Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOCY] Laptop pod WOT'a

mpcmen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem szczęśliwym posiadaczem acera exstensa 5620 2x2,0 4gb ram 350mb intel zintegrowany wot na nim chodzi ale max 10 fps zacina, posiadam również acera aspire 7740g i5 2,4 4 gb ramu ati radeon hd 5540 1gb ma 60 fps ale spadki do 5 fps co 2-3 min i ping sie wbija na 999 poradzicie mi jakiego lapka najlepiej pod wota może wy macie jakieś opiszcie :P

Dodam ze kumpel ma asusa F8v jakas 2rdzeniowka 4gb ramu i jakis radeon hd 512mb ma 60-40 fps i chodzi płynnie.

Na oku mam:

czy na nich zadziała wot??

asuska:

mam 4 gb ram do niego:P

Procesor (producent): Intel

Procesor (rodzaj): Dual Core

Procesor (taktowanie): 1,86 Ghz

Procesor (pamięć cache): 1 mb

Procesor (liczba rdzeni): 2

Procesor (opis): Intel Pentium Dual-Core Mobile Processor T2390 (2x 1,86GHz, 533 MHz, 1MB L2 cache)

Matryca (przekątna): 15,4"

Matryca (rozdzielczość): WXGA 1280 x 800 (16:10)

Matryca (powłoka): świecąca

Matryca (opis): TFT WXGA 1280x800 COLOR SHINE

Pamięć zainstalowana (pojemność): 2048MB (2GB)

Pamięć (technologia): SO-DIMM DDR2

Dysk twardy (pojemność): 80GB

Dysk twardy (interfejs): SATA

Nap?d optyczny (typ): Super Multi DVD+/-RW/RAM

Karta graficzna (producent): ATI

Karta graficzna (model): ATI Mobility Radeon HD3470 256Mb VRAM DX 10.1

asuska:

mam 4gb ram do niego

Procesor: Core 2 Duo T5450 2x1,6Ghz = 3,2Ghz(2 rdzenie)

Pamięć: 1GB

Dysk twardy: 120GB!!

Karta graficzna: GeForce 8600 GS 256 MB(500MB z systemową)

signature.png

Opublikowano

Ogólnie laptopy to raczej nie komputery do gier. Jeżeli chcesz cieszyć się jak najlepszym efektem z gry zainwestuj w dobre PC. A jak twój sprzęt nie wyrabia, zmniejsz mu ustawenia graficzne i powyłączaj wszystkie inne aplikacje. Jak masz 999 pingu to raczej nie od kompa, a od internetu albo danych jakie pobiera twoje łącze w czasie gry.

A co do tematu, z tych to cieżki wybór. Albo kosztem lepszego procka, albo lepszej karty.

Opublikowano

Panie z czym ty do wota... " 350mb intel zintegrowany" samo w to sobie zaprzecza graniu.

Pierwszy zestaw odpada a drugi na minimalnych (ramu byś dołożył.).

Ccleaner zakładka rejestr + defragmentacja + czyszczenie ogólne. (to trochę Ci poprawi ale cudów od integry nie oczekuj.)

Sig.png

Opublikowano

mam neta 20 mb neostrada na acerku 5620 chodzi ale ma max 6-10 fps ping 150 a na acerku aspire 7740g 60-40 fps z spadkami co 2-3 min na 6-5 fps i wbijajacym sie pingiem do 999

mam neta 20 mb neostrada na acerku 5620 chodzi ale ma max 6-10 fps ping 150 a na acerku aspire 7740g 60-40 fps z spadkami co 2-3 min na 6-5 fps i wbijajacym sie pingiem do 999

dodam ze uzywałem wszystkiego do przyspieszenia odciazenia oczyszczenia systemu nic bez efektów

signature.png

Opublikowano

dalej tak samo na acer 5620 a na aspire spadki co 4-5 min i ping 999 sie robi a na acerku 5620 ping w normie.

to nie trzyma sie logiki :D 5620 jest 8 letnim sprzętem a aspire 2 letnim

signature.png

Opublikowano

uwierz mi ze all zrobiłem na maxa :) a ty jaki sprzęt masz ??

słuchaj to nie trzyma sie kupy kumpel ma asusa f8v intel 2x2,4 4gb ram ati radeona hd 4560 512mb

i tu chodzi bez problemu dodam ze na tym asusie jest windows vista ryje mi to głowe

signature.png

Opublikowano

uwierz mi ze all zrobiłem na maxa :) a ty jaki sprzęt masz ??

słuchaj to nie trzyma sie kupy kumpel ma asusa f8v intel 2x2,4 4gb ram ati radeona hd 4560 512mb

i tu chodzi bez problemu dodam ze na tym asusie jest windows vista ryje mi to głowe

Masz 8 letni sprzęt na dodatek z Vistą !? Powiem tyle: w wot-a nie pograsz ;)

Opublikowano

najlepie to samemu kompa za 500zł złożyc i wszystko pojdzie ale jak ja gram na laptopie acer aspire cos tam to bez podkładki chłodzacej miałem po 5 fps na najniższej grafice a teraz kupiłem podkładke ok19 zł wydałem to mi fps do 60 i wyżej skoczyły i gra chodzi płynnie na srednich ustawieniach :)

Opublikowano

to teżmoże byc wina tego że sie procesor przegrzewa jak niechcesz kasy wydawac to wez kawałek szyby podłoz pod laptopa to też bdchłodzic

Ogólnie laptopy to raczej nie komputery do gier. Jeżeli chcesz cieszyć się jak najlepszym efektem z gry zainwestuj w dobre PC. A jak twój sprzęt nie wyrabia, zmniejsz mu ustawenia graficzne i powyłączaj wszystkie inne aplikacje. Jak masz 999 pingu to raczej nie od kompa, a od internetu albo danych jakie pobiera twoje łącze w czasie gry.

Po co inwestowac w komputer? Nilepiej w komisie kupic jakis przestarzały i go ztuningowac a podobno za kupno kart graficznej od intela daja kupon na 8k golda :)

A co do tematu, z tych to cieżki wybór. Albo kosztem lepszego procka, albo lepszej karty.

Opublikowano

to teżmoże byc wina tego że sie procesor przegrzewa jak niechcesz kasy wydawac to wez kawałek szyby podłoz pod laptopa to też bdchłodzic

lub podstawkę chłodzącą..

"Po co inwestowac w komputer? Nilepiej w komisie kupic jakis przestarzały i go ztuningowac a podobno za kupno kart graficznej od intela daja kupon na 8k golda :)

A co do tematu, z tych to cieżki wybór. Albo kosztem lepszego procka, albo lepszej karty."

Ja tam bym od 0 złożył z całkowicie nowych części (bo akurat to mój zawód). A jeżeli kolega ma pieniądze na nowy zestaw niech się zapyta na PCFormat tam mu dadzą dokładną informację jak dobrać, kupić i złożyć.

Nie opłaca się inwestować w stare technologię a stary komputer po liftingu bd tak czy siak słabszy od i3 czy i5.

Sig.png

Opublikowano

Pytanie brzmi ile chcesz wydać pieniędzy na lapka do wota? 1,5 temu też miałem taki dylemat, ale udało mi się za 2tyś kupić dobrego notebooka i wszystko działa na full detalach przy necie 5 mb ;] Jak coś mogę podać link

Opublikowano

pewnie karta graficzna za słaba. Lepiej uzbieraj na kompa i neich ci ludzie z mpc zrobią zestaw

Najlepsze serwery mt2 już odeszły

Opublikowano

Pytanie brzmi ile chcesz wydać pieniędzy na lapka do wota? 1,5 temu też miałem taki dylemat, ale udało mi się za 2tyś kupić dobrego notebooka i wszystko działa na full detalach przy necie 5 mb ;] Jak coś mogę podać link

wot ma działać bez spadków nie musi byc grafa zajebista

signature.png

Opublikowano

Ram:4gb
Karta graficzna:MSI R7790-1GD5/OC
Procesor:Intel Pentium G2020, Dual Core, 2.90GHz, 3MB, LGA1155, 22nm, 55W, VGA, BOX (BX80637G2020)
Zasilacz:Procesor Aerocool VP-450

nie kupuj laptopa do gier!!! Kup komputer stacjonarny. Napisz w dziale komputery aby ci złożyli zestaw. Mi złożyli za 1,5k zł i uciągnie bf3 itp a taki gotowiec za 1,5k zł nie uciągnie bf3 a wota pewnie tez nie

Opublikowano

Jak laptop do gier to tylko Asus albo Lenovo (nie pamiętam) G75 a jeśli ładnego wota nie potrzebujesz to kup Sony VAIO bardzo dobry laptop.

Opublikowano

mój brat ma laptopa asus x54 chyba wot nawet dobrze chodzi ale na niskiej lub sredniej ma z 30-50 fps i jeżeli masz możliwośc kupienia kompa to kup kompa a nie laptopa

Opublikowano

Ja mam Samsunga serii 3, intel i5 3210M 2,5 GHz, Radeon HD 7670M 2GB i 6GB

ramu, chodzi przy 30 FPSach (55 z góry) na polepszonej grafie + wszystko oprócz trawy (niskie), dodatkowych efektów (niskie) i efektów w trybie snajperskim (off)

na maks. Dałem 2,5 k.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...