Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wyjść z J************* brązu ?! ]

Viktor11PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Da sie wyjść spokojnie byłem w Bronz V a juz mam serie do bronz 1

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

IMO samemu będzie ciężko wyjść. Jestem w brązie i gdy tylko widzę czeski premade leavam. Praktycznie co chwilę jakieś afki itp. Staraj się grać z jakimś kolegą, np ty adc on mid lub mid+jungle. Bierz postacie mocne mid/late game

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

własnie wbiłem do Bronz 1 a byłem w V zajeło mi to 3 tygodnie po 2-3 gry w tygodniu i około 10 Last Game sory za jakość ale na szybko chciałem beztytuugvy.png

ps 3 pierwsze gry to Seria
Uploaded with ImageShack.us

"Celem wojny nie jest umrzeć za ojczyzne, tylko sprawić by tamci skurwiele zgineli za swoją" G.C.Patton

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Widzę dyskusja wre, a aj lubię takie. Więc, drogi autorze.

Po 1 - to nei jest "jebany brąz" tylko po prostu brąz. Jeśli w nim jesteś, znaczy, że średnio zagrałeś w promotion series z ludźmi takimi jak Ty. Nie potrafisz kooperować, skupiszasz się na tym że jak ktoś Ci powie "omg noob top" to zamiast farmić i harrasować linię to odpisujesz mu, a Twój enemy farmi sobie w najlepsze. Jeśli kisisz się w brązie - zasługujesz na to. TWOJA SOLOQ DYWIZJA OZNACZA NIE TYLKO TWÓJ SKILL, ALE TWOJE PODEJŚCIE DO GRY I DO GRACZY. Właśnie tacy jak Ty sprawiają że nikt nie lubi brązu. I słusznie. Ludzie mówią "omg chujnia ten team ciagle przegrywam bo mam nobów". Co jeśli Ci powiem, że mówiąc NOBOTEAM Ty też jesteś w tym teamie?

Ach, wspomniałeź jeszcze że "raz teamy gorsze raz lepsze". Proszę, powiedz mi bardziej o tym jak chciałbyś żeby Twój team zawsze był lepszy. Ty jesteś częścią Teamu, Ty tworzysz część gry. Ale cóż, baw się dobrze i flejm dalej.

@Topic.
Aby wyjść z brązu, 80% sukcesu to NASTAWIENIE i PODEJŚCIE.

Pis joł, pozdrawiam.

@edit.

Ranked lux - 42min 25cs
Ranked ez - 81cs w 35min
ranked lux 90cs w 30min (9 w 3min, 3cs na minute, czyli... 1/4 farmy jaka idzie... kimś kto ma aoe burst i łatwą farmę.

Średnio masz 80cs w 30min, co daje... 8 na 3min, 4 na 90sec, 2 na 45sec... Czyli z 2 fal wyciągasz 2 moby. Serio?

Człowieku... specjalnie dla Ciebie powinni żal.pl otworzyć.

Infi na leesina...
Spirit Jungle na lux...
avaric na eza... a nie, soz, pod stattika.
CATALYS na lux po zrobieniu rabadona i voida...
frozen heart z maną na garena...

Dla CIebie powinni otworzyć Cooper albo Wooden.

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Opublikowano

To się nazywa "Elo Hell", najlepiej mieć swój team i być szczęśliwym. Nic nie poradzisz że trolle i afkerzy grają w lola. Musisz po prostu dobrze grać i carrować słabych. Najlepiej graj duo z jakimś znajomym, i 1 zasada

"KOMUNIKACJA TO PODSTAWA" :)

Elo hello istnieje ? NIE. , DLACZEGO ? BO TO WASZ WYMYSŁ . JESTES W BRAZIE I MOWISZ ZE TO ELO HELL. JESTES W PLATYNIE powiesz to samo ? .
Opublikowano

@Top

EmpikxMetin bardzo dobrze powiedział. Nie ma co na siłe wbijać dywizji, jeśli gra się jak burak i ma się 70 cs w 20 minucie.

Kolego powiem tak huj Ci to tego co ja robie ?

Ja chciałem się tylko zapytać jakie są sposoby np : na lepsze comunity z teamem ...

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

Pierdolicie o tym bronzie w dzień przechodze z BRĄZU V do BRĄZU JEDYNKI I AWANSUJE DO SILVERA

Po prostu wy w ta gre też nei umiecie grać nie ma ELO HELL WY TEZ JE TWORZYCIE :)

http://www.lolking.net/summoner/eune/25673844

Proszę bardzo LEDWO MAM DWIE STRONY RUN

MOŻE PO PROSTU TRAFILES NA MNIE I JA TO LUDZIĄ WYKAROWAŁEM :)

Ludzie graja tam chujowo bierzesz coś co dobrze i szybko pushuje ma dmg i nie padnie od tak

TAM NIKT NIE BUDUJE SUSTEINU

TEMMO BERKI I IIDZIE AP

Grasz temmo ap to leć nim FULL AP

LICZ + Q to 1.5 k dmg jak dobrze wejdzie :)

I KURWA FARMIC FARMIC FARMIC LUDZIE TAM NIE FARMIA NAUCZ SIE FARMIC TO WYGRASZ MIEJ WYJEBANE W INNYCH FARM

FARMA GRE WYGYRWA PRZEWAZNIE TAM LUDZIE NIE FARMIA TYLKO SIE WPIERDALAJA POD TURETY BY ZABIJAC

I NIE PŁACZ ŻE NOOB MID NOOB WSZYSTKO BIERZ WSZYSTKO POD TEAM A NIE KURWA NAPISZESZ JEBANY NOOBIEEEE PIKENLES MI MIDDA
TO JA CI PIKNE DOUBLE MIDA KURWA PIKUJ POD TEAM TO WYGRASZ BO WSZYSTKA DA SIE WYGRAC PAMIETAJ TY MOZESZ MIEC 4 NOOBOW TEMIE A ENEMY 5 :)

MOGE CIE SKAROWAĆ ALE PAMIETAJ ZE CIE BEDE OPIERDALAL NA KAZDYM KROKU :)

Opublikowano

Dzięki za all ' ogarnięte' odpowiedzi

Nie typu

" bromz jest dla cb noobkó'

albo

'tamtwoje miejsce'

'lol ty masz 20cs w 20 min ja mam 1.000.000 w 1 bo jestem pro a ty gównem'

Bo to aż żal patrzeć....

CLOSE pls no more spam

1389978070-U498021.jpg

Opublikowano

Nie chodzi o to daj mi nick zagram jednego ranka i zobaczysz jak sie gra -.-

JAK CI TAK CIEZKO WYJSC TO CZEMU MAM CIE NIE WYBIC ZOBACZYMY JAKI POZIOM TRZYMASZ

RUNKI POKAZ TO TEZ JEST WAZNE MASTERIESY ALL

Opublikowano

@Viktor11PL

Gówno robisz, dlatego przegrywasz :)

@Topic

Zdobywaj fragi jako adc/apc, asystuj jako jungler i rób early/mid game jako top. Wtedy ludzie z którymi grasz są Ci bardziej przychylni i podatni na zjawisko "carrowania".

Najważniejsze są objective'y. Wieże, smok i baron. Robiąc je za każdym razem zdobywasz global gold, który pomaga WSZYSTKIM.

Farm. Farma wygrywa gry. Lepiej mieć 0/2 i 150 farmy w 20 minucie niż 2/0 i 50 farmy.

Mając staty 3/0 wychodząc z topa/mida oddawaj WSZYSTKIE fragi jakie tylko możesz, oczywiście w granicach rozsądku (żeby nie wyszło na to ze to Ty jesteś w plecy jako support aka midder z 3/0/20).

Stosuj formy grzecznościowe w lobby lub na chacie. "Hi guys, i can go everywhere, but i prefer to play on top" czy coś. A nie że wchodzisz do lobby i jest "mid or afk".

Roamuj. Pomagaj swoim mate'om.

To chyba tyle.

@Down Już wie, że jest "chujowy i BRONZ PIENC to jego miejsce", nie musisz spamować caps lockiem...

Opublikowano

MATAYO ON TAM SIEDZI BOO

LEE SIN Z INFITE

LEE Z HELEM\

lux w miare buduje

GARENA W FULL TANKA LECI ZERO SHREDA :>

Opublikowano

Jaki masz Nick ??

sygnatura22.jpg

2HardStyle2

Opublikowano

Brąz?

Ja dla kolegi z brązu V do Silver II ( potem spadł ) wyszedłem w 2 dni? win streaki, przeciwnicy W KAŻDEJ GRZE przypominali warzywa . Nie mam farta do teamów. Brąz jest jedną z najłatwiejszych dywizji i nic tego nie zmieni. Soraka na jungle i jeżeli ogarniasz to masz easy wina.. Nie mówcie, że się nie da, bo tam grają cioty, przegrywające ashe na tryndę adc... gdzie na normalach trynda nawet nie podejdzie do ashe, bo ma slowa. Jak tak bardzo chcesz wygrać to kup sobie mobility champa, np ahri i rób double na bocie... albo lee sina i babysituj topa do usranego outfarmu w skali 1:5 kille / farma po czym zmień linie na bota / mida itd.... Wydasz 400g na oracla, a zyskasz 700.

Nie chcę Cię obrażać, ale poziom brązu to boty zaawansowane i da się wygrać wszystkie gry bez afka... chyba, że w enemy trafi się booster, lub bardzo dobry gracz. ( raz na 100 gier )

Pjona

Najwidoczniej brąz to twój poziom

graphic.png

Opublikowano

E tam właśnie lecę cały czas DUO z jakims ziomkiem dwie wygrane przecywnicy takie warzywa że to szok w sumie AD CARRY MIELISMI DOBRYCH moze dlatego wygrywalismi ;d

Opublikowano

Ale mam ubaw po pachy jak widzę ludzi z tego forum, którzy sami siedzą w brązie i srebrze i dają rady jak wyjść z brązu drugiemu xD

Poza tym wchodząc na lolkinga tego pana, to widzę, że na 100% zasługuje na ten brąz i na razie nie ma co liczyć na jakiekolwiek srebro. Z resztą w srebrze jest jeden pies. Ludzie są na podobnym poziomie co brąz, chodź trochę lepsi. Z osobistych doświadczeń wiem, że normalna gra na poziomie jest dopiero w platynie. Gold wbrew pozorom wcale nie jest lepszy niż srebro, poza tym, że się durnym medalkiem różni. Co niektórzy grają tak jakby pierwszy raz grę na oczy widzieli.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Panie i panowie,

Żeby się wybić trzeba mieć szczęście :)

W 3 tyg wbiłem z Sliver 4 do Sliver 1. W ciągu 12h spadłem do S2 bo afki...

Teraz po 1 tyg spadłem do S3, gdyż feederzy (raz sam miałem złą grę ale nie kilkanaście razy podrząd) ;/

Będąć w S3 widzę tu : Hecarim Mid, Seju nie umiejąca używać ulta, Jungler który się focha... + Jungler nie znający First Blue Bez Smite ;/

Opublikowano

Witam. Jako doświadczony gracz podam Tobie, doświadczony graczu ligii Bronze V kilka wskazówek, dzięki którym wyjdziesz na wyższe stopnie:

1. Graj duo z kimś platyna/gold/diamond (zeby Cie carrowal)

2. Kup eloboostingi ( xD)

3. Oglądaj poradniki/ streamy doświadczonych graczy, żeby się czegoś nauczyć.

4.Oddaj konto Gimperowi do jego nowej serii "Piekielna dywizja"

5.Kup konto na allegro/ebayu NIE POLECAM. PRZECIWNICY SĄ DLA CIEBIE ZA TRUDNI, A CO SKUTKUJE CIĄGŁYM PRZEGRYWANIEM. No chyba że już kiedyś posiadałeś konto na stopniu diamond/platinum to wtedy można :) ale jeżeli byłeś na gold/bronze/silver to absoulutnie nie :(

Przedewszystkim skupiłbym się na oglądaniu poradników oraz streamów.
Dobrrze by było, gdybyś miał kolegę z platyny/golda. Wówczas mógłbyś go poprosić o rady oraz wskazówki.

Pozdrawiam.

.

Opublikowano

Poważnie ?

Taka odpowiedź!

SUPER JUŻ WIEM JAK CARROWAĆ gry !

Pytałem o oceną ?

Pytam się jak to zrobić bo krew mnie zalewa

naucz sie grac .. ;d

Opublikowano

Po co ma kupować konto NA e bay np na diamondzie jeśli tam będzie psuł ludziom grę przecież ten system jest bez sensu wejść się da spaść już nie

Wejdzie Ci takie 12 letni dzieciak i będzie MID or Troll na diamondzie -.-

Bo kupił konto nie dawajcie mu takich pomysłów

Twój poziom to bronz nauczysz sie grać składać baitować engagować gankować junglować supportować midować topować radzić 1 na 2 grać AD CARRY last hitować

NO I PRZEDEWSZYSTKIM JAK PRZECIWNIK CIE CAJTUJE

SMAJTOWAĆ

BUDOWAĆ

NIE FEEDOWAĆ

LECZYĆ

DUŻO TEGO JEST OGARNIASZ ?

ALE PEWNIE TYCH SFORMUŁOWAŃ NAWET NIE ZNASZ

To spokojnie będzie w Platynce

Do wyższy lig już się liczy talent i łud szczęścia w tą grę

TWÓJ BULID NA OLAFA CO JEST W NIM ŹLE NO CO ?

b7o2t1.png

FARMA OK ALE JAK BY BYŁA 25-30 minuta i tak nadal mało ALE CO TO KURWA ZA BULID NA OLAFA GDZIE MALET WARMOG SUNFIRE BULWARK SPIRIT NA CHUJ TEN JEBANY KRWIOPIJEC JAK OLAF MA Z W LIFESTEAL LODOWE SERCE JEST OK ALE TO NA 4-5-6 item a nie na pierwszy buty ok bo olaf nie potrzebuje mercurek bo ulti ;)

33boo7k.png

Ezem wygrałeś bo chyba miałeś gorsze warzywa niż ty

CO TU ROBIĄ SORCERKI TO JEST KURWA AP EZ CZY AD

NA CHUJ TYLE AS

STATIC + ICEBORN + BERKI LUB IOANSKI CZASAMI MERKI KRWIOPIJEC IE I NA EZA POLECAM GUARDIAN I JEST SNIPEREM CO KURWA NAKURWIA Z Q CO 1 S

I JAK KTOŚ PODEJCIE ODSKAUJESZ E I DALEJ NAKRUWIASZ Z E

WYSTARCZY POOGLADAĆ

EZ NIE JEST FULL CARY TO JEST TAKI MAG Z DMG AD a nie static i dancer i sie cieszymy że nakurwiamy jak pojebani as bo mamy pasywe- .-

Opublikowano

Ehh, nie rozumiem ludzi którzy narzekają, że są w "elohell" pytają wszystkich naokoło jak wyjść z tego brązu podczas gdy tam właśnie jest ich miejsce. Nie każdy jest super graczem i musi być w platynie. Jeśli nie potrafisz wyjść z tej ligi SAM to nikt tobie też nie może pomóc, po co kolejny gracz z zawyżonym rankingiem?

@edit
Żeby nie było że spamię, to żeby lepiej grać polecam ci pooglądać streamy, chociażby xPeke

http://www.leagueoflegendsstreams.com/home/stream.php
Opublikowano

To jest niestety gra raz wygrywasz , raz przegrywasz... Powiem Ci na moim przykładzie, Wyszedłem do Dywizji 2 po 3 meczach dalej byłem już na awansie, i co w tedy ? Ponad 10+ przegran spadłem spowrotem ale nie poddawałem się i teraz dalej jestem w dywizji 2 dobrym sposobem jest zrobienie sobie tygodnia przerwy od gry lub słuchanie muzyki :) to pomaga!

mjtszp.jpg

Moje TuTy:

http://www.mpcforum.pl/topic/627625-tutshen-atakujesz-mojego-kolege/

Opublikowano

Ja się śmiałem sam do siebie bo myślałem że będę w bronzie V do końca sezonu, ale jak zaczołem grać rankedy to wybierałem moją najlepszą pozycje czyli top lub adc, dzięki współpracy jestem teraz w Srebrze II a mam wygrane 9 rankedów. Według mnie liczy się współpraca z drużyną. Zamiast wyzywać od najgorszych powiedz co ma robić jeżeli sam to potrafisz.

Opublikowano

Po prostu autor tematu gra jak brąz, składa się jak brąz, farmi jak brąz, pewnie "flejmi blejmi i marudzi" jak brąz... Współpracuje jak brąz... Reasumując jego miejsce to na pewno Challenger Tier. Koleś, powiem tak, robisz z siebie "ofiarę elohellu" który sam tworzysz. Poza tym, nie ma już elohellu, TAK JAK TY GRASZ NA TAKĄ TEŻ DYWIZJĘ ZASŁUGUJESZ...

Pozdrawiam, i tak jak pisał autor, lepiej zrobić CLS bo ten temat robi się śmietnikiem. Jak autor chce porad jak wyjść niech napisze po prostu temat "Jak wybić się z brązu".

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...