Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słuchawki do 100 zł

Słuchawki  

17 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które s?uchawki s? lepsze?

• Sennheiser hd 201
    • Plantronics GameCom 380
    • Inne (napisz w po?cie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, szukam słuchawek do 100 zł. Myślałem nad sennheiser hd 201, miałem je nawet, ale brat mi połamał, były bardzo wygodne dźwięk też był fajny, ale może jest coś lepszego w tej cenie..? Nie wiem, piszcie :)

Opublikowano

Słyszałem, że są przereklamowane i tak naprawde są słabe.

To prawda? Są lepsze od słuchawek - sennheiser hd201?

Opublikowano

Słyszałem, że są przereklamowane i tak naprawde są słabe.

To prawda? Są lepsze od słuchawek - sennheiser hd201?

Mam Creative Fatal1ty od ponad roku i dobrze się sprawują.

Nie wiem po czym wnioskujesz że są słabe.

Czysty dzwięk wydają, mimo że są do gier to muzyki też bardzo fajnie się słucha.

Opublikowano

Miałem Creative. Po zakupie HD 201 (tamte się połamały dosyć szybko) do dziś je mam.

HD 210 są lepsze, bo trwalsze, ale w dźwiękach będą na równi z Creative.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Ani fatality, ani hd201.

Jeśli chodzi o słuchawki nauszne, proponuję: Superlux HD681, Maxell Retro DJ, AKG K404

#don't care

Opublikowano

Zdecydowanie HD 201. Nie widzę sensu kupowania słuchawek "4 gamers" bo grają tak samo jak zwykłe słuchawki, a producenci chcą za nie więcej kasy.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Zapomniałem dodać, że mają to być słuchawki dobre do grania.

Wspomniane przeze mnie Superluxy powinny zdać egzamin, ponieważ są bardzo szczegółowe w swojej charakterystyce, co może się przydać przy graniu np. w FPSy. Ich budowa raczej definiuje domowy użytek. Na "miasto" się średnio nadają. Jednak dadzą sobie radę zarówno z grami, jak i z muzyką.

#don't care

Opublikowano

Do 300zł nie ma różnicy w słuchawkach między tymi do gier a do muzyki.

@Down

To może ty ;) Miałem okazję przesłuchać i przetestować kilka rodzaji słuchawek do 300zł w grach i w muzyce i nie ma róznicy. Jedynie wciskają jakieś gówniane 5.1 czy inne bajery

Opublikowano

Do 300zł nie ma różnicy w słuchawkach między tymi do gier a do muzyki

Wybacz mi, ale się nie zgodzę :/ Stanowczo zaprzeczam tej tezie. Ja różnice słyszę bardzo wyraźnie.

#don't care

Opublikowano

Nie mówcie chłopakowi źle...

Senki sa zdecydowanie lepsze. Maja lepsze wyciszenie oraz wytłumianie dźwięku z zewnątrz.

Ja bym na twoim miejscu zbierał trochę kasy i zakupił koss u40 lub uzbierał jeszcze więcej i zakupił steel series v2 lub qpad 1337

" Najważniejsze w życiu, to być szczęśliwym "

Opublikowano

@up

wyglądają fajnie, ale są za drogie, chcę do 100 zł.

@edit

zobacze na alegro czy nie są te słuchawki tańsze.

Dobra, a więc, które bardziej polecacie.

Plantronics GameCom 380, czy sennheiser hd 201.

zrobie edita ankiety, bo teraz tylko te słuchawki mnie interesują.

Opublikowano

ja mam sluchawki natec bear (chyba) zestaw sluchawkowy, za 60 zl zajebiaszczy :D

90% nastolatków dostało by załamania nerwego gdyby Justin Biebier MIAŁ ZAMIAR SKOCZYĆ Z WIERZOWCA . Jeśli należysz do tych 10% osób które wzieły by krzesełko i popkorn siadło zaczeło wpierniczać popkorn i krzyczeć "Skacz Lamusie!!!" jak taK WKLEJ TO NA SWOJĄ SYGNATURE!

Opublikowano

Ennheiser HD201 lepsza jakość dźwięku. Nie rozwalą Ci się zbyt szybko, chyba, że ich szanować nie będziesz. Ich BAS jest ciut cichy, ale to nic. Dodatkowo mają ciut długi kabel, ale przyda się. :P

Kocham kino akcji na forum. 

Opublikowano

Nie chcę długo czekać, więc ten temat otwarty będzie jeszcze przez 24 godziny. Te słuchawki, na które więcej osób będzie głosowało, będą tymi, które kupie.

Pozdrawiam.

@edit

zapomniałem dodać, że każda osoba, która zagłosuje na te słuchawki, które za niecałą dobe będą tymi, które będę chciał kupić, otrzyma 3 lajki.

Opublikowano

Sennki są bardziej nastawione na wysokie tony, basu jest mało a niektórym to może przeszkadzać. A co do tych co nie słyszą różnicy między gejmingowymi słuchawkami a zwykłymi, polecam sprawdzenie tego na mp3 320kbps lub FLACu i conajmniej porządnej zintegrowanej dźwiękowej. Co do sennków to bardzo dobre są, nie raz już mówili mi że mam czity bo słyszałem w team fortresie jak szpieg sie pojawiał i wiedziałem mniej więcej gdzie jest (odchylenie max 30 stopni) ale trzeba też zaznaczyć że bardzo cicho mam ustawione słuchawki ponieważ nie lubie jak mi 100dB rąbie w uszy, pewnie jak sie da głośniej to lepiej wszystko słychać.

Opublikowano

Ja miałem sennki, fakt basu jest mało, ale jakoś mi to nie przeszkadzalo, ja tylko grałem. Napewno są lepsze od tych co teraz mam na uszachm czyli jakichś za 20 zł.

Ale nie wiem czy sennki są lepsze od tych GameComów, albo czy są w tej cenie inne lepsze słuchawki. Może i nawet się nie dowiem, małe jest prawdopodobieństwo, że ktoś miał 2 słuchawki w tej samej cenie (100 zł) i ma porównanie, które są lepsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...