Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PIRACTWO

khalat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest taka różnica między piratem a premium, jakbyś robił komuś łaskę, niźli laskę.

Opublikowano

Piractwo było jest i będzie. Co do gier, ich ceny są zbyt wielkie aby kupić je wszystkie co zmusza wielu graczy do zwykłego pobrania ich, a zwłaszcza gdy chcą pograć epizodycznie, przez krótki czas. Sam fakt płacenia 100 zł za zlepek pixeli jest czymś z kosmosu.

classic-76561198003869963.png

Opublikowano

Płacenie 100 zł wydaje się czymś z kosmosu? Chyba ktoś musi dostać pieniądze za zrobienie takiej gry, utrzymanie zespołu, który dalej pracuje nad grą/naprawia błędy i oczywiście teraz jeszcze supportu. Do tej listy dochodzi jeszcze utrzymanie serwerów (w przypadku mmo). To, że duzi wydawcy typu EA sprzedają za aż taką cenę pokazuje, że ludzie są do tego zdolni. Teraz można zadać sobie pytanie, czemu nie obniżą ceny? Jest to spowodowane tym, że wielcy wydawcy to nie polskie firmy, w krajach strefy Euro, Wielkiej Brytanii czy USA cena jest niższa i dodając do tego ich zarobki (wyższe) daje taki efekt.

Co do piractwa to nie jestem przeciwny jeśli to nie jest w celach komercyjnych i nie jest przez kogoś nadużywane.

Opublikowano

Cena większości gier nie jest wytłumaczeniem. Jak cie nie stać na ten zlepek pikseli to po prostu nie graj. Wiele zajebistych firm upada przez piractwo.

Płacąc za grę dajesz wynagrodzenie danej firmie, dzięki temu mogą spłacić swoje zadłużenia. Piractwo niszczy dobre firmy :/

Was piratów tłumaczenie jest takie, że jakby przełożyć na świat realny wyglądało by tak:

Jesteś w sklepie i mówisz sprzedawcy "Nie zapłacę ci za ten zlepek mąki, wody, drożdży i konserwantów", zapier**lasz chleb i wychodzisz ;)

Ja liczę szczerze na to, że opracują kiedyś takie systemy, że będą w stanie ogarniać piractwo (rozumiem drobne wycieki, ale ogólnie żeby większość gier była zabezpieczona przed tymi szkodnikami). Moim zdaniem powinni łapać takich cwaniaczków i nakazać im płacenie wysokich zadość uczynień

Gra warta 19.99$ nie kupili jej, nakryto ich płacą 20x19.99$ takie rozwiązania zapobiegłyby piractwu. Ktoś zapyta, czy ja mam wszystko oryginalne? Odpowiedź brzmi tak, bo mam prace, rodziny nie posiadam i staram się pilnować mojej uczciwości. Jak nie mam hajsu w tym miesiącu na coś czego potrzebuje, to czekam do następnego proste.

Piractwu mówię NIE!

Powinno się je leczyć w ten sposób (mój czarny humor):

wlgls.jpg

Opublikowano

ktos sie nameczyl ze zrobieniem gry a inni ja sobie hackuja jestem przeciwny

ktos sie nameczyl ze zrobieniem gry a inni ja sobie hackuja jestem przeciwny temu ....

Opublikowano

Jeżeli chodzi o piractwo w minecraft : Notch sam nam to udostępnił abyśmy grali sobie na tym non-premium. On i tak już dużo hajsu na hamburgery zarobił. Poza tym sami sobie szkodzimy bo gdy gramy na serwerze non-premium jesteśmy narażeni na obecność cheaterów oraz bugów serwera, a na premium zbyt często się to nie zdarza.

Opublikowano

Cena większości gier nie jest wytłumaczeniem. Jak cie nie stać na ten zlepek pikseli to po prostu nie graj. Wiele zajebistych firm upada przez piractwo.

Płacąc za grę dajesz wynagrodzenie danej firmie, dzięki temu mogą spłacić swoje zadłużenia. Piractwo niszczy dobre firmy :/

Was piratów tłumaczenie jest takie, że jakby przełożyć na świat realny wyglądało by tak:

Jesteś w sklepie i mówisz sprzedawcy "Nie zapłacę ci za ten zlepek mąki, wody, drożdży i konserwantów", zapier**lasz chleb i wychodzisz ;)

Ja liczę szczerze na to, że opracują kiedyś takie systemy, że będą w stanie ogarniać piractwo (rozumiem drobne wycieki, ale ogólnie żeby większość gier była zabezpieczona przed tymi szkodnikami). Moim zdaniem powinni łapać takich cwaniaczków i nakazać im płacenie wysokich zadość uczynień

Gra warta 19.99$ nie kupili jej, nakryto ich płacą 20x19.99$ takie rozwiązania zapobiegłyby piractwu. Ktoś zapyta, czy ja mam wszystko oryginalne? Odpowiedź brzmi tak, bo mam prace, rodziny nie posiadam i staram się pilnować mojej uczciwości. Jak nie mam hajsu w tym miesiącu na coś czego potrzebuje, to czekam do następnego proste.

Piractwu mówię NIE!

wlgls.jpg

Masz racje leci plusik ;-)

Opublikowano

Co do piractwa nawet Ci najbogatsi nie będą mieli "wszystkiego oryginalnego".

Co do tego zarabiam samodzielnie w wakacje na gierki :D, lecz nie zdołam na tyle się wyrobić by wykupić cały sklep z grami ._.

W sumie jestem tak w pół na pół. Mi to obojętne i tak bida klepie nas wszystkich w tej Polsce.

Piractwu mówię NIE!

wlgls.jpg

A czy ty masz wszyściuteńko legalne? :P

67qtMtN.png

Opublikowano

Myślicie że nie da się zabezpieczyć przed piractwem, bzdura programiści sami zostawiają taka możliwość , wtedy idzie reklama. Jak ktoś ściągnie i mu się spodoba to poleci znajomym, a niektórzy z nich kupią grę.

1390684250-U762298.png

Opublikowano

Co do piractwa nawet Ci najbogatsi nie będą mieli "wszystkiego oryginalnego".

Co do tego zarabiam samodzielnie w wakacje na gierki :D, lecz nie zdołam na tyle się wyrobić by wykupić cały sklep z grami ._.

W sumie jestem tak w pół na pół. Mi to obojętne i tak bida klepie nas wszystkich w tej Polsce.A czy ty masz wszyściuteńko legalne? :P

Zanim zaczniesz pisać, pytać to naucz się czytać ;)

Cytuje siebie:

"Ktoś zapyta, czy ja mam wszystko oryginalne? Odpowiedź brzmi tak, bo mam prace, rodziny nie posiadam i staram się pilnować mojej uczciwości. Jak nie mam hajsu w tym miesiącu na coś czego potrzebuje, to czekam do następnego proste."

Mam swój honor i jest uczciwy. Piractwu jestem przeciwny i tyle.

rqvst5.jpg

Opublikowano

Piractwu mówię NIE!

wlgls.jpg

No nareszczie ktoś myśli tak jak ja :D

A co do pytania o to czy mam wszystko legalne? Odpowedź to TAK jak gra jest za droga to jej niemam proste i czekam aż będe tyle miał ja mam na pułce ok 50 gier i wszystkie legalne

Opublikowano

Tacy z was legalni posiadacze na forum by nabić parę postów ;), a mógłbym się założyć, że przynajmniej 90% z was ma/miała coś pirackiego na komputerze.

Już nie róbcie z programistów takich wielkich męczenników, generalnie gry są oparte na podobnych gotowych silnikach i wystarcza zmieniać pewne rzeczy (cod,bf,silnik valve),

prawda jest taka, że ceny gier są zbyt wielkie i ciężko jest kupić kilka dobrych gier na raz.

Opublikowano

Tacy z was legalni posiadacze na forum by nabić parę postów ;), a mógłbym się założyć, że przynajmniej 90% z was ma/miała coś pirackiego na komputerze.

Już nie róbcie z programistów takich wielkich męczenników, generalnie gry są oparte na podobnych gotowych silnikach i wystarcza zmieniać pewne rzeczy (cod,bf,silnik valve),

prawda jest taka, że ceny gier są zbyt wielkie i ciężko jest kupić kilka dobrych gier na raz.

Gra ma dostarszać rozrywki np nie masz samochodu zapisrdalasz na piechote nie stać cię na gre nie grasz! I nie tłumaczcie się że gry są za drogie bo wcale nie musisz grać

Opublikowano

^ Zamiast na gry to polecam przeznaczyć pieniążki na słowniki. Nie napinaj się do mnie kolego, spójrz na moją sygnaturkę. Wyraziłem tylko swoją opinię na temat cen gier i tak dalej. Nie porównujcie prawdziwego życia (kupowanie samochodu, bułek w sklepie) do branży gier.

Opublikowano

Minecraft non-premium nie jest piratem, bo notch zgodził się na jego publikację więc o czym tutaj gadka?

Co za brednie? Nigdzie się na to nie zgodził...

TOPIC

Osobiście robię tak. Jeśli gra jest jakiegoś wielkiego dystrybutora typu EA to ściągnę. Wiele na tym nie stracą.

Jeśli jednak chcę zagrać w grę z mniejszego studia (do których zalicza się MC) to ją kupię. Warto pomagać tym ludziom :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

@up: Jednak masz rację, dlatego grę będę kupować.

Co do mojego pierwszego postu, może trochę za dużo się naczytałem tego wszystkiego, ale zwróć też uwagę na to, że gdyby nie wiedział nic o tym, to czy teraz spokojnie sobie można byłoby grać? Nie wydaje mi się...

1367996595-U582588.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...