Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szablon strony w stylu metro/windows 8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym zaprezentować szablon w stylu Metro, który znakomicie nadawałby się na portfolio, aktualnie jest tylko strona główna, nie ma możliwości wybrania podstrony, lecz z czasem się to zmieni.

Od jutra zaczynam tworzyć skrypt portfolio z myślą o programistach, którzy chcą prezentować swoje prace na stronie i zamierzam użyć tego szablonu jako domyślny. Skrypt portfolio będzie open source oraz darmowy.

@update

• Zostało dodane wyświetlanie kategorii z bazy MySQL
  • Poprawiony styl i efekty jQuery, by nie bugowały strony na niektórych przeglądarkach

Link do strony:

http://itokajo.pl/metrostyle/

Jeśli jest ktoś chętny przyłączyć się do projektu proszę mi pisać na PW, wymagam znajomości PHP, HTML, CSS oraz umiejętności obsługi bazy MySQL

Opublikowano

Powiedz mi, co tu oceniać? Dość, że jest tego baardzo mało, to tylko 'strona główna'... Taką "stronę" można napisać w 10-30 minut...
Dorób coś, pobaw się wyobraźnią to z chęcią coś ocenię ;). Może być ciekawy ten projekt.

Opublikowano

@up, Kaś

Pisane własnoręcznie, taki jest mój styl pisania kodu. Nie rozumiem, czemu jeśli coś wizualnie lepiej wygląda, od razu padają założenia, że gotowiec..

Opublikowano

@Marcoly

A może on się na tym wzorował?

@Tokajo

Fajne, fajne ! Ciekawe, ciekawe. Rób resztę, bo Strona Główna już chyba gotowa?

Opublikowano

Super iTokajo... Mam nawet dowody że ta strona jest pisana przez niego... W ogóle polecam go co do wszelakich zleceń :)

Szukam kogoś, do wspólnej nauki webmasterki. Ogarniam html, css oraz uczę się php.

Opublikowano

Wypad ode mnie, miałem podejrzenie bo podobno kod do BootMetro więc stfu laiki.

Jeśli sam od zera rzeczywiści to ładnie, ale ustaw żeby strona była w kontenerze max 800px; width, bo jak ma cały czas tą samą odległość od boku to kiepsko wygląda.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

MADAFAKIN! Jakby coś oprócz efektu "kręcenia" się kafelków tutaj było. Dodaj jakieś funkcje, reje - nie wiem, pokombinuj.

Design ładny, ale tak jak mówię coś mało tego.

Opublikowano

MADAFAKIN! Jakby coś oprócz efektu "kręcenia" się kafelków tutaj było. Dodaj jakieś funkcje, reje - nie wiem, pokombinuj.

Design ładny, ale tak jak mówię coś mało tego.

No właśnie, wygląda jakby tylko kręcenie kafelków było dodane w jquery i reszta z BM.

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Wypad ode mnie, miałem podejrzenie bo podobno kod do BootMetro więc stfu laiki.

Jeśli sam od zera rzeczywiści to ładnie, ale ustaw żeby strona była w kontenerze max 800px; width, bo jak ma cały czas tą samą odległość od boku to kiepsko wygląda.

Kafelki układają się na całej szerokości(przewijane poziomo), poza tym ze skryptu obracającym kafelki zrezygnowałem, ponieważ bugował się pod chrome oraz nie działał w ogóle na firefox'ie pod mac os, zastąpiłem to samym gładkim wejściem, w miarę szybkim, żeby wieki nie czekać aż się całość załaduje. Jak tylko będą jakieś postępy wrzucę update, na razie próbuję sobie w głowie to wszystko poukładać jak to ma działać żeby było dość elastyczne dla użytkownika.

Opublikowano

@update

Dodałem wyświetlanie działów z bazy MySQL, wkrótce zrobię wyświetlanie pojedynczych tematów.

Poprawiłem delikatnie styl i pozbyłem się efektu obracających kafelek, ponieważ bugowały się na niektórych przeglądarkach i systemach

Opublikowano

Bardziej efektywne były z efektem obracania (Na pewno jest jakieś rozwiązanie tego problemu, o którym mówiłeś.)

Usunął bym te małe obramowania(Te linie) wokół kwadratów.

Dodałbym delikatny cień do kwadracików.

Zmieniłbym efekt hoveru - Zamiast podświetlanego obramowania, dałbym coś w stylu podświetlania, czy delikatnego uniesienia.

Przede wszystkim dałbym żywsze kolory, dużo żywsze!

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Efekt obracania to był plugin jQuery, który nie był napisany przeze mnie, więc mało mógłbym z tym zrobić. Raz, że nie lubię grzebać w czyimś kodzie, dwa nie zawsze da się połapać o co chodzi

Opublikowano

O ja pierdole.. Przecież tu nic nie jest podobne, poza tym - przeczytaj opis:

Here are 50 "Store Ready" templates for Windows 8 in the form of Visual Studio projects. Templates are a great way to get started. Developers can now choose a design template which is closest to their design/implementation, customize and give life to their idea. The templates have been created keeping in mind the Windows 8 style & experience. Just by binding the relevant data, developers should have a good looking app that runs in the paradigm of Windows 8. Each package is available in C# and JS/HTML.

nice try, JS - samo jQuery.

• 4 lata później...
Opublikowano

Archiwum. 

Powód: Strona jest nieaktywna.

Jeżeli zdecydujesz się na powrót do projektu, użyj opcji raportu aby poinformować o potrzebie przywrócenia tematu. 

•  carbonx zmienił(a) tytuł na Szablon strony w stylu metro/windows 8
  •  carbonx zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...