Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Mięśnie brzucha oraz ładna klata - ćwiczenia

Joseito

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , tak jak w temacie potrzebuje domowych ćwieczeń aby w ciągu 4 miesięcy mieć ładną klatę oraz mieśnie brzucha , dodam iż codziennie robię 6 weidera.

Daje Like.

u6pv.jpg

Opublikowano

Dołączysz może jakieś zdjęcia sylwetki, wagę, opis, dietę? Można tylko spekulować, bo możesz mieć już wyrobioną masę (w co wątpię) i osiągnąć swój cel w pół roku, a może się jeszcze odkładać tłuszczyk i na prawdziwy efekt poczekasz półtora roku.

Poczytaj o treningu siłowym i interwałowym w warunkach domowych. Mogę Ci na 100% powiedzieć, że potrzebujesz sztangi prostej, 60 kg obciążenia (na start) i jakieś x3 razy tygodniowo po ~1,5h prawdziwego wysiłku.

Opublikowano

Witam , tak jak w temacie potrzebuje domowych ćwieczeń aby w ciągu 4 miesięcy mieć ładną klatę oraz mieśnie brzucha , dodam iż codziennie robię 6 weidera.

Daje Like.

Polecam ci forum sfd i podobne, tam są profesjonaliści i dokładnie ci powiedzą co masz zrobić nawet grafik ci zrobią, tutaj powiedzą ci żebyś mało jadł i robił brzuszki, a przynajmniej chociaż jedna osoba taka się znajdzie.

Opublikowano

Wzrost : 185/188 cm

Waga : 69/72 kg - mam już taki lekki brzuszek

Wysiłek to też mam bo codziennie jeżdżę na rowerze ok. 30/40km od 1.5 roku ale nic mi to nie daje prócz siły w czasie biegu , długo wytrzymuje. Codziennie też biegam 2 KM

u6pv.jpg

Opublikowano

Polecam ci forum sfd i podobne, tam są profesjonaliści i dokładnie ci powiedzą co masz zrobić nawet grafik ci zrobią, tutaj powiedzą ci żebyś mało jadł i robił brzuszki, a przynajmniej chociaż jedna osoba taka się znajdzie.

Grafiki na SFD dla juniora? Tak. Jedyne, co zrobią, to odeślą Cię do podpiętego tematu z żywieniem oraz licznika kalorii (ewentualnie tematy z dietami). Tam są profesjonaliści, ale nie znajdują czasu dla kilkuset osób naraz. Po prostu trzeba wejść na SFD i poczytać główne wątki, a na pewno można się dużo dowiedzieć, np. trening interwałowy, aeroby, itd. Ewentualnie, bardziej mocne, KFD.

Wzrost : 185/188 cm

Waga : 69/72 kg - mam już taki lekki brzuszek

Wysiłek to też mam bo codziennie jeżdżę na rowerze ok. 30/40km od 1.5 roku ale nic mi to nie daje prócz siły w czasie biegu , długo wytrzymuje. Codziennie też biegam 2 KM

188 cm i 69 kg? Jeszcze trochę i zaliczysz się do osób z niedowagą. Nie będziesz miał co rzeźbić bez masy - jedź dużo czystego białka (roślinne sobie odpuść) i skomponuj dietę bogatą w węglowodany i proteiny. O tym dokładnie poczytasz na SFD, do którego Cię odsyłam. Produkty, które mają najwięcej białka to m.in:

• tuńczyk,
  • pierś z kurczaka,
  • twaróg półtłusty,
  • żółtka z jaja,
  • kasza jaglana lub gryczana (wyjątek),
  • ...
Opublikowano

co z tego jak wyrobisz mięśnie a tłuszcz zostanie? najpierw zrzuć mase potem rzeźb ,takie moje zdanie

na początek ćwiczenie na zrzucenie tłuszczu czyli wytrzymałościowe czyli bieganie jazda na rowerze czy pływanie

potem rob a6w

­

Opublikowano

Powiem Ci tak nie jestem specem w tej dziedzinie lecz jakieś nie zbyt obszerne pojęcie mam i z własnego doświadczenia wiem, że 6weidera jest no nie zaprzeczę, że dość skuteczna ale jeżeli wziąć pod uwagę Twój wysiłek jazdę na rowerze bieganie itd. To 6weidera jest nieco męcząca ponieważ jest nieco czasochłonna i monotonna to jak już lecisz 3tydzień tob brzuch jest przyzwyczajony do tych ćwiczeń i w pracy są te same partie mięśni co daje nikły efekt.

Polecał bym ćwiczenia na drążku nie wiem jak nie chcesz inwestować w drążek rozporowy (30zł) to bez problemu idzie zrobić sobie coś takiego na podwórku i na drążku zobaczysz jakie po 1 dniu będziesz miał zakwasy a to z racji tego iż inne partie mięśni będą brały udział w wysiłku a ćwiczeń na drążku (na sam brzuch) jest dość sporo już nie mówiąc, że można się podciągać co dało by efekt z klatą :) Pompki i drążek do fajnej klatki to podstawa ja nie preferuję siłowni jak się nie ma masy +80kg ..

Ode mnie to by było na tyle myślę, że nieco pomogłem. Pozdrawiam.

"Bóg, Honor, Ojczyzna" - wartości które w tych czasach są często zapominane.

" Wiem, że nic nie wiem "

Opublikowano

Ciężko jest zrobić klatkę i brzuch jednocześnie, bo żeby mieć płaski i piękny brzuchol trzeba spalać tłuszcz, a żeby zrobić klatkę trzeba nabierać masy, ale zrób tak. Biegaj co dziennie 3km szybkim tempem żeby aż się z Ciebie lało. Odżywiaj się typowo na masę czyli dużo węglowodanów i o 500kcal dziennie niż dotychczas oraz trening na brzuch 3x w tygodniu trening na klatkę 2x w tygodniu.

Tutaj masz kilka poradników

http://www.mpcforum.pl/topic/892151-tutorial-siownia-cz-2-moja-maa-dieta/ MASA DIETA

http://www.mpcforum.pl/topic/924211-tutorial-siownia-cz-3-trening-mini-brzucha/ TRENING BRZUCH

http://www.mpcforum.pl/topic/890445-tutorial-siownia-cz-1-masa/ TRENING MASA

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

co z tego jak wyrobisz mięśnie a tłuszcz zostanie? najpierw zrzuć mase potem rzeźb ,takie moje zdanie

na początek ćwiczenie na zrzucenie tłuszczu czyli wytrzymałościowe czyli bieganie jazda na rowerze czy pływanie

potem rob a6w

186 cm i 69 kg. Nie wiem, gdzie szukasz u niego tłuszczu, ale może i masz rację. :-) Najpierw zrzutka, potem masa, a następnie rzeźba. Tak, jak wspomniałem - musisz wybrać dietę wysokobiałkową i ewentualnie dobrać jeszcze odpowiednie suplementy. A6W odstaw i zabierz się za ABS'y - znajdziesz różnorakie na YouTube (nie sprawdzaj tych, gdzie napisane jest coś o 8-packu, czy 10-packu, bo nie dasz rady).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...