Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze sposoby na trądzik

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

witam ja stosuje masc cynkowa i biale mydlo i mi pomaga, chociaz wczesniej nie pomagalo, i kupilam tabletki na tradzik Derminax, mozna je kupic na necie- korzystniejsza cena i oferty, podam linka zxc  i wlasnie dopiero po zastosowaniu tabletek i masci cynkowej i bialego mydla zaczelo wszystko ladnie schodzic , niestety niekiedy trzeba z tradzikiem walczyc od wewnatrz, z zewnatrz tymi masciami sie tylko wszystko matuje itd... dlatego moze warto sprobowac :)

Opublikowano

Szczerze mowiac najlepszy sposob to wspolzycie seksualne,bo glowna przyczyna tradziku jest testosteron.A poza tym to kup sobie maść cynkową (2.50 zl) w kazdej aptece o stosuj na noc,dziala.

Opublikowano

jak kolega wyżej przede wszystkim aktywność seksualna to najlepszy sposób na zwalczenie syfu z twojego syfu ale raczej nie poruchasz więc pozostaje maść :p

Opublikowano

Spirytus, przecieraj to spirytusem... nie smaruj twarzy żadnym gównem (kremy, balsamy). Myj twarz codziennie. Takie miejsca trzeba wysuszyć.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Nic nie pomagało żadne antybiotyki w formie maści, kremów, szary mydeł itd

Już wątpiłem w dzisiejszą medycynę i z chęcią chciałem zwęglić swoją skórę na twarzy.

Jednak zacząłem brac axotret przez cały rok i wszystko zeszło.Już Rok po zakończeniu kuracji a pryszcza nie mam ani jednego.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

Płyn przeciwtrądzikowy + wata i jakoś tam leci, widać będzie widać, ale nie odczuwam tego jak dotykam twarzy xD Po dłuższym czasie myślę, że trądzik zejdzie. Poza tym warto pamiętać o codziennym myciu rąk i twarzy ;) Pozdrawiam

Opublikowano

Ale wy wszyscy dermatolodzy MPC pierdolicie, masakra..

Teraz będzie słońce, wyjdz na dwór i bądź na nim z 15 min tak by słońce padało ci na twarz(ba nawet się poopalaj), jedz dużo owoców bo maja dużo witamin oraz ogranicz ostre potrawy i alkohol jeśli go spozywasz. Mi takim sposobem w kilka dni z twarzy lekko wysypanej syfami zrobiła się czysta i gładka jak cycki pięknej kobiety; ), a no i z rana i wieczorem przed pójściem spać naloz sobie i wklepaj jakiś krem nawilzajacy od Nivea (sam stosuje). Nie uzywaj spirytusu bo zawiera alkohol który pogarsza sprawę oraz strasznie wysusza skórę ; ). Pij dużo wody źródlanej oczywiście niegazowanej. Stosujac się do tego co napisałem gwarantuje ci ze syfy znikną; ) (pisane z doświadczenia gdyż miałem ogólnie kiedyś problem z syfami)

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

Teraz będzie słońce, wyjdz na dwór i bądź na nim z 15 min tak by słońce padało ci na twarz(ba nawet się poopalaj), jedz dużo owoców bo maja dużo witamin oraz ogranicz ostre potrawy i alkohol jeśli go spozywasz. Mi takim sposobem w 2 dni z twarzy lekko wysypanej syfami zrobiła się czysta i gładka jak cycki pięknej kobiety; ), a no i z rana i wieczorem przed pójściem spać naloz sobie i wklepaj jakiś krem nawilzajacy od Nivea (sam stosuje). Nie uzywaj spirytusu bo zawiera alkohol który pogarsza sprawę oraz strasznie wysusza skórę ; ). Pij dużo wody źródlanej oczywiście niegazowanej. Stosujac się do tego co napisałem gwarantuje ci ze syfy znikną; ) (pisane z doświadczenia gdyż miałem ogólnie kiedyś problem z syfami)

Sam jesteś nie lepszy. Wystawianie skóry z trądzikiem na Słońce spowoduje zanik, ale tylko na krótki okres czasu. Później wraca ze zdwojoną siłą. Ponad to skórę podatną na trądzik, czyli cerę tłustą, należy wysuszać.(nawilżać, gdy zaczną się podrażnienia) Brzmisz teraz jak lekarze, którzy wypisują niedziałający tetrarysal.

Bardziej ogólniej, gdy nie masz czerwonych wyprysków: skup się na ogólnej higienie twarzy, kosmetyczka obowiązek. Da radę obejść się bez lekarza. Z czerwonymi gorzej, leczenie doustne i maści. Najlepiej na bazie izotretynoiny lub połączenie z nią.

Opublikowano

Teraz będzie słońce, wyjdz na dwór i bądź na nim z 15 min tak by słońce padało ci na twarz(ba nawet się poopalaj), jedz dużo owoców bo maja dużo witamin oraz ogranicz ostre potrawy i alkohol jeśli go spozywasz. Mi takim sposobem w kilka dni z twarzy lekko wysypanej syfami zrobiła się czysta i gładka jak cycki pięknej kobiety; ), a no i z rana i wieczorem przed pójściem spać naloz sobie i wklepaj jakiś krem nawilzajacy od Nivea (sam stosuje). Nie uzywaj spirytusu bo zawiera alkohol który pogarsza sprawę oraz strasznie wysusza skórę ; ). Pij dużo wody źródlanej oczywiście niegazowanej. Stosujac się do tego co napisałem gwarantuje ci ze syfy znikną; ) (pisane z doświadczenia gdyż miałem ogólnie kiedyś problem z syfami)

Panie dermatolog......

Krem Nivea tylko natłuszcza skórę czyli jeszcze ją pogarsza.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

@Eftar

Czy ja gdzieś pisałem ze to sposób na trądzik? On pytał jak zwalczyć 4/5 syfow nic nie wspominał o trądziku.. brawo następnym razem poczytaj post autora i moja odpowiedz ale ze zrozumieniem; )

@MaX095

Nivea zrobila tylko jeden krem który pogarsza? Który mamy rok?

2whgg21.png

by @Ziółko.

Opublikowano

@Rorschach

Każdy ma inną skórę a także organizm który inaczej dostosowuje się do leków itd

Jednemu pomoże nie jedzenie słodyczy, drugiemu krem Nivea a trzeciemu dopiero antybiotyki doustne.

Temat jest bez sensu bo każdy spierać się będzie, że ma rację a prawda jest taka, że każdy po trochę jej ma aczkolwiek tak jak mówię metody są różne jak i wyniki.

21f0dgn.jpg

Opublikowano

1 gim - miałem trądzik, na czole miałem właściwie poligon. Poszedłem do dermatologa, przepisał mi tetracyklinę.

Tabletki są świetne - ostatnio znowu do nich wróciłem i nie wyskakuje mi już całkowicie nic i to 6 dni po pierwszej dawce. Miałem też jakieś inne, ale przez nie starsznie wysuszała się cała skóra na twarzy (usta też, ciężko było mówić :) ).

Idź do znajomego lekarza/dermatologa i poproś o tetracykline, opakowanie to 12 zł. Lepiej zainwestować w pewniaka niż w toniki, które tylko oczyszczają na zewnątrz.

Masz całkowitą rację, to samo mówił mi mój znajomy z klasy, na twarzy miał pryszcz na pryszczu ( bez ściemy jeden na drugim), lekarz zapisał mu tetracyklinę i problem z bańki, są to jednak najmocniejsze lekarstwa i trzeba przestrzegać zaleceń co do dawki, ja sam miałem ich niewiele ale kupiłem sobie takie tabletki co reklamują w tv i brałem sobie po jednej dziennie, nie jest to lekarstwo ale suplement diety, także zaszkodzić nie zaszkodzi a mi poprawiło cerę i już tyle nie wyskakiwało.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

@Eftar

Czy ja gdzieś pisałem ze to sposób na trądzik? On pytał jak zwalczyć 4/5 syfow nic nie wspominał o trądziku.. brawo następnym razem poczytaj post autora i moja odpowiedz ale ze zrozumieniem; )

@MaX095

Nivea zrobila tylko jeden krem który pogarsza? Który mamy rok?

Ty idioto, przeczytaj nazwę tematu, a potem się wypowiadaj. WASZE SPOSOBY NA TRĄDZIK i jeszcze piszesz, że nie wspominał nick o trądziku. 

Opublikowano

Mi pomaga tylko odrzucenie słodyczy i maść z antybiotykiem (klindamycyna) z tym że po takiej kuracji maścią lub dwóch kuracjach bakterie się uodparniają i jak cię znowu obsypie to już możesz smarować na darmo :')

tumblr_inline_nt05diSJ3v1r02w2j_500.gif

Opublikowano

stop jedzenia pikantnego żarcia, wychodzić na dwór.. 

mi pomagał hascovir(?)  

i czasami palnikiem można 

Opublikowano

stop jedzenia pikantnego żarcia, wychodzić na dwór.. 

mi pomagał hascovir(?)  

i czasami palnikiem można 

pikantne żarcie raczej zabija bakterie.

Opublikowano

pikantne żarcie raczej zabija bakterie.

Co za bzdura. Jedynie czosnek ma delikatne właściwości antybakteryjne i antywirusowe. Ostrych potraw nie powinno się jeść przy jakichkolwiek problemach skórnych, bo nasilają stan zapalny.

Opublikowano

Co za bzdura. Jedynie czosnek ma delikatne właściwości antybakteryjne i antywirusowe. Ostrych potraw nie powinno się jeść przy jakichkolwiek problemach skórnych, bo nasilają stan zapalny.

Czosnek, jest pikantny i ma bardzo duże właściwości antybakteryjne i antywirusowe, a poza tym chili i pieprz też zabijają bakterie.

Opublikowano

Czosnek, jest pikantny i ma bardzo duże właściwości antybakteryjne i antywirusowe, a poza tym chili i pieprz też zabijają bakterie.

Jakieś źródła?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...