Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Drop Surą WP w DT-Jak mam dać radę?

tysznio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałbym zarobić przechodząc DT oraz dropić na Metinach Morderstwa. Nie daję rady sam przejść DT, proszę o porady co i jak mam zmienić, abym dawał radę sam przechodzić DT i podropić...

Sura WP 75lvl

Skille:

Czarowane Ostrze - M10

Czarowana Zbroja - M9

Strach - M8

Smoczy Wir - 1

Rozpro - M5

Uderzenie Palcem - 5

Atak: 825 (z buta) ; 890 (z konia)

Obrona: 526 (bez zbrojki) ; 620 (ze zbrojką)

EQ:

Broń - Lwi Miecz+3 (śr 40% ; um -15%)

Zbroja - Duchowa Zbroja Płyt.+9 (KD: speeda+4, uniku+4, uchyłki+4)

Hełm - Wyzywka+7

Tarcza - Lwia +9

Buty - Bambusowe Buty+2 (spowolnienie 8%, szansa na unik strzały 2%)

Bransoleta - Kryształowa +4 (20% na DT) lub Kryształowa+6 (abs na magie 6%, 500HP)

Kolczyki - Ebo +9 i Nieb. Łez+7 [odpalanie skilli]

Naszyjnik - Amestystowy Naszyjnik+8 (1500HP, abs na miecze 6%, 5% do PE, reg. PE 12%, 50PE)

Posiadam również buffa:

46 lvl (Leczenie) - Skille: Leczenie M5 (1467-1618) ; Zwiększenie ataku M5 (+24,7) ; Zwinność 11

57 lvl (Smok) - Skille: Błogosławieństwo M5 (29,1%) ; Odbicie M5 (26,2%) ; Pomoc M3 (28,3%)

PS: Jeśli źle umieściłem temat to proszę o przeniesienie.

o0b2v8.jpg

Opublikowano

Skille do G1 minimum.

Zamiast Tej Czarowanej Zbr. mógłby być smoczy Wir.

Ogółem Złe rozdawanie skilli. Ekwipunek w miarę. + wierzchowiec specjalny i roski i będzie dobrze.

Opublikowano

Skile są dobre ;>

zmień broń bo truta sr 20 jest lepsza ;P

jak pisał kolega wyżej Roski i Wierzchowiec

Opublikowano

Na pewno zrób coś z bronią. Ulepsz lub kup nową.

Skill powinien być na tym poziomie na G+. Będzie Ci potem trudniej wszystko na raz wbijać.

Opublikowano

Obowiązkowo zamiast Lwiego kup/zrób Trutke kd +4 sr 30+(mi 32 sr spokojnie starcza, myślę, że tobie też, zwłaszcza, że 32 śr nie jest taki drogi, a 35+ owszem) albo wkręć lwi +9. Hełm, polecam rogowy +6/7, reszta jest nawet. Branze zakładaj tą z 20% dt, bo 500 hp ci nic nie da i faktem jest to, że przydałby ci się smoczy wir na M+ no ale nic. Czarowane na G1 starczy póki co i będziesz do metków mordu chodził lajtem.

E9mwj60.png

Opublikowano

Jak dla mnie:

• powinienes kupic nowa bron, np. trute +7/8/9 z kd +4 potwora, kryta, przeszywki, albo ulepszaj swoja do +7/8/9 - dla mnie Lwi nie nadaje sie do expa czy czego innego
  • powinienes kupic branze i buty z 1.5k/2k hp, bransa najlepiej z niebianskich lez
  • wez ulepszaj skile do G1+ glownie chodzi o strach, ostrze, zbroje, nie potrzebnie dales rozpro, powinienes do dt dac wirek
  • skile smokowi ulepszaj tak samo i kup mu tarcze i bron z intem to wiecej procent na kryta i reszte bedzie
Opublikowano

Nie dajesz przejść DT?

Dobij Ostrze na G1, bedziesz miec wiekszy atak + absorbacje pż

Dobij Zbrojke na G1, nie słuchaj się tych co mowią Tobie aby zresetowac. W DT lepsza jest zbrojka niz strach, ponieważ gdy wlaczymy strach, moby sie nie luruja, a jak wiemy sa agresywne. Zbrojka pomaga takze z defem na pieczeciach, tam nie ma przeszywki. Zbrojki nie uzywasz juz na metinach...

Dobij Strach na G1, on się Tobie przyda na mapkach przy biciu metina.

Ekwipunek:

Broń katastrofalna. Lepiej sprzedać ta bron, uzbierac i kupic trute +6/+7 kd +4 exp z 25sr minimum.

Zbrojka starczy

Hełm mozesz zmienic na rogowy, lub jakis gorszy lecz z bonem 20 nieumarli.

Czysta lwia moze być ok, lecz mozesz kupic 20 nieumarli, tym wiecej na trupy tym szybciej wybijesz moby. A to jest wazne na pieczeciach..

Innym rozwiazaniem jest lwia z 10%/15%blokiem ciosu. Na metinach na 7 pietrze Tobie sie przyda ten bon.

Buty: niby pomagaja te 8% na spowolnienie przy biciu metinow ale zainwestuj w skorzane kozaki +9. Daja one 20% na strzały, a To Tobie bardzo pomoze aby dojsc do kowala.

bransa 20% na dt dobra

kolce z lez w miare dobre, zainwestuj w jakies ebony z 10/20 trupy lub ok 10% na strzały

Kup takze eq z intem na buffa (bron, tarcze)

Wydrop sobie takze mega wierzchowca. Majac militara mozesz wybrac bonus dodatkowego 150defa

Powinienes miec ok 30 na trupy i 30 na strzały minimum. I wtedy spkojnie dasz rade. Zawsze mozesz wziasc kogos do pomocy aby Tobie wybijal lucznikow na pieczeciach.

Pozdro

Opublikowano
Lwi mam zamiar ulepszać w najbliższym czasie (min. do +7) jak KD włożę, ale na razie nie mam za co (zarabiam). Wolę ten Lwi, bo za trutkę sr20 musiałbym dać 2-3razy więcej (nikt nie wymieni mi się za trutkę). Co do skilli, wiem, że nie jest dobrze, ale czytałem normalnie (bez zwojowania i rad) i po prostu tak wbijały. Ostrze 5KU do G (wiem, że atak musi być wyższy). Myślałem, że bardziej poradzicie mi co w EQ zmienić/poprawić...
Co do rozdawania skilli (uwagi, że są źle rozdane), nie robiłem tej postaci z myślą o DT, tylko dalszym expieniu (expię z konia), aktualnie robię kolejnego WP na 75lvl (drop) i na nim wbije inaczej skille. Bonowanie tego hełmu uważam za nieopłacalne, bo mam przygotowane do palenia na +9 zamkowe +4/5 (ok.35szt.), wtedy wybonuję go i bd chciał trafić % na DT. Broń na szamance aktualnie robię lepszą (mam 4inta, mixuje na 12) a tarcza będzie lepsza jak moje EQ będzie już gotowe...
Wiem, że mogę wziąć kogoś do pomocy, ale chcę sam przechodzić
(jeśli wezmę kogoś do łuków to wystarczy mi tylko wierzch 150def) i DT przejdziemy.
Skórzane Kozaki+9 są lepsze niż Fenki+9 do DT?
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc :)

o0b2v8.jpg

Opublikowano

Skórzane Kozaki+9 są lepsze niż Fenki+9 do DT?

Skórzane kozaki posiadaja bon na strzały, wiec na pieczecie lepsze sa.

Fenki +9 maja blok ciosow i sa lepsze do bicia metina na 7 pietrze.

Opublikowano

Chciałbym zarobić przechodząc DT oraz dropić na Metinach Morderstwa. Nie daję rady sam przejść DT, proszę o porady co i jak mam zmienić, abym dawał radę sam przechodzić DT i podropić...
Sura WP 75lvl
Skille:
Czarowane Ostrze - M10
Czarowana Zbroja - M9
Strach - M8
Smoczy Wir - 1
Rozpro - M5
Uderzenie Palcem - 5
Atak: 825 (z buta) ; 890 (z konia)
Obrona: 526 (bez zbrojki) ; 620 (ze zbrojką)
EQ:
Broń - Lwi Miecz+3 (śr 40% ; um -15%)
Zbroja - Duchowa Zbroja Płyt.+9 (KD: speeda+4, uniku+4, uchyłki+4)
Hełm - Wyzywka+7
Tarcza - Lwia +9
Buty - Bambusowe Buty+2 (spowolnienie 8%, szansa na unik strzały 2%)
Bransoleta - Kryształowa +4 (20% na DT) lub Kryształowa+6 (abs na magie 6%, 500HP)
Kolczyki - Ebo +9 i Nieb. Łez+7 [odpalanie skilli]
Naszyjnik - Amestystowy Naszyjnik+8 (1500HP, abs na miecze 6%, 5% do PE, reg. PE 12%, 50PE)
Posiadam również buffa:
46 lvl (Leczenie) - Skille: Leczenie M5 (1467-1618) ; Zwiększenie ataku M5 (+24,7) ; Zwinność 11
57 lvl (Smok) - Skille: Błogosławieństwo M5 (29,1%) ; Odbicie M5 (26,2%) ; Pomoc M3 (28,3%)
PS: Jeśli źle umieściłem temat to proszę o przeniesienie.

polecam tego tutka

http://www.mpcforum.pl/topic/807499-tut-jakie-eq-potrzeba-zeby-przejsc-dt/

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Postać na sprzedarz (bez EQ), aktualnie:

S
ura WP 75lvl

Skille:
Czarowane Ostrze - G6
Czarowana Zbroja - M10 (6KU do G)
Strach - M9 (4KU do M10)
Smoczy Wir - 1
Rozpro - M5 (2KU do M6)
Uderzenie Palcem - 5
Sura jest na serwerze: 26. Solar (s26)

Możliwość dokupienia buffa.

Postać ma wierzchowca dodającego 150 Obrony.

o0b2v8.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...