Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] wyciąganie z klienta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy na mpc forum jest jakiś poradnik który obrazuje wyciąganie np broni zbrojek z klienta servera który juz padł to tak zwana (kradzież ) a jak nie ma mógł by ktoś zrobić takiego tuta .
Jak pomyliłem działy to przepraszam ale nie wiedzialem gdzie moge to umieścić

Opublikowano

da sie :)

Eeeee? Chłopie, odpowiedź idealnie na temat.

- Podoba Ci się ten samochód?

- Da się :)

Witam mam pytanie czy na mpc forum jest jakiś poradnik który obrazuje wyciąganie np broni zbrojek z klienta servera który juz padł to tak zwana (kradzież ) a jak nie ma mógł by ktoś zrobić takiego tuta .

Wszystko zależy od Clienta. Obecnie nie bez powodu jest moda na zabezpieczanie Client do serwera. Na forum znajdziesz jakieś typowe unpackery, lecz te lepsze, które potrafią poradzić sobie z bardziej zabezpieczonymi clientami, to "perełki" chronione przed publikacją na forum.

Tutoriale najlepiej szukać na YT, by zrozumieć o co tak naprawdę chodzi w rozpakowywaniu clienta.

Co do kradzieży to zauwazyłem, że od jakiegoś czasu główną i jedyną zasadą zaczyna być brak zasad. Po 2 trudno komuś coś "ukraść" co już było wykradzione/przekonwertowane z innej gry. Grunt by robić to po cichu do własnego użytku a nie do chwalenia się tym na forum - takie jest moje zdanie.

Opublikowano

Zbroje:

Wypakowywujesz locale_pl,item_proto , odnajdujesz zbrojke po nazwie,potem patrzysz id

wypakowywujesz icon, wyciagasz iconke z icon/item, wpis z icon.xml

Wyciagasz item_proto wpisy,oraz item_list.txt wpisy

Patrzysz w item_proto id value3

nastepnie wypakowywujesz root,wchodzisz w pliki .msm odnajdujesz id shapeindex takie jak miales w value3 ,patrzysz jakie pliki masz wypisane,wypakowywujesz PC,pc2 wyciagasz pliki,wyciagasz wpisy,

Wyciagasz wpisy do plikow .msm w root

Pakujesz wszystkie pliki ktore wypakowales.

Zapytania item_proto-mysql sam robisz :D

Wazne: value3 w item_proto-mysql,client ma byc takie same jak shapeindex w .msm

Bronie;

iconke z icon/item, wpis z icon.xml

pliki z item, wpisy z item.xml

wpisy item_proto,wpisy item_list

zapytanie mysql item_proto-sam.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...