Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Coś zżera dużo RAM'u na serwerze!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up Nigdy, wtedy będą same "czituchy" na serwerze

@2xup Tak, najlepiej wszystkie pluginy wypieprze :/ Połowe plugiów usunąłem i to samo!

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

Jaki typ serwera ?

Chyba pisał że Pliki od BR3ND'a.

Witam,

Ostatnio mam problem, ponieważ mam serwer na FiberHOST. I strasznie dużo mi tego RAM'u żre! Widziałem u kolegi, to on ma 40/40 graczy a RAM wynosi mu 1,2 GB / 4 GB! A u mnie 20/40 i RAM wynosi 3,5 GB / 3 GB ! Dlaczego? Moja lista pluginów na zdjęciu! Proszę o pomoc! Co do kolegi, ma 36 pluginów na serwerze z czego ja mam 33 !

Dam + !

Pousuwaj niepotrzebne pluginy, te pluginy co się da daj na baze daną tak jak mówił MPCTaylor.

Jeżeli to nie zadziała to już jest wina hostingu ;)

1387475061-U885056.png

Z wami od 23 Marca 2013  <3 

Opublikowano

Chyba pisał że Pliki od BR3ND'a.

Pousuwaj niepotrzebne pluginy, te pluginy co się da daj na baze daną tak jak mówił MPCTaylor.

Jeżeli to nie zadziała to już jest wina hostingu ;)

Podpiąłem pod MySQL. Pousuwałem i tak połowę pluginów ;/ Nametags i TagAPI również. I jeszcze raz: ja i ten typ mam server na tych samych hostingach (fiberhost), u mnie przekracza ciągle ten RAM a u niego nie! Więc to nie może być wina hostingu ponieważ u niego wszystko jest dobrze!

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

Tylko czy masz lagi ? Napisz ile masz średnio tps bo nie możliwe że jeśli pluginy są dobrze skonfigurowane tak obciążały serwer. Wina na 100 % leży po innej stronie.

Opublikowano

WorldBorder (plugin) zrób ograniczenie np do 3000 kratek, bo nim dalej gracze ida, tym wiecej sie laduje, tym wiecej zasmieca dysk serwera, tez mam ten problemi troche to pomoglo :D

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...