Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się wybić z serwerem?

Teeesik

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Możesz jeszcze dopisać że trzeba mieć wszędzie reklame, bo w sumie nawet gówniane serwery z reklamą się trzymają (przez pewien czas, jak ktoś tam czegoś nie odwali xd)

https://www.youtube.com/watch?v=z8mNrNl316E&t=28s
Mój kanał na YT: Klik
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Od tego masz ludzi na forum.  Możesz też opłacić takową osobę w celu napisania danego skryptu/pluginu

Opublikowano

Powinieneś dodać w punkcie 7 musisz mieć pieniądze na reklamy bo bez tego pusty serwer :O 

Tak to fajnie fajnie niech świeżaki się do tego stosują <3

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

W sumie nic nowego, bez tego co napisałeś żaden serwer nic nie osiągnie (No bez autorskich pluginów można się obejść, znam takie serwery). Jeżeli ktoś zakłada serwer powinien to wiedzieć nawet jak nie przeczytał poradnika. Poradnik słaby, ew. dla zielonych. 3/10

Opublikowano

I warto dodać również, że w serwer trzeba sporo zainwestować :)

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@Kapris oraz @PlatynGWG340 zauważcie fakt że ten post był pisany na prawdę bardzo dawno temu. I zamiast pisać bezsensownie wypowiedzi takie jak Wasze, to pokażcie inwencję twórczą i się wykażcie opisaniem nowych pomysłów na rozbudowę społeczności serwera. Super że są lepsze sposoby i pewnie większość poczta na ich temat. 

Odnośnie tematu. Wybijanie się serweram to głównie reklama. Napisałeś ważne rzeczy, przy których serwer się będzie trzymał :) Jednakże istotne są reklamy płatne lub nie. Może będę się powtarzał. Po prostu nie czytałem wczesniejszych postów. Ale na chwile obecną mogę dodać, iż reklama może byś tekstowa jak i graficzna. Hah - graficzna ładna jest dla oka jednakże mieszać z tekstową bardzo polecane gdyż "google" wyszukuje tekstu, a nie grafiki ;)
Prezentacje serwera można tworzyć na forach przeznaczone do takich tematów trzymając się zasad danego Forum ;)

Mamy również rożnego rodzaju strony poświęcone rankingowi serwerów. Konta są darmowe i każdy może zgłosić serwer. Oczywiście by być lepiej wyświetlanym trzeba troszku pieniażków. Tak jak dla youtuberów by wypromowali serwer na swoich kanałach ;) Tworzenie FanPage. Najlepiej mieć ekipe odpowiadającą za reklame na serwerze :D 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Zgadzam się ze wszystkim, oprócz ze zdaniem, że pluginy z internetu to przeżytek. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że gracze i tak niektóre pluginy wolą właśnie z internetu od tych autorskich.:15_yum:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Z tą "Oryginalnością" nie zawsze jest ciekawie ?. Serwery, które mają popularny motyw (zwykłe skyblocki, bedwarsy, pvp + gildie itd) mają zdecydowanie więcej graczy, niż te, które postawiły coś faktycznie wartościowego i ciekawego. Takie są bynajmniej moje odczucia.

Poradnik jest estetycznie i czytelnie wykonany, może trochę mało treści, ale bez zbędnego owijania w bawełnę.

• 5 tygodni później...
  • 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jak się wybić z serwerem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...