Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki komputer do BF3, Far Cry 3 itd?

cidu243

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! :D

Chciałbym pograć w najnowsze gry ale mój PC na to nie pozwala. <_<

Intel Pentium III Xeon, 2933 MHz (6 x 489)
Microsoft Windows XP Professional 32 bity
2047 MB ram
NVIDIA GeForce 8400 GS (512 MB)
wiem nie podałem dysku. :P
co dodać, co ująć by móc pograć na bardzo dobrych detalach? (wysokie - ultra) ?
  • Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Do wymiany jest praktycznie wszystko. Procesor, płyta główna, RAM, karta graficzna i dysk jeśli jest na ATA.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Do wymiany jest praktycznie wszystko. Procesor, płyta główna, RAM, karta graficzna i dysk jeśli jest na ATA.

to czy moglibyście mi "złożyć" taki komputer? w zawsze może troszkę wychodzić poza budżet, zawsze mogę sobie uzbierać

Opublikowano

Jak chcesz dać procesor AMD na płytę z podstawką Intela?

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Podaj plyte glowną .

Ps. na wysokich/ ultra nie pograsz za 1000zł.

płyta główna ASUS P5P43TD i jeszcze na niej jest napisane 2oz Copper PCB to o to chodzi?

Jak chcesz dać procesor AMD na płytę z podstawką Intela?

cóż, nie znam się do końca hehe :D dlatego pisze do Was :)

a procesor mógłby być core i3 3220? http://allegro.pl/procesor-intel-core-i3-3220-3-3-1155-box-siedlce-i3164661124.html jaką do tego karte graficzną dać? może hd6850? na ram bym sobie uzbierał

Opublikowano

Nie może być i3 ponieważ twoja płyta główna obsługuje procesory na socket 775, a wszystkie nowsze procesory są na 1155. Do zmiany także zasilacz bo pewnie jakiś z czarnej listy. Tak jak wcześniej pisałem do zmiany płyta główna, procesor, karta graficzna i zasilacz.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Nie może być i3 ponieważ twoja płyta główna obsługuje procesory na socket 775, a wszystkie nowsze procesory są na 1155. Do zmiany także zasilacz bo pewnie jakiś z czarnej listy. Tak jak wcześniej pisałem do zmiany płyta główna, procesor, karta graficzna i zasilacz.

a jakie to procesory karty itp? CENA MOŻE WYCHODZIĆ POZA BUDŻET

Pomożecie?

@refresh To jakie części dokupić?

Opublikowano

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=56411&s=74691&s=72175&s=74774

Obudowę zostaw na kiedy indziej, RAM z tego co widzę DDR3 masz i skoro dysk pod S-ATA to też problemów nie będzie.

Taki zestaw na medium/high da radę (co innego BF3 multi 32x32 D:)

naprawde pogram na wysokich detalach?! ŚWIETNIE HAHAH :D da się jeszcze jakoś obciąć cenę by nie tracić na jakości? a co do zestawu, chyba skuszę się <3 jeszcze dokupie 2 GB ramu i jazda xD a czy jakiś inny 4 rdzeniowy procesor da się tam "wlepić"? bo z tego co widze to ten procek ma 2 rdzenie, są jakieś 4 rdzeniowe kompatybilne z tą płytą główną http://techplanet.pl/produkty/plyty-glowne/msi-b75ma-e33-intel-b75-lga1155-pcxvgadzwglansata3usb3ddr3,33417.html ?

Opublikowano

Phenom ii x4 wymaga płyty am3 więc nie da rady.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

To znaczy jaki?

Chyba, że chodzi Ci o przyszłą rozbudowę. Oczywiście jest możliwa, lecz pod tą płytę nie pakuj procesora z K, gdyż nie ma ona możliwości podkręcania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...