Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki komputer do BF3, Far Cry 3 itd?

cidu243

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

na przykład i3, i5, i7

G2020 jest tak naprawdę najnowszy (bo chyba nic po nim nie wydano z desktpowców).

Wszystkie i3,i5,i7 IB/SB na wejdą pod ten socket, o ile umożliwi to konkretna wersja BIOS.

Opublikowano

G2020 jest tak naprawdę najnowszy (bo chyba nic po nim nie wydano z desktpowców).

Wszystkie i3,i5,i7 IB/SB na wejdą pod ten socket, o ile umożliwi to konkretna wersja BIOS.

Czyli mam brać ten zestaw od użytkownika? http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=56411&s=74691&s=72175&s=74774

i ja naprawdę pogram na wysokich detalach bez ścin? (zmienie na windows 8 x64, dokupie ram)

Opublikowano

Jeżeli składasz komputer to powiem Ci tak, zobacz wymagania najwyższe BF3 / Far Cry 3 i porównaj ceny z danym sprzętem .

Budżet min 2 tysiące . lub 1500

i1sWQY0.jpg

Opublikowano

Czyli mam brać ten zestaw od użytkownika? http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=56411&s=74691&s=72175&s=74774

i ja naprawdę pogram na wysokich detalach? (zmienie na windows 8 x64, dokupie ram)

W gry, które mocno nie siedzą na procesorze tak ;)

Jeżeli składasz komputer to powiem Ci tak, zobacz wymagania najwyższe BF3 / Far Cry 3 i porównaj ceny z danym sprzętem .

Max Payne 3 na Ultra wymagał 8-wątkowca i GPU z wyższej półki. Szkoda, że bez problemu lata na PieCach za nieco ponad tysiaka.
Opublikowano

W gry, które mocno nie siedzą na procesorze tak ;)

Max Payne 3 na Ultra wymagał 8-wątkowca i GPU z wyższej półki. Szkoda, że bez problemu lata na PieCach za nieco ponad tysiaka.

ten pentium g2020 to 2 rdzenie, a w rekomendowanych wymaganiach do BF3 potrzeba 4 8S

ja robie "upgade" a nie składam PC jak coś

Opublikowano

Używka i5 2300 (~500zł), albo nowy 3350P za 650zł.

zobaczę na allegro, jeszcze jakieś troszkę tańsze sugestie?

drogo coś chyba zostane na pentium g2020, naprawde pogram na tym procku w BF3 lub Far Cry 3? tak porządnie...

Opublikowano

Ja pierdole, jak nie wierzysz, to sobie testy zobacz.....

kto cie tak nauczył mówić? :)

dziś prawie każda gra potrzebuje 4 rdzeni....

jaka płyta główna, procesor i grafika?

Opublikowano

Nie opłaca się wydawać kase na procesor 2 rdzeniowy, teraz prawie każda gra potrzebuje 4.

Procesor : http://techplanet.pl/produkty/procesory/amd-phenom-ii-quad-core-x4-black-edition-965-am3-box,8.html

Chłodzenie : http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/silentiumpc-fera-pro-he1224,33809.html oczywiście nie musisz ale podobno na boxowym dosyć wysokie temp i głośne.

Płyta : http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/asrock-n68-vs3-fx-geforce-7025-socket-am3-pcievgadzwlansataraidddr3,29172.html

Razem : 591 zł

Możesz też szukać jakieś i5, bo te 2rdzenie bd nie domagały w nowszych tytułach i za pare miesięcy dalej bd musiał wymieniać.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Nie opłaca się wydawać kase na procesor 2 rdzeniowy, teraz prawie każda gra potrzebuje 4.

Procesor : http://techplanet.pl/produkty/procesory/amd-phenom-ii-quad-core-x4-black-edition-965-am3-box,8.html

Chłodzenie : http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/silentiumpc-fera-pro-he1224,33809.html oczywiście nie musisz ale podobno na boxowym dosyć wysokie temp i głośne.

Płyta : http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/asrock-n68-vs3-fx-geforce-7025-socket-am3-pcievgadzwlansataraidddr3,29172.html

Razem : 591 zł

Możesz też szukać jakieś i5, bo te 2rdzenie bd nie domagały w nowszych tytułach i za pare miesięcy dalej bd musiał wymieniać.

Wyjdź z tego działu i nigdy nie wracaj.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Człowieku nie pluj się, taka prawda co raz więcej gier potrzebuje 4 rdzeni.. Ile na tym g2020 pociągnie ? Jak nie chce phenoma wyraźnie pisze niżej, że może szukać używek i5 i wyjdzie 2x lepiej niż na tym g2020 co za pare mięsięcy dalej nie da sobie rady. Phenom podkręcony do około 4Ghz nie mówie na tej płycie co podałem w nie jednej grze przebija i3 a nie g2020, więc skończ .

@2UP.

Może przesadziłem prawie każda, ale co raz więcej tytułów potrzebuje 2 dodatkowych rdzeni.

PS. zapomniałem, jeżeli chce 2 rdzeniowca to niech szuka i3 a nie g2020, nie mówie, że procesor na dziś jest zły ale w grach nie poszaleje na nim.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Człowieku nie pluj się, taka prawda co raz więcej gier potrzebuje 4 rdzeni.. Ile na tym g2020 pociągnie ? Jak nie chce phenoma wyraźnie pisze niżej, że może szukać używek i5 i wyjdzie 2x lepiej niż na tym g2020 co za pare mięsięcy dalej nie da sobie rady. Phenom podkręcony do około 4Ghz nie mówie na tej płycie co podałem w nie jednej grze przebija i3 a nie g2020, więc skończ .

@2UP.

Może przesadziłem prawie każda, ale co raz więcej tytułów potrzebuje 2 dodatkowych rdzeni.

PS. zapomniałem, jeżeli chce 2 rdzeniowca to niech szuka i3 a nie g2020, nie mówie, że procesor na dziś jest zły ale w grach nie poszaleje na nim.

Jezus Maryja - po co mu chłodzenie na MOBO, na którym chyba nic nie wyciągnie, bo sekcja mu się stopi ? :E

Jeśli Phenom to tylko UD3 + Fera/Fortis, a w tej cenie ma 3350P + MSI H61M-P20, a jak weźmie używkę to i MOBO z chipsetem B75 dostanie.

Po za tym co z tego, że wymagają 4 jajek, jak dotychczas wykorzystuje je rzeczywiście tylko parę gier ?

Poza tym Pentiuma można zawsze sprzedać i wymienić na i5, a co zrobisz z Phenomem ? Na FX się nie opłaca przechodzić.

Poza tym - miałeś Pentiuma G ? Wydać nie, bo mimo niskiej ceny w większości gier daje radę na przyzwoitych dla oka ustawień graficznych przy ładnym FPS.

Nie ma co jednak porównywać, bo Phenom > Pentium, ale zauważ też, że to inna półka cenowa i w cenie Phenoma O/C ma i5 3350P i pozamiatane.

Co do wymiany za parę miesięcy...jesteś pewien ? Intel Haswell to nadal będą 2 i 4 rdzenie, więc jakoś nie zanosi się na specjalną rewolucję w grach.

Opublikowano

Chłodzenie dałem po to bo boxowe jest głośne, a mobo podałem najtańsze bo i tak dosyć drogo wychodzi.. A co do i5 zgadzam się, sam napisałem, że może też szukać i5 jeżeli nie chce phenoma. A co do gier wyraźnie napisałem, że w nowych grach co wyjdą a nie w tych co teraz są, chociaż już są tytuły co 2 rdzenie czasem nie domagają a w przyszłości nie wiadomo jak to będzie.

@UP.

Jeżeli nie phenoma to niech bierze i3 / i5 a nie g2020 do tego jakiegoś radeona 7770 i z 4gb pamięci.

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...