Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Przekierowanie domeny MPC na DNS CloudFlare

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Tutaj raczej głos userów nie ma znaczenia ale oczywiście możecie się wypowiadać nikt wam tego nie zabroni, ta sugestia skierowana jest do Kokosza. Może przekierował byś domenę na serwery cloudflare, w razie kiedy strona będzie nie dostąpna tak jak dzisiaj czy wczoraj userzy dalej będą mogli przynajmniej przeglądać zasoby MPC forum. Oczywiście jeśli MPC będzie nie dostępne na górze strony będzie widniała informacja że strona jest aktualnie nie dostępna a to jest jej obraz czy coś w tym stylu tam pisze :) I dalej będziemy mogli przeglądać posty, tutoriale, tematy. Ale chyba lepsze to niż widzieć że strona jest nie dostępna :) Usługa jest w pełni darmowa. Można się zastanowić na tym rozwiązaniem :)https://www.cloudflare.com/

PS: Z tego rozwiązania sam korzytam od jakigoś czasu ale również korzystają z tego inne popularne witryny jak np. niebezpiecznik

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Super pomysł bo dziś nie dało się przeglądać mpc !

Tak!

Opublikowano

Wiadomo że jeśli strona jest nie dostępna to jedyne co można zrobić to przeglądać MPC ale chyba lepsze to nic widzieć jakieś błędy albo że strona nie odpowiada :) Nie zawsze wchodzę na MPC żeby pisać posty nie raz coś przeczytać czy sprawdzić :) jakieś tut'y np.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ogarnięcie LvL 0.

http://who.is/whois/mpcforum.pl

DOMAIN NAME:           mpcforum.pl 
registrant type:       individual 
nameservers:           hank.ns.cloudflare.com. 
                       may.ns.cloudflare.com.

No to jest to dziwna sytuacja...... Bo skoro strona leży kompletnie tak jak dzsiaj czy wczoraj to powinna być dostępna. No chyba że Kokosz wyłącza ją z panelu sterowania na cloudflare...

Cloudflare jest między innymi właśnie do tego.

Opublikowano

1. Trzeba zapytać się kokosza czy czytanie strony idzie przez cloudflare, czy bezpośrednio do mpc.

2. Darmowy plan w cloudflare nie utrzyma mpc, chyba jest dostępne około 500MB przestrzeni na na serwerach.

No to teraz tak... Sam piszesz no i słusznie zresztą że domena jest już na DNS cloudflare a potem że maximum to 500MB :P Musi się Kokosz wypowiedzieć jak to z tym jest.

@edit@UP Specjalnie edytowałeś żeby nie było słówka o tych 500MB?

Opublikowano

No to teraz tak... Sam piszesz no i słusznie zresztą że domena jest już na DNS cloudflare a potem że minimum to 500MB :P Musi się Kokosz wypowiedzieć jak to z tym jest.

@edit@UP Specjalnie edytowałeś żeby nie było słówka o tych 500MB?

Nie minimum, tylko maksimum to raz. A dwa, że nie chciało mi się szukać dokładnie to edytowałem post, żeby nie wprowadzać w błąd. Tak, specjalnie to zrobiłem.

Opublikowano

Można by dodać. Tylko czasami(często w moim przypadku) świruje i jak wchodzę z dajmy na to opery to pisze, że przeglądarka nie jest rozpoznawalna i jestem zagrożeniem dla strony(coś w ten deseń).

Opublikowano

No właśnie sam do końca nie wiem jak to jest. Ale u mnie czy na niebezpieczniku normalnie można wchodzić w artykuły... hhhmmm Sam nie wiem czy w przypadku forum każdy temat, subforum będzie działać.

Opublikowano

Jest za mała powierzchnia kupiona dlatego niema skinu czy innych rzeczy ;)
Tam ktoś pytał to piszę. Przekierowanie robi się automatycznie gdy nie można połączyć z serwerem.

1000093817-removebg-preview-1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...