Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Jak będzie wyglądał świat za 20/30 lat.

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie moim zdaniem , bardzo rozwinie się technika :) , zamiast ludzi więcej

prac będą wykonywały roboty , wszystkie miasta będą rozbudowane i będą się w nich wznosiły tylko wieżowce po

700/800m albo i więcej :)

Napewno powstanie też dużo religi które nikomu nie bd potrzebne.

A wy co sądzicie , jak będzie wyglądał świat ?

u6pv.jpg

Opublikowano

patrzać z biologicznego pkt widzenia , to będą leki na nowe choroby , zwiększy się iloraz inteligencji , ( ponieważ zwiększa się puszka mózgowa )

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

Są różne wizje świata przyszłości. Jedni widzą apokalipsę, inni ład i pokój, a jeszcze inni spisek illuminatów itp.

Moja wizja wygląda tak.

1: Technologia posunie się na przód, że zaczniemy tworzyć roboty. Na początku będą ograniczone do ciężkich robót, potem inne zadania.

2: Choroby typu AIDS / HIV, Nowotwór itp. Nie będą już wyrokiem śmierci w 50%.

3: Politycznie, świat dalej będzie miał problemy. Nie ma idealnego przepisu na pokój na ziemi.

4: Będą pierwsze próby do kolonizacji innych planet.

Opublikowano

Moim zdaniem będzie całkowicie zmechanizowany i skomputeryzowany. Człowiek zostanie zastąpiony przez maszyny/roboty. Technologia pójdzie na przód w ogromnym tempie. Na pewno powstaną też lepsze, mocniejsze sprzęty, gry będą wyglądały jak nagrywany film, a 3D stanie się normą w każdym domu.

Opublikowano

Przede wszystkim będzie porządnie przeludniony... za kilkadziesiąt - kilkaset lat próby kolonizacji innych planet będą koniecznością spowodowaną brakiem miejsca dla nas.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No cóż pare rzeczy mi sie na myślało

1. Na świecie bedą tylko chinskie gowna

2 pomysł

Komputery beda miały procesory z 40 GHz i karty graficzne 100 gb xD

3 pomysł

Wybuchnie wojna.

4 pomysł

Politycy bedą mieli problemy ( to wiadome)

5 pomysł

Polska wejdzie w stan wojenny

(jak w latach 80)

1367750039-U864681.jpg

card.png

Opublikowano

Hmm. Ciężko to określić. Moim zdaniem rozwinie się bardziej elektronika. Samochodów latających nie obstawiam bo to mało możliwe. Mam nadzieję, że będzie lepiej niż jest teraz.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Jestem prorokiem, powiem wam jaki typ energii będzie za długi czas, gdy zabranie węgla itp.

Świat będą napędzać bakterie, które będą wytwarzały duża siłę podczas spalania. Po co sie trudzić, macie pomysł ode mnie możecie go wykorzystać.

Opublikowano

Za 30 lat, to co najwyżej komputery mogą wyjść z użytku, zastąpią je laptopy albo coś nowego. Wieżowce na 800m to pewnie tylko w Chinach będą:)) U nas w Polsce, to może samochody pomniejszone będą, odpucują ładnie drogi, powiększą się bardziej usługi, a rolnictwo może i całkowicie zniknie...

Opublikowano

Tak się teraz głębiej zastanawiam, i według mnie:

- poznamy lepiej dzieje Ziemi, myślę, że dowiemy się, skąd wzięło się życie (wspólne pochodzenie ziemskie, czy stopniowe przybywanie np. na meteorytach - to by oznaczało, że na 99% nie jesteśmy sami)

- stała, samowystarczalna baza na Marsie, a przed tym kolonizacja Księżyca (według mnie ponowne wyprawy będą miały miejsce już za kilka - kilkanaście lat)

- reaktory termojądrowe

- rozwój medycyny - możliwość wymiany wszystkich organów na nowe

- nawadnianie Bliskiego Wschodu i Sahary

- Maroko w UE - co do tego jestem pewien, Unia pozwoli na dołączenie pod warunkiem, że Maroko będzie dostarczać nam energię z baterii słonecznych

A co do negatywnych skutków:

- klimat cieplejszy o ładne parę stopni Celsjusza

- zasoby na wyczerpaniu

- migracje ludności z Oceanii (zalewanie przez ocean)

- wysuszenie wnętrza USA i Australii - także migracje

- tzw. "licencje na dzieci", spowodowane przeludnieniem

- duże limity zużycia energii dla gospodarstw domowych

- załamanie handlu przez wzrost ceny ropy

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie będzie niczego bo ktoś jebnie atomówkę.

he he heniuś :D

btw. Myślę, że świat się nie rozwinie, bo będzie jakaś katastrofa, która spowoduje na całym świecie taki burdel jak po I i II wojnie światowej :D

Albo heniuś mówi prawdę ;_;

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Świat zostanie a ludzkość wyginie, reszta istot żywych także, ponieważ głupi ludzie zaczną walczyć ze sobą i spowodują apokalipsę, czyli zostanie jeden, a on sam nie da rady już uratować ludzkości.

Wojna trwa cały czas, a nikt tego nie zauważa.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

po ch** wybiegać tak daleko w przyszłość?

@żeby nie było spamu

technologia się posunie do przodu 1 krok i 2 do tyłu (w polsce)

<>

Opublikowano

Wszystko posunie się do przodu. Szczególnie medycyna i informatyka. Odnośnie informatyki: powstaną za pewne o wiele szybsze łącza oraz kilkakrotnie lepsze podzespoły.

a45e42aae9.png

Opublikowano

technologia zapewne troszke posunie się do przodu ale bez przesady jak się niektórym wydaje, to wcale nie jes takie proste. NAPEWNO wszystko zostanie bardziej "zrobotyzowane"? więcej niż dotychczas czynności będą mogły wykonać maszyny. a za kilkadziesiąt lat mysle, ze ludzie sami się wybiją i ziemia zostanie bez gatunku ludzkiego, to kwestia czasu

Opublikowano

Robotyzacja,

Lenistwo,

Wojny z użyciem robotów,

Religia (jej brak ateiści)

Kolonizacja innych planet

Rozwój takiej technologii, że całe życie będzie można spędzić w internecie.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

technologia zapewne troszke posunie się do przodu ale bez przesady jak się niektórym wydaje, to wcale nie jes takie proste. NAPEWNO wszystko zostanie bardziej "zrobotyzowane"? więcej niż dotychczas czynności będą mogły wykonać maszyny. a za kilkadziesiąt lat mysle, ze ludzie sami się wybiją i ziemia zostanie bez gatunku ludzkiego, to kwestia czasu

raz na pół roku , komputery są 2 razy lepsze . więc za 20 lat , 1000 razy mocniejsze . Czekamy na komputery kwantowy :)

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

Wyjdzie Iphone 30 różniący się tym od poprzednich że będzie miał większy ekran o 1 mm. Zalegalizują związki kosmitoryczne, wolność dla robotów i cyborgów. W Polsce autostrady nie będą miały dziur tylko będą to portale do jądra ziemi. Nie będzie Tuska, będzie nowy papież jak i wielu prezydentów różnych krajów. Kościół zacznie grozić za nie płacenie pieniędzy i rozpocznie się rewolucja we Włoszech jak kiedyś z Borgiami. Wyjdzie FIFA 40 i PES 40 oraz ludzie będą nosić chipy w swoim ciele dzięki którym będą mieli zapewnione bezpieczeństwo (albo brak kontroli) oraz internet otwierany za pomocą myśli. Tak myślę że będzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...