Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pyranie] Biceps

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zobaczycie na starość jak wyglądają ludzie zmasowani po siłowni a ludzie z idealną sylwetką po kalistenice.

PS: jakbyś nie umiał liczyć (a to ja jestem gimbusem) mam 16 lat ;)

Zmieniłem upodobania... Pomogłem ? - Lubię To !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

zobaczycie na starość jak wyglądają ludzie zmasowani po siłowni a ludzie z idealną sylwetką po kalistenice.

PS: jakbyś nie umiał liczyć (a to ja jestem gimbusem) mam 16 lat ;)

od kiedy rocznik 97 nie jest w gimbazie ?

Nie no spoko lepiej mieć klate jakby cie koń kopnął niż ładnie wyrzeźbioną

Najlepiej przed PC ćwiczyć nadgarstki laski na takich nerdów lecą polecam !

Opublikowano

Aday mylisz pojęcia. Kalistenika a Siłownia to dwie różne rzeczy, ale oczywiście są ze sobą powiązane. Praktycznie nikt nieprzygotowany do wysiłku fizycznego ( nie chodzi mi tu o robote na budowie/kopaniu rowów ) nie jest przyzwyczajony do treningu z obciążeniem własnego ciała. Zaczynasz standardowo na siłowni, dobierasz sobie trening ćwiczysz, najszybszy progres, nie ma co sobie wmawiać że po dziennej seri pompek będziesz " napakowany " fakt, będziesz sprawny ale to tylko tyle. Kalistenika jest dobra później, jak już osiągniesz zamierzony cel, wtedy pomoże Ci utrzymać odpowiednią sylwetkę i sprawność. Jeśli zacznie od dupy strony skończy się na tym że podciągnie się 3 razy, a reszty ćwiczeń nie zrobi. To też jest oczywiście uwarunkowane masą ciała. Więc nie pozostaje Ci nic innego jak karnet na siłownie, ew. kup sprzęt i ćwicz w domu.

1367691812-U475005.png

Opublikowano

Kurde to widać tylko u mnie tak drogo... 160 zł w galerii.

Co do pompek to główne mięśnie angażowane tricepsy,klatka piersiowa, barki w pewnym stopniu bicepsy także pracują, jednak nie tak intensywnie jak przy innych ćwiczeniach np. izolujący tylko na bicepsy.Spróbować możesz ale z węższym rozstawem rąk.

Opublikowano

manog, bo widzisz różnie jest. Możesz pójść do zwykłej siłowni przy blokach za 80zł/miech, możesz iść też do galerii, gdzie właśnie ceny zaczynają się od 150zł.

1367691812-U475005.png

Opublikowano

od kiedy rocznik 97 nie jest w gimbazie ?

Nie no spoko lepiej mieć klate jakby cie koń kopnął niż ładnie wyrzeźbioną

Najlepiej przed PC ćwiczyć nadgarstki laski na takich nerdów lecą polecam !

Mówiąc kalistenika nie miałem na myśli tylko pompek i podciagania, jest tego od ch*ja - muscle up, human flag, dips, front/back lever i wiele wiele więcej i na takich ćwiczeniach można osiągnąć doskonałą sylwetkę.

Masz rację, jestem w gimnazjum ale to Ty nie umiesz liczyć i Ty zachowujesz się jakbyś był gimnazjalnym pseudokozakiem przez internet ;)

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Mówiąc kalistenika nie miałem na myśli tylko pompek i podciagania, jest tego od ch*ja - muscle up, human flag, dips, front/back lever i wiele wiele więcej i na takich ćwiczeniach można osiągnąć doskonałą sylwetkę.

Masz rację, jestem w gimnazjum ale to Ty nie umiesz liczyć i Ty zachowujesz się jakbyś był gimnazjalnym pseudokozakiem przez internet ;)

zakładając że jesteś rocznikiem 97 i urodziny macz nie prędzej niż 10 maja to masz 15 lat więc nie pierdol mi głupot <3

rób sobie pompeczki w domu i swoje wygibasy niczym małpa i chwal się że masz bica 30 cm :D

Opublikowano

zakładając że jesteś rocznikiem 97 i urodziny macz nie prędzej niż 10 maja to masz 15 lat więc nie pierdol mi głupot <3

rób sobie pompeczki w domu i swoje wygibasy niczym małpa i chwal się że masz bica 30 cm :D

śmiej się z moich pompeczek a Ty chwal się że masz 40 w bicku przy tkance tłuszczowej 40% ;)

Opublikowano

Kurwa ludzie opanujcie się. I co z tego że ma 15/16 lat? Ważne że chce ćwiczyć i coś ze sobą i dla siebie zrobić.
Ja ci polecam basen + hantle, potem w miarę jak najszybciej dozbieraj sobie na ławeczkę itd. Zbliżają się wakacje więc okazja do zarobienia bd :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...