Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

amx 13 75

demonus123pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Porady ? To gorszy 12t. Ma to samo działo, mniejszą predkość... no i przepraszam, więcej hp. Ogólnie nie podobał mi się. Chociaż czasami trafiał na VII-VIII i dało się nim sporo zdziałać. Pocieszenie, w wersji 8.5 mają zróżnoważyć losowania scout-ów, czyli że scoutem VI, trafisz na VI (ciężkie, medy). Ogólnie do tego polecam dokupić Wentylacje, Osłone odłamkową (ja tym sporo taranowałem, bo czasami arty nie przebija ^^) i możesz sobie Osłoniętą Optyke (jak zechesz wydawać na to kase). Załogę rób pod 13 90 i BatChata. Polecam zestaw BiA i wszystko co zwiększa zasięg widzenie/świecenia i polepsza jazde i strzelanie(hamowanie sprzęgłem, obrót wieżą itp)

Opublikowano

graj tak jak jakims medem bo jako scaut sobie nie poradzi za malo zwrotny i za wolno przyspiesza,

Ogolnie jest pod prawie kazdym wzglendem gorszy od poprzednika, jedynie co to ma wiecej hp i szybciej laduje.

Na pocztku jade w 2 lini czajac sie za jakos oslona i czekam na okazje do zajechania przeciwnika od boku/tylu bo z 140mm peny od przodu malo kogo przebija a czasami z przebiciem boku sa problemy.

Ja nazywam ten czolg zezowatom zarowkom poniewaz ma strasznie niecelne dzialo i swieci sie caly czas nawet schowany w najwiekszych krzakach jest widziany z ponad 300m.

Zalodze narazie dalem camo ale potem zrebie reset i dowodcy dam zarowe, celowniczemu strzal z biodra a kierowcy hamowanie sprzeglem

860331433165800174608.png

Opublikowano

Ref

Ref co 24h

Co do czołgu, mobilniejszy 12t z większą ilością HP i gorszym matchmakingiem

Co wy pierdolicie, że 12t jest mobilniejszy? o.O

@down

14 godzin to rzeczywiście 24h -,-

shoob.png

Opublikowano

Mozna powiedziec ze 24h

I tak amx12t jest bardziej mobilny 13 75 jest bardziej medem anizeli scoutem i dziekuje grze ze mnie nienawidzi i wywala mnie na najwiekszych noobow na calym swiecie ...

sygnatura_player1.png

Opublikowano

Moja rada to przede wszystkim na początku bitwy nie daj się zabic, staraj się spotować w miarę możliwości ale skup się najbardziej na tym żeby nie dostać hita. Jak już padnie troche tanków to wybierz sie na rajd po arty bądz szukaj pojedyńczych td'eków bądz czołgów cięzkich do łatwego wyeliminowania.

PS. jak zobaczysz meda to spieprzaj od niego szybciutko i uwazaj na wszelkie czołgi spod marki IS.

Aha i jeszcze jedno jak najlepiej wykorzystuj dogodności mapy(tj. nierówności terenu oraz budynki).

Zastosujesz się do tego co napisałem to na pewno będzie ci się przyjemnie grało tym czołgiem.

Opublikowano

Ref co 24h

Co do czołgu, mobilniejszy 12t z większą ilością HP i gorszym matchmakingiem

Co wy pierdolicie, że 12t jest mobilniejszy? o.O

@down

14 godzin to rzeczywiście 24h -,-

No bo 12t jest znacznie lepszy od 13 75. VI tierowiec jest mniejszy i ma lepsze losowania, a 13 75 jest większy, dłużej się rozpędza (cięższy), a właściwie niczym się nie różni...

Opublikowano

Lol, jest jedną tonę cięższy czy tam 2, a ma silnik 50km lepszy... Do tego, co ty pierdzielisz, że 13 75 jest większy. Są tej samej wielkości. Ma tylko gorsze losowania, ale w jeździe jest celniejszy w czasie jazdy i mobilniejszy.

Opublikowano

No bo 12t jest znacznie lepszy od 13 75. VI tierowiec jest mniejszy i ma lepsze losowania, a 13 75 jest większy, dłużej się rozpędza (cięższy), a właściwie niczym się nie różni...

Umiesz czytać? Napisałem, co wy pierdolicie, że jest mobilniejszy od 12t

Nie lepszy

1 vs. 1 13 75 wygrywa, ale jest gorszy, bo ma gorszy matchmaking, przez co rzuca go częściej na wyższe, a 12t często ląduje na VII i VI tiery

shoob.png

Opublikowano

Ale nie jest mobilniejszy... Ma prawie takie same parametry, jest jedynie cieższy i ma więcej hp.

Opublikowano

Ale nie jest mobilniejszy... Ma prawie takie same parametry, jest jedynie cieższy i ma więcej hp.

Jest mobilniejszy?

Waży tonę więcej, a jego silnik ma większą moc, przez co JEST MOBILNIEJSZY

Ty w ogóle umiesz grać w tą grę? -,-

shoob.png

Opublikowano

Wiem ze mnie wywala na samych noobow ale poza tym fajny czolg :) da sie grac jako med i jako scout

Taka ciekawostka ani razu podczas gry na amx nie spotkalem ani 1 polaka ktory mowi siemka i pada noobami byli glownie niemcy podczas 1 bitwy wyspotowalem jagdpanz e-100 oni nawet niie zwrocili uwagi wyspotowany byl dobre 3 minuty a jak mnie zabil to odrazu mnie od nooba i polaka zaczeli przezywac skad sie biora tacy ludzie?

sygnatura_player1.png

Opublikowano

Jest mobilniejszy?

na papierku moze i jest mobilnieszy ale w praktyce jak inaczej

Lol, jest jedną tonę cięższy czy tam 2, a ma silnik 50km lepszy... Do tego, co ty pierdzielisz, że 13 75 jest większy. Są tej samej wielkości. Ma tylko gorsze losowania, ale w jeździe jest celniejszy w czasie jazdy i mobilniejszy.

amx 13 75 to najbardziej zezowata maszyna jaka gralem

ma gorsze przyspieszenie od poprzednika

a co najgorsze co chwile sie swieci, jak cos wyspotowalismy to na 99% wyspotowali nas

Opublikowano

Kurwa, to ma najlepszą wartość camo na tierze, więc jak się pchasz na pierwszą linię, to się nie dziw... Poza tym, jeżeli AMX 13 75 ma zeza, to AMX 12t to ma celność 0,7 chyba... AMX 12t ma takiego zeza w czasie jazdy, że to z 10m potrafi spudłować...

Opublikowano

ta jasne maszyna ktora bezproblemowo jest spotowana z ponad 300 metrow nie zaleznie czy jedzie czy stoi w jakims wielkim krzeku ma najlepszy camo na tierze

ciekawe gdzie takie glupoty wyczytales

nie kieruj sie tym co jest napisane w statystykach tylko tym jak jest naprawde

w moim odczuciu amx 12t ma duzo wieksza celnosc

Opublikowano

wiki.worldoftanks.eu DEBILU...

Ciężko, żeby czołg który strzela 6 strzałów w 12sec ma być niewidzialny, kiedy camo wraca do podstawowej wartości po 5sec po strzale...

POZA TYM, ten czołg jest najmniejszym czołgiem tieru- im mniejszy czołg, tym większe camo idioto...

Grałem oboma tymi czołgami i na serio, jak grałeś nimi po 20 bitew to się nie odzywaj... Wbij najpierw załogę na 100% w obu, to pogadamy...

I kurwa z 300m wykrycie? Stojąc w krzaku i nie strzelając? Kurwa, chyba Chaffee przejeżdżał dodatkowo obok ciebie 100m od ciebie, a ty nie miałeś wystarczająco dużo rozumu, żeby na mapkę spojrzeć...

Opublikowano

Jest mobilniejszy?

dokładnie, tak jak reiden mówi, na papierze. Wiem, jeździłem tym i tym i 12t był o wiele lepszy.

I nie, kompletnie nie umiem grać i się znam. Strzelam w motyle i ptaki. Mam problem z włączeniem lunchera i nie wiem jak się zalogować. Ba ! Jak wejść do bitwy !?

Opublikowano

wiki.worldoftanks.eu DEBILU...

Ciężko, żeby czołg który strzela 6 strzałów w 12sec ma być niewidzialny, kiedy camo wraca do podstawowej wartości po 5sec po strzale...

POZA TYM, ten czołg jest najmniejszym czołgiem tieru- im mniejszy czołg, tym większe camo idioto...

Grałem oboma tymi czołgami i na serio, jak grałeś nimi po 20 bitew to się nie odzywaj... Wbij najpierw załogę na 100% w obu, to pogadamy...

I kurwa z 300m wykrycie? Stojąc w krzaku i nie strzelając? Kurwa, chyba Chaffee przejeżdżał dodatkowo obok ciebie 100m od ciebie, a ty nie miałeś wystarczająco dużo rozumu, żeby na mapkę spojrzeć...

heh tak sie konczy dyskusja gdy ktos nie ma argumentow i wciskanie kitu mu nie wychodzi

pograj sobie troche tymi maszynami zrob je i przejdz i wciskaj nam tu jakis glupot o maszynach na ktorych pewnie nigdy nie grales

Opublikowano

dokładnie, tak jak reiden mówi, na papierze. Wiem, jeździłem tym i tym i 12t był o wiele lepszy.

I nie, kompletnie nie umiem grać i się znam. Strzelam w motyle i ptaki. Mam problem z włączeniem lunchera i nie wiem jak się zalogować. Ba ! Jak wejść do bitwy !?

Ja pierdolę...

LEPSZY A MOBILNIEJSZY TO KURWA ZUPEŁNIE CO INNEGO

Learn 2 read

heh tak sie konczy dyskusja gdy ktos nie ma argumentow i wciskanie kitu mu nie wychodzi

pograj sobie troche tymi maszynami zrob je i przejdz i wciskaj nam tu jakis glupot o maszynach na ktorych pewnie nigdy nie grales

Nie, w ogóle nie graliśmy tymi czołgami

12t jest kijowo mobilny ,prędkość jeszcze ujdzie, ale skrętność to tragedia

Mam 12t elite, więc nie możesz mi powiedzieć, że nim nie grałem -,-

13 75 jest DUŻO mobilniejszy

Jaki kit?

Po strzale tracisz całe camo

A 13 75 nie jest łatwy do wykrycia, widocznie niedaleko było coś co cię wykryło, a ty go nie widziałeś

Ani ten, ani ten nie nadaje się do strzelania z jazdy, oba są zezowate.

Możesz próbować, ale bardziej opłacalne jest zajechać i z bliska/stanąć i strzelać

marvelus przeszedł oba czołgi, ja grałem trochę bitew 13 75 na testowym, grało mi się lepiej niż 12t na normalnym (przypomnę, elite, a 200k expa piechotą nie chodzi)

shoob.png

Opublikowano

Grałeś obydwom tak ? I naprawdę nie zauważyłeś, że 13 75 jest większy ?! Jak nie, proponuję szkła kontaktowe. Pozatym, ma gorsze przyśpieszenie. I jakim prawem może byc "mobilniejszy" jak jest prawie taki sam.

Opublikowano

Grałeś obydwom tak ? I naprawdę nie zauważyłeś, że 13 75 jest większy ?! Jak nie, proponuję szkła kontaktowe. Pozatym, ma gorsze przyśpieszenie. I jakim prawem może byc "mobilniejszy" jak jest prawie taki sam.

Kurwa, ma większą moc na tonę

Poza tym, jest niewiele większy... -,-

Taka różnica to prawie brak różnicy

shoob.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...