Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wulgaryzmy +16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto wymyślił że to mają być wulgaryzmy ? przecież słowo np KU*WA to normalne słowo np piękna .

kto sobie tak ubzdurał ?

W innych krajach sie tych słow używa normalnie .

według mnie to manipulacja.

dodając

np Pisząc KUR*A czy to jest przekleństwo ? Nie ma tam litery ?

Co o tym sądzicie

Trolling , hejty i wiele więcej !

Opublikowano

Uważam, że tylko osoba niezbyt inteligentna będzie szukała usprawiedliwienia dla wulgaryzmów. Owszem, można ich czasem użyć ale z głową i sensem

1374788544-U921656.png

Opublikowano

To są umowne słowa które "są brzydkie" bo tak uznało społeczeństwo. IMO nie ma to sensu, ale jakby np. zrezygnowano z wulgaryzmów to ich używanie zmalałoby od razu. BTW świat jest dziwny i choć to nie ma sensu tak jak czarownice w średniowieczu to trzeba to zaakceptować.

W innych krajach też są słowa nieodpowiednie np. fuck.

Po za tym pisanie kur'a jest głupotą, to chcesz przekląć czy nie? Chcesz napisać kurwa czy kur*a?

Opublikowano

Uważam, że tylko osoba niezbyt inteligentna będzie szukała usprawiedliwienia dla wulgaryzmów. Owszem, można ich czasem użyć ale z głową i sensem

ale nie to mnie interesuje tylko dlaczego te słowa są nazywane tak ?

Opublikowano

popieram

Mój PC 

Procesor: i7-6700k 4.0Ghz

RAM: GOOD RAM 16 GB DDR5 2400Mhz

Karta Graficzna: GTX 1060 6 Gb

Dysk: SSD

Opublikowano

Jeśli napiszesz kur** to jest z cenzurą i raczej jest powszechnie uważane iż kryje się tam wulgaryzm. A jeśli tam ktoś napisał kurka? No tutaj można się spierać, zależy od kontekstu, co za kurka jedna. Każdy kto chce używa wulgaryzmów, ale jest to okazanie braku kultury. :P

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Ja ogólnie też nie rozumiem dlaczego akurat TE słowa są wulgaryzmami. Przecież ketchup bądź ser też mogłyby nimi zostać. :F Poza tym czasami po prostu nie da się używać kulturalnego słownictwa. Wulgaryzmy są jakimś rodzajem silnych emocji. ;x

Opublikowano

Jezus. To po prostu jest kultura w Polsce, nie zmienicie tego.

Może kiedyś zapomną o tych słowach, albo rząd coś powie publicznie o tym, że nie jest to złe.

Możecie mówić ile chcecie, tylko jakieś mohery ludzie starsi będą myśleć "Nie grzeczne dziecko!".

QtiV6xY.gif

Opublikowano

sam sobie zaprzeczasz .

inteligencja to też kultura

a kulturalny człowiek nie używa wulgaryzmów.

Więc nie rób z siebie pośmiewiska .

Opublikowano

Tak, z głową i z sensem używamy wulgaryzmów .
A nie kurwa w byle poście piszemy gówno...

Kurwa to kobieta lekkich obyczajów, dlatego wolę określenie kurwy niż prostytutki :D
Wyobrażacie se na lekcji jakby pozwolili nauczycielom kląć?

No to kurwa zapiszmy temat. Ty chuju zara do tablicy przyjdziesz i się kurwa wykażesz.
Schowaj ten jebany telefon skurwesynu!
Fajnie by było, śmiechowo :D

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Kurwa, japierdole, chuj - ja tego używam na codzień. Co się będę przejmował, że ktoś wymyślił, że akurat te słowa są brzydkie?

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

sam sobie zaprzeczasz .

A ja obawiam się, że nie do końca zrozumiałeś co napisałem. Przeczytaj to ze 4 razy i pomyśl :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

sam sobie zaprzeczasz .

Niby na jakiej podstawie tak sądzisz?

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

No niezbyt, to są dwie różne cechy. Znam ludzi nieobytych, którzy klną jak najęci, a jakieś kangurki matematyczne czy inne pierdoły rozwalają. I na odwrót to też działa.

sygnaturae.png

Genialna sygna by duds.

Opublikowano

Ja tam uważam, że to są normalne słowa i wg mnie powinno nie być jakiś zakazów czy coś w ten deseń... Chociaż jesteśmy już przyzwyczajeni, że jest to złe to jak kurwy latają na prawo i lewo to jest trochę dziwnie xD

Opublikowano

To jest tabu :)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Na takiej że jak człowiek jest inteligentny to ma też kulture

Przecież te cechy nie muszą współgrać ze sobą, jest wielu inteligentnych ludzi, którzy są nie wychowani...

Bycie inteligentnym to inaczej posiadanie umiejętnego umysłu, co z posiadaniem wiedzy ma bardzo dobre skutki. Więc nie widzę tutaj jakiejś zależności.

Bardziej powiedziałbym że jak ktoś jest mądry to raczej jest wychowany, choć też można się z tym spierać ale to mimo wszystko bardziej pasuje.

Opublikowano

A właśnie, po co ktoś to wymyślił? Ja tego nie rozumiem, a wręcz nawet potępiam. No bo po co ktoś ma używać owych słów? Aby kogoś zdenerwować? Aby kogoś obrażać? A po co kogoś obrażać? Aby mieć wroga w przyszłości? Te słowa moim zdaniem nie mają sensu, no może jest jeden sens. Jeżeli ktoś ma wpojone w głowie że to słowa są złe i wypowie je gdzieś tam, najlepiej w samotności to wyładuje swe emocje nie krzywdząc ani obrażając innych. ale moim zdaniem już lepsze by było bicie worka...

Ja na przykład ich nie używam bo mi są nie potrzebne, ponieważ można powiedzieć że się nie złoszczę i chyba z tego powodu, bo nie widzę innego, ludzie w moim otoczeniu uważają że mam serce z kamienia i nie mam emocji :D

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

W innych krajach sie tych słow używa normalnie .

To wyjaśnia dlaczego twórcy m.in. gry Pulp Fiction umieścili słowo fuck 271 razy (dialogi)

A co do tematu masz rację, to idiotyczne żeby wymyśleć słowa, które mają świadczyć o braku kultury, dlaczego ludzie uważają, że ten kto ich używa jest człowiekiem niekulturalnym, skoro to tylko słowa... Ja twierdzę, że o kulturze człowieka świadczą czyny, a nie słowa.

Opublikowano

To wyjaśnia dlaczego twórcy m.in. gry Pulp Fiction umieścili słowo fuck 271 razy (dialogi)

A co do tematu masz rację, to idiotyczne żeby wymyśleć słowa, które mają świadczyć o braku kultury, dlaczego ludzie uważają, że ten kto ich używa jest człowiekiem niekulturalnym, skoro to tylko słowa... Ja twierdzę, że o kulturze człowieka świadczą czyny, a nie słowa.

Jednak nie zaprzeczysz że jak zobaczysz kogoś kto używa co chwilę przekleństw to nie wpłynie dobrze na twoje zdanie o nim?

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...