Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Coś zżera dużo RAM'u na serwerze!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio mam problem, ponieważ mam serwer na FiberHOST. I strasznie dużo mi tego RAM'u żre! Widziałem u kolegi, to on ma 40/40 graczy a RAM wynosi mu 1,2 GB / 4 GB! A u mnie 20/40 i RAM wynosi 3,5 GB / 3 GB ! Dlaczego? Moja lista pluginów na zdjęciu! Proszę o pomoc! Co do kolegi, ma 36 pluginów na serwerze z czego ja mam 33 !

Dam + !

post-868809-0-37446300-1366987477.png

Nie kłam :\ I tak wiem, że mnie nie znasz!

Opublikowano

Podepnij: Essentials, Jobs, PvPLevels do bazy danych MySQL, ponieważ tam jest zapisywanych dużo graczy i zapisują się na serwerze. RAM jest "zjadany". Kiedy zapiszesz to w jakiejś bazie danych to nie będzie obciążać serwera. Dodatkowo usuń niepotrzebne pluginy, np:

Iconomy - Essentials ma tę opcję.

SignColours - Essentials też już może, jeśli poprawnie przestawisz w config.yml

OpenINV - To ma już Essentials pod komendą /invsee nick

I resztę, którą uznajesz, że możesz zastąpić. Po za tym na 40 slotów to za dużo 33 pluginy.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Może kolega ma mniejszą mapę?

Ile masz TPS na serwerze?

Nie wiem jaką On ma mapę bo się nie rozglądałem. Co do TPS to jak jeszcze RAM'u nie przekracza to wynosi 20.0

Opublikowano

Problem też jest w tym, że RAM rośnie, gdy dochodzi graczy, jak jest już 5 to wynosi połowę zasobów serwera ;/ Używam paczki serwerowej by BR3ND

Opublikowano

@Ref Błagam pomóżcie mi ;(

Dołóż ramu inne wyjscie wywal wszystkie pluginy :). Minecraft to chyba najbardziej wymagajaca gra od maszyny, nie dośc że potrzebuje jednego super rdzenia to zjada ramu ile tylko się da.

Sciągnoles od kogos bezsensowna paczke, naucz sie sam robic pluginy ;) autosave masz w standardzie to samo z kolorowymi tabliczkami sa w essentials pfff podobnie z ultrabans ;d wiecej problemu niż pożytku... boskie też jest openinv ktore również jest w essentials

u mnie 20/40 i RAM wynosi 3,5 GB / 3 GB

ciekawy wskażnik, gdybys przeholował ram miał bys crasch

Opublikowano

Usuń nie potrzebne pluginy:

* SignColorus - Kolorowe tabliczki ma essentials wbudowane,

* OpenInv - Również posiada tą opcje essentials,

* UltraBans - Możesz zostawić jeśli masz je podłączone do bazy danych, oraz jeśli masz ban listę na stronie,

* AutoSaveWorld - Też można zrobić w essentials, żeby co np. 10 min wpisywało save-all.

* AzRank - Nie ma tutaj najmniejszego sensu, w PermissionsEx też można dawać rangi na czas.

Usuń wszystko podane wyżej, a powinno Ci zmniejszyć zużycie ramu.

Jakie masz ograniczenie na mapie? ;>

Pozdrawiam, PolskiPener!

logo.png

Opublikowano

Ja też mam z tym problem, Mam tylko 8 pluginów, a mi zżera, i serwer się wyłącza przez błąd CPU

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

ciekawy wskażnik, gdybys przeholował ram miał bys crasch

W FiberHOST jest inaczej, jak przekracza RAM to dostajesz ostrzeżenie. RAM przekracza bez crashu ;/

Opublikowano

Usunąłem pare pluginów i zostały te: 1pi25t.png

I ciągle to samo ;/ Dlaczego?! Administrator powiedział, że robił testy servera i że to wina jakiegoś pluginu ;/

Opublikowano

Usun kilka zbednych pluginów które są mało potrzebne

Proszę o zdjęcie trochę % Staram się :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...