Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Widziałeś coś dziwnego ? Napisz o tym tutaj !

szelkoffy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tutaj piszemy o rzeczach, które zauważyliśmy w minecrafcie, a nie wiemy co to. :)

Wzór:

Wersja MC:

Świat (Płaski/Hardcore/Survival):

Ewentualne mody:

Załączniki (SS/Filmiki):

Widzę to pierwszy raz?:

Dziękuję i pozdrawiam :D

Na wszystkie pytania postaram się odpowiedzieć.

647041416238306889721.png

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi się zdarzyło widzieć moją mapkę wyrenderowaną która była cała w "paskach" z biomów :D W sensie 10 klocków las następne 10 ocean a jeszcze 10 dalej zimowy biom itd.

Opublikowano

jeny... herobrine nie istnieje.. przestancie z tym. jak by istnial byl by w kodzie gry.

Mialam to co dementorxxx. ale to tylko maly bug. reset mc/servera i po sprawie.

Innym bugiem były dziwne równo wykopane dziury :D

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Wersja MC: 1.4.5

Świat (Płaski/Hardcore/Survival): Survival

Ewentualne mody: Brak

Załączniki (SS/Filmiki): Niebyło komu robić ss ale to opisze poniżej :P

Widzę to pierwszy raz?: Nie :P

A więc tak. Grałem z kolegą na serwerze ale tylko we dwojga na zwykłym takim (bez bukkita) i mój kolega zamieszkał w pustynnej świątyni a ja zbudowałem 2 piętrowy dom, który parter miał z obsidianu a wyżej z cobla. Zaczeło zachodzić słońce i ja wróciłem z kopania i wyładowywałem eq i nagle słysze wybuchy tak ze 3-4 po kolej, wchodze na dach zobaczyc co to miało być a tutaj jedna ściana świątyni rozdupczona mój kolega sie na mnie gapi i myślał że to ja z tnt mu rozwaliłem i wtedy wyszliśmy do lasu i tam mnie i mojego kolege cały czas coś obok nas wybuchało i ustaliliśmy że to creepery bo przed wybuchem było słychać syczenie no i tu pytanie...gdzie one są?!? potem patrzyliśmy uważnie wokół siebie i nic niema i nagle pierdut! Uciekliśmy do swoich domów mi te creepery rozwaliły tylko okna na dole a mój kolega pół światyni niemiał no i już było wiadomo że niewidzialne creepery nas goniły o.O potem chodziliśmy na zewnątrz tylko z kotami (koty odstraszają creepery).

Opublikowano

Wersja MC : 1.5.1

Świat: Survival

Brak modów

SS: niee zdazylem

widze to pierwszy raz ;)

Siedzialem sobie spokojnie w kopalni. Wróciłem do domku było wszystko ok. Zszedłem do piwnicy. Wróciłem na górę a tam za drzwiami stał mój skin! To był single a świat moge wstawić. Stał. Ja wyszedłem i wszedłem ale nadal był. Chciałem go uderzyć ale niestety zniknął :( Ale to chyba cos z minecraft bo kombinowałem w minecraft.jar. Potem update zrobiłem i już nie widziałem mnie ^.^. Radze nie kombinować :P

Opublikowano

Mi się zdarzyło widzieć moją mapkę wyrenderowaną która była cała w "paskach" z biomów :D W sensie 10 klocków las następne 10 ocean a jeszcze 10 dalej zimowy biom itd.

Zmieniałeś coś w ustawieniach świata ?

A ja spotkałem Herobrine na czystym mc. wtedy niemiałem nawet optifine :). Zalał mi spawn lawą.

Jaka wersja ?

Wersja MC: 1.4.5

Świat (Płaski/Hardcore/Survival): Survival

Załączniki (SS/Filmiki): Niebyło komu robić ss ale to opisze poniżej :P

Widzę to pierwszy raz?: Nie :P

A więc tak. Grałem z kolegą na serwerze ale tylko we dwojga na zwykłym takim (bez bukkita) i mój kolega zamieszkał w pustynnej świątyni a ja zbudowałem 2 piętrowy dom, który parter miał z obsidianu a wyżej z cobla. Zaczeło zachodzić słońce i ja wróciłem z kopania i wyładowywałem eq i nagle słysze wybuchy tak ze 3-4 po kolej, wchodze na dach zobaczyc co to miało być a tutaj jedna ściana świątyni rozdupczona mój kolega sie na mnie gapi i myślał że to ja z tnt mu rozwaliłem i wtedy wyszliśmy do lasu i tam mnie i mojego kolege cały czas coś obok nas wybuchało i ustaliliśmy że to creepery bo przed wybuchem było słychać syczenie no i tu pytanie...gdzie one są?!? potem patrzyliśmy uważnie wokół siebie i nic niema i nagle pierdut! Uciekliśmy do swoich domów mi te creepery rozwaliły tylko okna na dole a mój kolega pół światyni niemiał no i już było wiadomo że niewidzialne creepery nas goniły o.O potem chodziliśmy na zewnątrz tylko z kotami (koty odstraszają creepery).

Mhm, może zrespiły się pod świątynią, znajduje się tam TNT i cenne itemy, płytki naciskowe, które odpalają to TNT, jest tam też dość ciemno, może to one spowodowały takowy wybuch stojąc na tych płytkach.

Świat: Survival

Brak modów

SS: niee zdazylem

widze to pierwszy raz ;)

Siedzialem sobie spokojnie w kopalni. Wróciłem do domku było wszystko ok. Zszedłem do piwnicy. Wróciłem na górę a tam za drzwiami stał mój skin! To był single a świat moge wstawić. Stał. Ja wyszedłem i wszedłem ale nadal był. Chciałem go uderzyć ale niestety zniknął :( Ale to chyba cos z minecraft bo kombinowałem w minecraft.jar. Potem update zrobiłem i już nie widziałem mnie ^.^. Radze nie kombinować :P

To chyba przez to szperanie, jak byś miał jakąś kopie tych plików to mógłbym Ci powiedzieć, co namociłeś :D

Ewentualnie - Nie masz modów, a cheaty masz? :D. Mogłeś ustawić freecam w nodusie i tak zostawić. ;)

Proszę o stosowanie się do wzoru, ponieważ te wasze wypowiedzi są nie zrozumiałe :x

Opublikowano

Wersja MC: 1.2.5

Świat (Płaski/Hardcore/Survival): Survival (Serwer taki dla znajomych)

Załączniki (SS/Filmiki): Nie mam komu się chciało :D

Widzę to pierwszy raz?:

Mieliśmy niedaleko morze i w tym morzu pod wodą robiły się takie prostokąty różnie to było 4x4, 5x4, 4x5 w których nie było wody i dało się oddychać. Z czasem narobiło się tam tego tyle, że jak płynąłem łódka to zdarzało się nawet wpadać pod wodę, bo już nawet na powierzchni były te "dziury" w wodzie.

Do teraz nie wiem czemu się tak robiło, to było na bukkicie. Możecie sobie sprawdzić ^^

Wiecie może skąd takie dziwne zjawiska się brały na tamtym silniku :D?

Opublikowano

Wchodzę na save,mam lagi i ginę. Wychodzę z mc, potem wchodzę i patrzę-save nie ma! Stworzyłem nowy świat, poszedłem trochę i znalazłem dom. Lol

Opublikowano

Wersja MC: 1.2.5

Świat (Płaski/Hardcore/Survival): Survival (Serwer taki dla znajomych)

Załączniki (SS/Filmiki): Nie mam komu się chciało :D

Widzę to pierwszy raz?:

Mieliśmy niedaleko morze i w tym morzu pod wodą robiły się takie prostokąty różnie to było 4x4, 5x4, 4x5 w których nie było wody i dało się oddychać. Z czasem narobiło się tam tego tyle, że jak płynąłem łódka to zdarzało się nawet wpadać pod wodę, bo już nawet na powierzchni były te "dziury" w wodzie.

Do teraz nie wiem czemu się tak robiło, to było na bukkicie. Możecie sobie sprawdzić ^^

Wiecie może skąd takie dziwne zjawiska się brały na tamtym silniku :D?

Może, gdy płynąłeś łódką, piasek był zbugowany, tzn. że latał, i gdy spadał mogły robić się takie dziury.

Wchodzę na save,mam lagi i ginę. Wychodzę z mc, potem wchodzę i patrzę-save nie ma! Stworzyłem nowy świat, poszedłem trochę i znalazłem dom. Lol

Masz jakieś mody?;x

Opublikowano

Nie,bo to była wersja 1.2.5 i nawet optifine nie zainstalowałem

Opublikowano

Hahaha

Opublikowano

a mi sie zdarzylo że wchodze na mapke na singlu a tam nic 0o

IP: smallpixel.srvmc.pl

Survival + Mapa przygodowa

Opublikowano

Świat: MineCraft Server Multiplayer

SS: Nie mam

Widzę to pierwszy raz?:

Nie, nie pierwszy.

Gdy wchodzę na serwery czasem, gdy gracz zginie zostaje po prostu jego skin zlagowany pokonany, gracza nie da się bić, po prostu jest to już gracz killnięty. Można podejść do niego 2 postacią i mamy 2 postacie na 1 serwerze ;p

Opublikowano

Świat: MineCraft Server Multiplayer

SS: Nie mam

Widzę to pierwszy raz?:

Nie, nie pierwszy.

Gdy wchodzę na serwery czasem, gdy gracz zginie zostaje po prostu jego skin zlagowany pokonany, gracza nie da się bić, po prostu jest to już gracz killnięty. Można podejść do niego 2 postacią i mamy 2 postacie na 1 serwerze ;p

Albo to wina jego neta, lub twojego, albo to hosting szwankuje.

Opublikowano

Niestety nie udało mi sie zrobić ss ale to w 100% prawdziwy bug. Chciałem zrobić brame z pistonów a gdy stawiam piston to gdy sie przesuwa to robi sie niewidzialny. Wersja : 1.5.1 | Mody : Too many items

fl989x.jpg

1500 Postów - Challenge Accepted

Opublikowano

Niestety nie udało mi sie zrobić ss ale to w 100% prawdziwy bug. Chciałem zrobić brame z pistonów a gdy stawiam piston to gdy sie przesuwa to robi sie niewidzialny. Wersja : 1.5.1 | Mody : Too many items

Może jakiś zbugowany TXT?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...