Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

klotnia w rodzinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.prosze was o pomoc.w rodzinie ciagle kloce sie z bratem juz chyba od 8lat o komputer zazwyczaj zawsze.mama z tata czesto daja kare ale niekiedy dochodzi do ostrych klotni gdzie bije sie z bratem on ma 17 ja 14lat moi rodzice krzycza na nas zebysmy przestali mama przez to placze jest potem napieta atmosfera w domu powiedzcie co mam zrobic bo juz chyba wszystkiego probowalem nie piszcie przestan grac nie.kloc sie z bratem ani idz do psychologa

Opublikowano

Widzę, że konto specjalnie założyłeś dla tego tematu ;d Co my możemy poradzić, ustalcie jakiś plan typu ty grasz godzinę później on godzinę. To będzie sprawiedliwe.

Opublikowano

kłótnie o komputer....

bądź mądrzejszy i odpuść, komputer nie jest najważniejszy w życiu

zaskocz brata i jak będzie chciał przysiąść przy komputerze to go wpuść, jesteście braćmi w końcu... z kim masz się dogadać jak nie z nim!

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Najlepszym wyjściem byłoby usiąść, pogadać i ustalić kto, kiedy i przez ile korzysta z kompa. Chyba, że któryś z was jest "nołlajfem" i naparza przez 13 godzin. Wtedy do rodziców, żeby to jakoś podzielili.

7m9a.png

Opublikowano

Wywal komputer przez okno najbedziej sprawideliwe będzie.Dobra tak naprawde to ustalcie sobie kto kiedy gra albo pogadaj z nimtak jak inni piszą.

Opublikowano

Proponuje żebyś doszedł z nim jakoś do porozumienia ,aby każda strona była zadowolona , następnie kupił drugiego kompa/lapka i po problemie.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Lub ustalcie sobie godziny do której on a do której to np on od 7 do 11 a ty od 11 do 15 i zmiana to takie proste :).

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

Wyznaczcie sobie godziny grania, albo jeśli jest możliwość, to poproście rodziców o 2 komputer, wtedy będzie najlepiej.

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Używaj wtedy komputera gdy on nie używa, jak jest komputer zajęty to wyjdź na dwór. Jak będzie siedział przed komputerem długo to jego sprawa i to jemu się coś pogorszy a nie Tobie :f

a na miejscu ojca bym dał wam kopa do psychiatryka.

Opublikowano

Ustąp mu a jak potem ty będziesz chciał skorzystać z kompa to nie będzie mógł ci odmówić :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Zarób na nowy komputer i być niezależny.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Zarób na nowy komputer i być niezależny.

To takie dorosłe :)

Top: Dogadaj się z nim, wyjdź na dwór kiedy on gra, na drodze wojennej na pewno nic nie złatwicie.

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

Weź mu wpierdol daj,a jak to nie pomoże to wynajmij płatnego mordercę i niech zabiję tego pasożyta :D

@Top

Na serio to weź porozmawiaj z nim,że grasz godzinę ty i potem godzinę on i tak na zmianę ;) To chyba jest najlepsze rozwiązanie :P

1379148048-U870856.png

Opublikowano

Powiem Ci tyle - taki wiek. Musisz to przeczekać. Jak oboje dorośniecie staniecie się najlepszymi przyjaciółmi. :) A co do samej kłótni o komputer - poproś mamę bądź tatę, aby wypisali Wam grafik. :) Niech każde ma ustalone swoje godziny, spisujcie to raz na tydzień (w wypadku jakiś eventów czy innych pierdółek w grach) i rzetelnie się do tego stosujcie. :)

Opublikowano

Dzieki kazdy kto pomogl a nie piepszyl jakies glupoty ma plusa wiele razy staralismy sie dzielic koleje ale nic z tego teraz po 2h czasu gramy jakos moze lepiej bedzie

Wiecej plus dac nie moge reszte dam jutro

Opublikowano

Hahaha, beka.

Ja Ci powiem tyle, wez sie z nim godzinami podziel, on moze siedziesz dluzej bo jest starszy, a Ty wstawaj w nocy z budzikiem i neos sobie.

Opublikowano

Dla mnie głupotą jest sama kłótnia o komputer, o bójkach już nawet nie wspomnę. Jeden ma 14, drugi 17 lat, a obaj zachowujecie się jak dzieci w przedszkolu kłócące się o ulubioną zabawkę. Obaj powinniście już rozumieć, że i jeden i drugi może potrzebować komputera. Ustalcie sobie grafik, ewentualnie poproście o to rodziców i zacznijcie go przestrzegać, jeśli chcecie uniknąć zwad.

Opublikowano

Poczekaj, dorośniecie to sami będziecie się dogadywać bez problemów. Jak na razie musicie wykazać się chęcią i pójść na kompromis, a jak nie to lataj ze znajomymi i olej kompa.

1367591241-U459639.png

Opublikowano

Powinieneś jakoś się podlizać bratu wiem jak to jest. Pograjcie razem w jakąś gierke. Pogadaj z nim na ten temat albo najlepiej ustalcie godziny kto kiedy może wejść.

Kłótnia z bratem - pff.. Gdybyś wiedział jakich to ja mam RODZICÓW. Jaka to jest przemoc w domu, policja nie raz u nas była, ponieważ non stop dzwoniłem..

1328363902-U526345.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...