Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Rankedy...

Mizutsuki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możecie mi powiedzieć jak można nordicu wbić złoto? Aktualnie jestem w 1. dywizji , miałem 98 pkt. , lecz w następnych 7 grach trafił się grasz który afczył ... Powiedzcie mi czy riot z nimi coś robi ? Jak dla mnie powinna być jakaś rekompensata za stratę elo ...

Przecież to nie nasza wina że przegraliśmy 4 vs 5 ... Riot nie interesuje się graczami co tracą elo , tak samo banują tych co wyzywają tych co wyszli ... Ostatnio sam dostałem tego bana , bo nawrzeszczałem na gościa który od samego początku gry wyszedł , wrócił około minuty 25. i gdy daliśmy surrendera zaczął wyzywać nas że jesteśmy lowami itd...

Riot woli wypuszczać nowe postacie aby więcej zarobić , niż poprawić problem oddawania , tutaj już nie ma mówienia o przegraniu gry ... Poprostu dzisiejszy dzień mnie tak wnerwił że to poprostu baja ... Jak można trafić 6 gier pod rząd z afkiem? ...

Szkoda mi ludzi z którymi gram a sami grają 4 vs 5 bo ktoś od nich odszedł ... Ja rozumiem że ktoś musi iść czy coś , ale jak wiedzą że nie mają czasu to niech grają normale albo customy , a nie lecieli na siłe na rankedy ...

Riot liczy na kase i nie wiem czy jest sens grania nadal w tą gre , może i ta gra jest zajebista , lecz potrafi zjebać humor na kilka dni ...

Opublikowano

Naprawdę nie musisz wyrażać publicznie swojego bólu dupy bo prawie każdy ma to samo. Jak byłem w silver to miałem podobnie grunt to dobre nastawienie, komunikacja, zgranie oraz twój skill. Samemu tej gry nie wygłasza więc nie demotywuj tych ludzi bo pewnie to robisz, nie denerwuj się. Włączy sobie podczas gry jakąś uspokajającą muzykę i graj. Da się wyjść. Ją byłem w silver 1 a teraz platyna5. Pamiętaj że nie da się wygrać każdego meczu. Znajdź sobie jakąś ogarnięte osobę i grają duo. Albo należy ci się te silver albo masz zabitego pecha. Powodzenia ;)

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Powiem tak: Jak chcesz, żeby było mniej takich debili, którzy afczą w grach, to ich po prostu REPORTUJ i dodaj coś od siebie w opisie. Potem wejdź na TRYBUNAŁ i ich punish'uj! Jak zaczniesz karać ludzi razem z innymi graczami, za to że sobie w ch**a lecą, to będzie ich zdecydowanie mniej. Pomóż mi w tym, pomożesz róznież sobie i innym normalnym graczom.

Opublikowano

Rozumiem , lecz z mojej strony , riot powinien jakoś naprawić to wychodzenie z gry ... To jest gra 4 vs 5 ... Wygra się wtedy tylko jak przeciwnik gra gorzej niż stone V ...

To jest mój przykład : Miałem 98 pkt, już się cieszyłem , Gold - nadchodze ... A tu nagle 7x następnych gier afk ... Jeszcze jakby w lobby napisali że muszą iść czy coś to spoko wyszedłbym ... Ale jak goście zaczynają grać a później olewają to przepraszam bardzo ban sie należy ... Nie ma znaczenia czy zrobili to 1.raz czy też nie ... \

Przez takich debili ludzie tacy jak ja nie mogą wyjść z pierdolonego srebra ... Nie uważam się za jakiego zajebistego gracza ... ale na golda zasługuje ...

Opublikowano

Sam męczyłem się przez miesiąc aby wyjść z Silver I, dziś mam już serie do Gold IV :)

Zawsze staraj się uspokajać sytuacje, jak widzisz że się flame'ują i wiesz że zaraz przez to jeden z nich zacznie trollować to napisz coś w stylu "flame wont change anything guys" i powinno być po problemie. Jeżeli nie ma afkera/trolla w teamie to znaczy że dasz radę wycarry'ować, wystarczy mieć skilla.

Opublikowano

tak samo jak ja... (i pewnie kolejny tysiąc, albo więcej innych przychlastów zaraz się odezwie) chodź, pójdziemy sobie i razem popłaczemy w kącie.

a tak na serio, no nic z tmy nie zrobisz, musisz mieć farta do team'u i tyle... mój kumpel przez takich niedowałów społecznych z 1srebrnej trafił do 5 dywizji, później kilkakrotnie spadał do 3 i 4, i znowu się wybijał więc... musimy uzbroić się w szczęście (albo feed +25killi ok 20-25minuty, żeby samemu wygrywać TF'y i pushnąć inhi ;) )

@up

dobrze prawisz ale... to w 99% nie działa, bo niestety (ale takie są fakty) większość kid'ów grających w tą grę to sami popaprani ignoranci i debile nieliczący się ze zdaniem i umiejętnościami innych.

Coś pójdzie nie tak i top'er będzie winił swojego support'a z bota, że enemy jungler wyfarmił się w swojej puszczy nie robiąc ani 1 ganka i jest w 7minucie OVERFEED niedozajebania ze scorem 30creepów. Tyle w tym temacie.

Opublikowano

Najlepszym sposoem jest ignorowanie ich wszystkich albo mozesz im nawet wrzucac jeszce bardziej na tym elo to naprawde niema znaczenia wystarczy zebys umial grac na midzie kassadinem albo inna mobilna postacia

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Tak jak ktoś wyżej napisał, trzeba mieć farta by się w srebrze wybić sam skill nic nie pomoże. Jeśli grasz na Nordic-u to ja Ci doradzę kilka rzeczy.

Po pierwsze staraj się nie grać meczy rankingowych podczas weekendu - wiele osób nie grających na co dzień z braku czasu, wbija w sobotę i oczywiście gra rankedy bo co on będzie grał normale. Możesz zaryzykować 1 czy 2 mecz wcześnie rano i późnym wieczorem ale to też ryzyko.

Od poniedziałku do piątku najlepiej jest grać mecze rankingowe rano tak do godziny 13 ( ale wiadomo szkoła / praca )

Jeżeli już dołączyłeś do gry staraj się jak najmniej pisać, odpisuj tylko na pytania innych.

Podczas gry jeżeli grasz adc/top/mid skup się na farmieniu staraj się mieć 100+ cs w 15minucie.

Nie pushuj lini bo jungler nie będzie mógł Ci pomóc, ograniczaj się do last hitów.

Nie używaj build-ów z internetu, nie zawsze się sprawdzają bądź elastyczny i kupuj przedmioty, które uważasz, że pomogą Ci w grze.

Podczas gry nie daj się sprowokować innym graczom, chwilowy mute może Ci pomóc.

Jeżeli grasz junglerem to twój pierwszy cel to pomóc na midz-ie albo topie, pamiętaj, że zazwyczaj od początku bot jest za'wardowany.

Kupuj wardy nawet jeśli nie jesteś junglerem czy supportem, kilka wardów w jungli przeciwnika to klucz do udanych ganków.

Jak mi coś jeszcze wpadnie do głowy to edytuje.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

W riocie jest ograniczona liczba pracowników - nie radzą sobie z taką dużą ilością reportów, dlatego polecam Ci uczestniczyć w Trybunale.

Opublikowano

8 razy wychodzilem z tier II na I (2 razy ja nie gralem zbyt dobrze),musisz poprostu cierpiec i czekac az trafisz lepszy team niz przecinik :D

Nie pushuj lini bo jungler nie będzie mógł Ci pomóc, ograniczaj się do last hitów

Na tym poziomie junglerzy nie sa zbyt dobrzy (prosisz o ganka przychodzi za 10 min) ^.^ , IMO lepiej pusznac towera w 6-10 min isc i pomagac innym zeby nie feedneli enemy adc albo ap :D

A mała rada :D sproboj znalezc duo (najlepiej junglera)

51508337.png

Opublikowano

Najgorsze co widzę w grach czy to rankingowych czy zwykłych to jakaś mania zbierania się w grupki na midzie około 15 minuty - sytuacja nagminna. I tak stoją naprzeciw siebie 5 minut a farma ucieka, a jak nie będziesz stał z nimi to Cie wyzwą od najgorszych i reporta jeszcze dadzą haha. Nie wiem skąd się taki zwyczaj przyjął ale to wygląda komicznie. Na bocie / topie pusto farmy nikt nie potrzebuje, a pushowac bot i top po co? Także jak grasz topa albo bota adc to pushuj swoją linie i nie stój na midzie jak kołek, niech wyzywają. Jak twoja drożyna czyli mid jungler i support będą bronić wierzy to ją obronią a szukanie na silę walki na midzie jeszcze często pod wierzą wroga to według mnie absurd. Później jest taka sytuacja, że pokazujesz się takim wyfarmionym adc na midzie i masz dwa razy większe obrażenia od adc z przeciwnej drużyny. Mid laner sobie farmi i broni wierzy, support mu pomaga, jungler farmi jungle / warduje, i czego chcieć więcej.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...