zawodówka trzeba z czegoś żyć .

OMG czlowieku, to jak bedziesz szedl do roboty to bedziesz pracowac za najnizsza krajowa, bo nie bedziesz pracowac w zawodzie. Miec regulki z zeszytow a miec zlecenie naprawy immobiliser'a to gowno zrobisz. Z regulek zeszytow gowno zrobisz. To jak masz isc na zawod ktory Cie nie interesuje to po co ty idziesz do szkoly? Idz od razu po gim do roboty, przynajmniej bedziesz mial doswiadczenie w " czyms tam co bedziesz robic "

Opublikowano

Sam skończyłem Samochodówkę o profilu Elektromechanik Pojazdów Samochodowych.Żałuje że nie wybrałem Mechanik bo z tej Elektromechaniki po 3 latach szkoły i praktyk nic nie ogarniam :D

Jeżeli jesteś dosyć kumaty pod kontem Elektryki samochodowej bardziej się to opłaca ponieważ jest to bardziej dochodowa i czysta praca.

Ja nic się nie nauczyłem z tego ponieważ miałem praktyki w Autoryzowanym servisie Audi ,a tam części się nie naprawia tylko wszystko wymienia na nowe..

Jedyne czego idzie się nauczyć do diagnoza przez urządzenia typu VAS itp. Ale to dosyć mało :)

Teraz próbuje załatwić Sobie staż jako Mechanik by się "douczyć" tego zawodu.

Opublikowano

OMG czlowieku, to jak bedziesz szedl do roboty to bedziesz pracowac za najnizsza krajowa, bo nie bedziesz pracowac w zawodzie. Miec regulki z zeszytow a miec zlecenie naprawy immobiliser'a to gowno zrobisz. Z regulek zeszytow gowno zrobisz. To jak masz isc na zawod ktory Cie nie interesuje to po co ty idziesz do szkoly? Idz od razu po gim do roboty, przynajmniej bedziesz mial doswiadczenie w " czyms tam co bedziesz robic "

Podobnie właśnie miałem napisac .

Nie wiem po co on tam się pcha , skoro go to nie interesuje , a potem przyjdzie mu zlecenie czegoś naprawy w samochodzie i co zrobi ?

Gówno .

Chłopie jak już to idź na to co cię interesuje , a jak cię nic nie interesuje to idź do LO i tyle .

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

elektromechanik bardziej opłacalny i poszukiwany w warsztatach fabrykach .

Tak sądzisz?

Opublikowano

Ehh szkoda gadac ..

Chlopak szuka tylko porady a Ty już tak brutalnie ..

Opublikowano

Chlopak szuka tylko porady a Ty już tak brutalnie ..

Boże jak brutalnie ?

Wybierze taki zawód który go wcale nie będzie interesowac i kim będzie w przyszłości ?

Przyjdzie mu zlecenie naprawy czegoś i co zrobi ?

Gówno .

1364047611-U477327.png

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

Boże jak brutalnie ?

Wybierze taki zawód który go wcale nie będzie interesowac i kim będzie w przyszłości ?

Przyjdzie mu zlecenie naprawy czegoś i co zrobi ?

Gówno .

Okej spokojnie.

A zastanawiałeś się nad czyms innym ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...