Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak rozdawać punkty

natan1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka doładowałem se 11k fund przed chwila no i chciałem kupić snajpe no ale nie wiem jaka będzie dobra/najlepsza za tyle podobno są jakieś pakiety czy cus ale ja tego nie ogarniam dopiero 4 lvl :P

jeżeli ktoś by był taki miły i mnie nie wyzywał od noobow ale i tak jestem jak narazie noobem w tej grze to proszę napisać jaki zestaw/bron kupić

Siemka Mam jeszcze jedno pytanie jak rozdawać te punkty? samoloty granaty itp ?

Opublikowano

Pamiętaj że nawet jak kupisz najlepszą snajperkę, dodatki, bronie inne itp to Bogiem jeszcze nie będziesz :D Ja tak samo polecam JTiger w dodatku jest tam jakaś strzelba automatyczna, to będziesz mógł się nią bawić jak Ci się snajpa znudzi :)

Chyba za 999 jest Mp-443 ale na wyższy lv :| Na razie nie kupuj pistoletu, nabij większy lv i pistolety będą tańsze :)

Opublikowano

Wiesz grałem w combat arms cod 4 mw1-2 bf3 na multi ponad 5 miechy a potem już straciłem konto to wiesz aż takim bogiem nie będę może ale będzie mi lepiej iść bo teraz z sv-98 to mi tak do dupy idzie wgl to gówno nie trafia ;x a jako iz 8 funtow dla mnie to nie dużo a mi jeszcze zostało po kupieniu ważnych rzeczy to postanowiłem grac w bf4free ( bf4 juz zamuwiony :P ) a co do pistoletów to jak będę miał większy lvl to cena bezie mniejsza ? tzn teraz mp-443 elite kosztuje 16k to jak będę miał 20 lvl to będzie kosztował 10k? czy mniej więcej tyle czy ci chodzi o tą normalna kasę ( GP te co sie zdobywa za walki )

Opublikowano

To, co widzisz teraz to cena odblokowania broni, to jest kupna na niższym levelu niż wymagany, i jest ona zawsze dużo wyższa. Po wbiciu levela broń będzie miała stałą, niższą cenę, niezależnie od wbijanych poziomów

;) Warto dodać, że często taniej jest kupić pakiet z bronią i dobrymi dodatkami, niż odblokować broń. Taki paradoks :) Co do snajperek to jeśli ci się spieszy, bierz pakiet JTiger. Dobrą snajperką do kampienia jest M95, ale droga do odblokowania.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jak go odblokujesz to będzie kosztował 3700 bf a ja polecam M1911 zwykłe ale ono jest chyba na 7 lvl i kosztuje 999bf po odblokowaniu więc nabij lvl i wtedy kup.

Opublikowano

Ja polecam zestaw kreftdjur czyli: Vss Vintorez (broń) Deagle 50 (pistolet mooocny) fajne ubranko i dobre dodatki osobiście go nieposiadam ale grałem u kolegi i jest dobry kosztuje 9999k funds

Opublikowano

Ja polecam zestaw kreftdjur czyli: Vss Vintorez (broń) Deagle 50 (pistolet mooocny) fajne ubranko i dobre dodatki osobiście go nieposiadam ale grałem u kolegi i jest dobry kosztuje 9999k funds

Dla mnie VSS to nie snajperka <_< Ta broń bardziej się nadaje na drugi slot a Deagle 50 (słyszałem) że długo ładuje, długa animacja wyciągania itp.. Ubranka nie potrzebne niby coś dają ale mało :D

Opublikowano

m1991 jest na 9 lvl a co do vss nie dziękuje :P ( gówno jak dla mnie )

to taki jest mój plan kupić

JTiger.

i dobić 11 lvl i kupic za 999 m1991

dobry?

Opublikowano

Dobry plan. Snajperka z zestawu jest idealna do szybkiej gry i ma zaje*isty reload, ale z nią zbytnio nie pokampisz (choć dla chcącego nic trudnego ;)). Potem, jeśli znajdziesz kasę, możesz myśleć o lufie precyzyjnej, lepszej lunecie i nowym pistolecie. Możesz też dokupić Fundsy za 7 zeta i uzbierać na lepszy pistolet, a do tego czasu grać M9. Twój wybór.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No to thx za pomoc zostaje przy moim planie :P

Jeszcze male pytanie jak rozdawać te punkty? samoloty granaty itp?

Opublikowano

Masz 4 lv tak? Na razie w prawe drzewko chyba najlepiej jak dla agresywnego snajpera :P A później w prawym drzewku daj na szybki sprint, claymory hmmm według mnie średnio się opyla na agresywnego, szybkie wchodzenie po drabince możesz dać, te delikatne spadanie czy jak to się nazywa się nie opyla hmm resztę niech Ci inni piszą :D ten czujnik ruchu możesz też dać :)

PS: Możesz też helikoptery ogarnąć na wyższych lv (od 14 lv bodajże można już dać punkt na naprawę w bazie) i jak ogarniesz to po rundzie możesz mieć 5k+ expa :)

Opublikowano

Co do pistoletu to nwm czy nie lepszy byłby MP-443, podstawowy tez jest na niskim lvlu a jest celniejszy od 1911, ma więcej ammo a dmg wcale nie ma jakoś strasznie mniejszego.

Co do pkt to daj na czujniki bo ciśniesz go w okolice wrogiej flagi i pomagasz teamowi tym i jeszcze pkt. dostajesz, później w claymore można i później też możesz dać w szybsze wchodzenie na drabiny, to coś co po spadnięciu z wysoka nie tracisz albo tracisz mniej hp, później jak agresywnie grasz to możesz w szybszy sprint, w chodzenie się nie opłaca.

LOL

Opublikowano

To po prawej ma z tych przydatnych dla snajpera szybszy sprint (biegnący gościu z + nad głową), delikatne spadanie( podwójna strzałka dół góra) szybsze wchodzenie na drabiny (drabina) w lewym drzewku przydatne dla snajpera masz czujniki ruchu (ta piłka) claymore (mina claymore)

i ew. jak nie masz już wgl co robić z punktami rozwoju to mortar (lornetka)

Możesz też z 1 pkt na granat

LOL

Opublikowano

Mógł byś zaznaczy? ogl ot jest moja tablica na granata jucz dałem 1 punkt

( zresetowałem ogl bo pewnie dałem w złe )

Opublikowano

Koledze wyżej chodzi o te ;) (zielony)

post-625839-0-77815500-1367857594_thumb.png

Te, które ja radzę wziąć, zaznaczyłem na czerwono. Helikopter oczywiście też, jeśli tylko masz ochotę :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

68c324ca11744.png

Tam gdzie żółte robisz na fuul tam gdzie czerwone dajesz po 1

Tam gdzie szare nie musisz robić ale też jest dobrze jakbyś zrobił

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Dobra, może czegoś nie doczytałem, ale raczej Natan ma 5 lvl i 4pkt do rozdania, a nie 23 :D

Na Twoim lvl radziłbym jednak dać 1pkt do heli i resztę do sensora ruchu (2gi skill od lewej) i odblokować claymory.

Reszta skili jest bardziej dla zaawansowanych i z lepszym eq i wyższym lvl, więc ja bym się w to nie pchał.

Kup ten pakiet z l96, potem możesz tenz SKS, jak nie dla samego SKS jeśli za nim nie przepadasz, to dla samych dodatków co w nim są.

(znając życie zanim się zdecydujesz kupić jakiś następny pakiet, to wyjdą nowe sniperki, tylko nwm od kt lvl)

A jak nie bd chciał kupować nowego pakietu to poleciłbym Ci kupić w 1szej kolejności lufę precyzyjną, potem m95 i lunetę pustynną(z nią to jest więcej zabawy...)

Tak to na start powinieneś ogarniać i jeśli nie chcesz szybko padać i mieć pole do popisu, to polecam Ci mapkę Oman.

(ten pkt do heli przydaje się jak chcesz szybko się dostać do jakiejś kampy)

potem jak odblokujesz już skila do naprawiania heli i jetów, to polecam Ci na Omanie/DW wbić w apachu kilka lvl, bo to szybko pójdzie, a potem znowu wrócić do sniperki.

Taki protip tylko m82 ma penetrację szkła jako tako, ale jeśli leci na Cb apach/jet (leci na Cb, a nie stoi w miejscu) i w niego trafisz, to możesz go zabić przez tą szybę z bylejakiej praktycznie broni, ale to już wyższa szkoła jazdy.

Do tego heli transportowe łatwiej idzie przebić.

Nigdy nie stawiaj koło siebie claymorów i jak je odblokujesz, to polecam Ci kupić na nie boosta ^^

Do tego rozglądaj się od czasu do czasu, czy ktoś Ci nie robi pleców, albo czy pkt na kt jesteś nie jest już wroga :D

Jak coś to wal śmiało xD

436951440626370320491.png

Opublikowano

Surasmen już mam 6 prawie 7 jak narazie moje punkty tak wyglądają:

http://scr.hu/2qr/r479b

ogl chciał bym jakoś rozwalać czołgi lub inne samochody bo za dużo razy jakiś czołg jedzie pad spawna i campi a u mnie pełno debili i nie umia go rozwalić

Opublikowano

Mechanik ma PMy (jest parę wyjątków - karabiny) o mniejszym damage'u od szturmowca, ale też mniejszym odrzucie. RPG jest darmowe, tak jak granaty itp.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...