Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wyciągnąć coś z innego klienta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Widziałem taki temat w którym ktoś pytał się jak wyciągnąć bronie lub zbroje z klienta.

-Bronie :

Tekstury i model znajdują się w piku "item". Plik znajduję się w folderze Pack.

Ikonka broni znajduje się w folderze "icon". Plik znajduje się w folderze Pack.

Wpisy dzięki którym będziemy mogli połączyć itemek w kliencie z itemkiem w bazie + zrobić querry ( najlepiej przekonwertować wpis z klienta do wpisu do bazy ).

Zajmiemy się plikami item_proto i item_list. Znajdują się one w pliku Locale_xx (_xx np._pl) , a locale w pack.

W item_proto znajduję się wpis dzięki któremu będziemy mogli "wyczarować" itemek w grze.
ID w item_proto klient musi być takie samo jak w item_proto baza, to samo dotyczy nazwy i bonów.

W item_list (znajdziemy też w pliku locale) jest podłączenie ikonki do modelu. np. :

ID	WEAPON	icon/item/ID.tga	d:/ymir work/item/weapon/ID.gr2

.tga jest to ikonka

.gr2 jest to model

.dds jest to tekstura

Jeśli wyciągniemy już ikonkę , model , teksturę i wpisy + zrobić query( najlepiej przekonwertować wpis z klienta do wpisu do bazy ) . Możemy dodać broń do własnego klienta.

-Zbroje:

Ikona , model , tekstura i wpisy wyciągamy tak samo.

Model i teksture wyciągamy z plików PC i PC2.
Lecz jest jeszcze jeden wpis w pliku .msm , znajduje się on w pliku root. Plik root znajduję się w Pack.
Dzięki niemu będziemy widzieć zbroje na sobie i będziemy mogli się w niej poruszać.

Ten wpis wygląda tak :

Group ShapeData66
	{
		ShapeIndex			72
		Model				"assassin_5_1.gr2"
		SourceSkin			"assassin_5_1.dds"
		TargetSkin			"assassin_5_1.dds"
	}

Chyba będziecie wiedzieli o co chodzi.
ShapeData66 < numerek idzie rosnąco jak w waszym pliku zakończył się na np 40 to następny będzie 41.
Pliki .msm są oddzielne dla każdej klasy i oddzielne dla każdej płci.

-Biżuteria

Tutaj jest mniej zabawy.
Wystarczy wyciągnąć ikonkę , wpisy ( item_proto , item_list ) i zrobić querry ( najlepiej przekonwertować wpis z klienta do wpisu do bazy ).

I to chyba na tyle , jeśli o czymś zapomniałem to proszę pisać.
Jeśli był taki temat to kosz.

Proszę moda o zdjęcie paru %

Nie zapomnij o Like!

@EDIT
Zapomniałem dodać , ze ostatnimi czasy większość serwerów nie dodaje już do ikon , item lub jakieś inne.
Są tworzone nowe pliki np. pokplas.eix , pokplas.epk. Wtedy wystarczy zobaczyc jakąś nieznaną nazwę plików i sprawdzić czy się w tym znajduje oczekiwany plik.

5_SurvingIgnite.gif

Opublikowano

Zbroje:

Dopisz ze aby wyciagnac pliki .dds,gr2 trzeba oblukac item_proto client serwer - value3 :D potem wchodzi sie w .msm odnajduje shapeindex takie jak value3 i patrzy jakie pliczki trzeba wyciagnac z PC,pc2.

Tut nawet dobry..

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

A jeśli u mnie nie ma to co? :(

1367133050-U891712.jpg

Opublikowano

@up

To ty raczej nic nie zrobisz, bo te pliki. Albo są spakowane w bince, albo gdzieś pochowane w pack. (PS:to możesz znaleźć w Index): )

65 MB+ w bince? :D Raczej bym stawiał na to, że sa te pierdoły dodane do innego pliku epk/eix.

Opublikowano

65 MB+ w bince? :D Raczej bym stawiał na to, że sa te pierdoły dodane do innego pliku epk/eix.

Co ty człowieku gadasz?

Przecież można stworzyć nowy plik i dopisać go do indexu, nie musisz koniecznie edytować plików pc/pc2.

#guwno.

Opublikowano

Co ty człowieku gadasz?

Przecież można stworzyć nowy plik i dopisać go do indexu, nie musisz koniecznie edytować plików pc/pc2.

Ok, już się popisałes błyskotliwością - gratuluję, pośmiałem się. Weź chłopie czytaj ze zrozumieniem, a jeśli nie wiesz o co chodzi... to po prostu wyjdź z tematu nie pisząc głupot.

Opublikowano

Ok, już się popisałes błyskotliwością - gratuluję, pośmiałem się. Weź chłopie czytaj ze zrozumieniem, a jeśli nie wiesz o co chodzi... to po prostu wyjdź z tematu nie pisząc głupot.

Kiedy on ma rację, jeśli ktoś chce coś ukryć może to wrzucić do innego eix/epk.

Opublikowano

Kiedy on ma rację, jeśli ktoś chce coś ukryć może to wrzucić do innego eix/epk.

Ok... Widzę że dziś wszyscy (nie)myślący są... Przeczytaj posty jeszcze raz w następujący sposób:

A jeśli u mnie nie ma to co? :(

@up

To ty raczej nic nie zrobisz, bo te pliki. Albo są spakowane w bince, albo gdzieś pochowane w pack. (PS:to możesz znaleźć w Index): )

Racja binka by się ciężko odpalała.

Dodałem do TuTa jak może być zrobione.

Nadal uważasz, że ten post ma jakikolwiek sens? :

Co ty człowieku gadasz?

Rozmowa dotyczyła tego, gdzie u użytkownika Caspian są ukryte pliki Item.epk/eix. Radze czytać ze zrozumieniem, bo się chłopaki ośmieszacie.

Uwierz mi, że nie musisz mnie uczyć jak robić pliki typu patch do clienta, zwłaszcza że jest z nimi jeden malutki haczyk... ale... to musisz sam odkryć na własnej skórze :P.

Opublikowano

Caspian aka. Nismo robi sobie z was beke xD

gg ale to żadna tajemnica.

btw, chodziło mi o podejście autora. Jaki sens jest dodawania ok 1MB danych do archiwum ważącym ok 30mb?

1367133050-U891712.jpg

Opublikowano

Ja pierdole. Weź zrób jeszcze poradnik: Jak podpierdolić komuś czyjąś pracę z clienta :). Dostaniesz limit..

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...