Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[q] Jak urosnąć?

profilus=)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam takie pytanei.. W lipcu skoncze 17 lat, niestety do wysokich nie naleze, mierze "az" 163 cm wzrostu.. ._.

Jak urosnąć ?!

Jakieś ćwiczenia, iść z tym do lekarza?

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

Ćwiczeń na wzrost nie ma i nigdy o nich nie słyszałem. Do lekarza możesz iść, możliwe że masz niedobór jakiegoś hormonu czy coś.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jedz pizze, f śrotku som drorzdze.

Nie ma czegoś takiego żeby urosnąć, chyba, że ci stwierdzą że masz chorobe czy chuj wie co tam, możesz brać zastrzyki i one niby poprawiają wzrost, ale to tylko z zalecenia lekarza.

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

76561198014515809.png

||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||

Opublikowano

Jest taka operacja, gdzie łamią Ci kości, a jak się już z rosną to jesteś wyższy o jakieś 3-8 cm. Ale raczej jest to ostateczność dla ludzi naprawdę niskich.

Opublikowano

Wzrost to raczej cecha genetyczna, której nie uda Ci się zmienić. To nie jest przytycie bądź zrzucenie nadmiernych kilogramów. Po prostu takim Cię stworzyli i musisz to zaakceptować, nie masz na to wpływu. :)

Opublikowano

Tak pij mleko będziesz wielki.

Ja sam często piłem mleko.

To już mam 15 i mam 166

Dawno się nie mierzyłem, tak na oko :)

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

@3UP

Ja też 15 i na oko 165 - 170 :D A w mojej klasie są niektórzy po 185, także...

@Top

Ale się nie przejmuj, niski chłopak pasuje do niskiej dziewczyny, a jak wiadomo "małe jest piękne" ;) Przynajmniej ja za wysokimi nie przepadam.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

@3UP

Ja też 15 i na oko 165 - 170 :D A w mojej klasie są niektórzy po 185, także...

@Top

Ale się nie przejmuj, niski chłopak pasuje do niskiej dziewczyny, a jak wiadomo "małe jest piękne" ;) Przynajmniej ja za wysokimi nie przepadam.

Jesteś pedałem, czy co? Bo zdanie 'Przynajmniej ja za wysokimi nie przepadam' tak to ukazuję.

1351788161-U286260.png

Opublikowano

Ej, bez takich -,- Co z tego, że wolę niskie dziewczyny? Po prostu według mnie są ładniejsze. Więc może cię rozczaruję, ale nie, nie jestem. Szukaj gdzie indziej.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Najlepiej przejdź się do lekarza i zapytaj, czy mieścisz się w normie. Tutaj nikt ci nic dobrego (albo bezpiecznego) nie doradzi. Ja akurat chciałbym trochę się "skurczyć" - 196cm, a 16 lat xD

7m9a.png

Opublikowano

Na pewno od stejków urośnie (wzrost)...

@top Idź do lekarze, jeżeli będzie dobrze to skieruje Cię do specjalisty który następnie przepisze Ci jakieś hormony wzrostu.

Opublikowano

ale te hormony wzrost dadza ci malo.. nie licz na wiele. Chociaz i tak watpie ze lekarz ci je przepisze. To jest w miare normalny wzrost. Mam w samej klasie dwoch kumpli o podobnym wzroscie.

Opublikowano

Mój kolega w 3 gim. ma 159 cm. wzrostu i poszedł z tym do lekarza to dał mu jakieś tabletki i od roku je bierze i nie urósł nawet 2 cm. więc nie wiem czy w to wierzyć czy nie...

quebocoelho

Opublikowano

Od tabletek się nie urośnie lol, tak samo od jakiegoś gównianego mleka (które "podobno" nie jest dla ludzi). Ja nie piłem nigdy mleka(uczulony byłem) i teraz mam koło 182-185cm (wolałbym 10cm mniej ; d). Jak w twojej rodzinie nie ma wysokich to się nie dziw, że masz te 160cm xD

Opublikowano

od 2 lat stale na śniadanie jem płatki z mlekiem i mam 199 cm... Chyba to mleko jednak coś daje bo u mnie w rodzinie nie ma nikogo tak wysokiego jak ja.

Ale Czasami to dziwne uczucie jak idę przez miasto a tutaj każdy o głowę mniejszy :F

Kurfa, przecież wiem że od mleka się nie rośnie -.-"

graphic.png

Opublikowano

od 2 lat stale na śniadanie jem płatki z mlekiem i mam 199 cm... Chyba to mleko jednak coś daje bo u mnie w rodzinie nie ma nikogo tak wysokiego jak ja.

Ale Czasami to dziwne uczucie jak idę przez miasto a tutaj każdy o głowę mniejszy :F

Nigdy nie piłem mleka a również jestem najwyższy w rodzinie, 186. Fake XDD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...