Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Doświadczenie

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema kasa leci za zadawane dmg czym wiecej tym lepiej ale czasem na 6t mam 80k kasy i 600 doswiadczenia zaraz 40k kasy 140 doswiadczenia

od czego zalezy ilosc zdobywanego doswiadczenia?

Opublikowano

jeżeli grasz różnymi czołgami masz już powód :D

jeżeli jest to ten sam może to zależeć w znikomych ilościach od tego jakim tierom zadasz ten DMG

Opublikowano

Po pierwsze najważniejsze to jest to co UP, czyli wygrana przegrana. Wygrany team to x1.5 raza więcej exp-a. Następnie:

- obrażenia (bardziej pod xp, ale oczywiście kaska też leci),

- scoutowanie,

- zdobywanie i zbijanie capa (od tego jest najwięcej kasy, tak samo jak i rośnie od tego eff. nie wiem dlaczego ^^),

- wszystko też zależy od medali, ilość celnych strzałow, ilości wyrwanych obrażeń, ilości odbitych i nie przebitych pocisków (wszystko ma w mniejszym lub większym stopniu wpływ),

Rada ! Staraj się jak najmniej obrywać (mniej za naprawe) i jak wiesz, że przegrasz lub nie będzie ci potrzebne zużywanie apteczki / zestawu naprawczego, nie rób tego bo to jedynie 3k w plecy...

Po bitwie wszystko to jest zliczane w długaśnym równaniu matematycznym i na tej podstawie dostajesz kaske i exp. Kiedyś widziałem dokładniej jak i co jest wpisywane w to równianie, ale nie pamiętam już gdzie ten temat widziałem (forum W.o.T-a).

Opublikowano

Kuźwa ludzie ! Udajecie czy czytacie ? Proponuję się wrócić do przedszkola albo podstawówki na nauki.

Pierwsza linijka !

Po pierwsze najważniejsze to jest to co UP, czyli wygrana przegrana. Wygrany team to x1.5 raza więcej exp-a. Następnie:

(...)
Opublikowano

Możliwe, niepamiętam już. Wiem, że na forum wota był o tym temat i były te równiania. Nie pamiętam ich dokładnych wymiernych.

Opublikowano

marvelus113

myslisz się ... za wygraną jest 1.75 kasy i 1.5 expa więcej niż za przegraną i remis ....

jak nie wiesz to nie pisz i nie wprowadzaj ludzi w błąd

potwierdzenie moich słów:

Victory

Coefficient of 1.5

The "Joining a battle" reward is multiplied by 1.85. No bonus to other rewards earned during the battle.

z oficjalnej wiki WOT'a http://wiki.worldoftanks.eu/Battle_Mechanics[\url]

Opublikowano

nic sie nie dowiedziałem... jak widze 2 tkie same czołgi 10% hp i 100% dobić tego 10% czy 100% strzelać i więcej dmg?

Opublikowano

Kuźwa !? Grasz dla fragów czy dla dmg ? Ja miałem 3 fragi, 3.5k dmg i dostałem 2x więcej expa od kolesia co mial ich 3 czy tam 4.... Bić w tego co ma 100% ! ! ! Damage się liczy, a nie głupie cyferki przy nicku. Dobijać to każdy głupi potrafi...

Opublikowano

Kuźwa !? Grasz dla fragów czy dla dmg ? Ja miałem 3 fragi, 3.5k dmg i dostałem 2x więcej expa od kolesia co mial ich 3 czy tam 4.... Bić w tego co ma 100% ! ! ! Damage się liczy, a nie głupie cyferki przy nicku. Dobijać to każdy głupi potrafi...

1. Strzel w gościa 100%

2. Zostań zabity przez gości 100% (który ma już mniej) i tego mającego 10%

A dlaczego?

Bo zamiast zabić 10%, i mieć szansę ubić jeszcze 100%, lepiej zginąć

Umiesz ty myśleć/czytać

Bo nie widzę za bardzo, żebyś umiał

shoob.png

Opublikowano

Czytanie ze zrozumieniem LVL MPCforum. DO CHUJA PANA (sry za wyrażenie)! ŁATWIEJ CI WALCZYĆ 1VS2 CZY 1VS1??? NAUCZ SIĘ CZYTAĆ, A NIE CZYTASZ PIERWSZE 2 SŁOWA I JUŻ HEJTUJESZ! Pisze: "bo może dostaniesz mniej expa i kasy, ale jak ma cię zabić chwilę później albo uszkodzić"... Jak chcesz być egoistycznym skurwielem to strzelaj w tego co ma 100%, a jak chcesz pomóc drużynie to w tego co ma 10%, bo czołg który ma nawet 1hp ma działo, które potrafi wygrać mecz (własny przykład: miałem 50hp na T-150 i 3 fragi. Zabiłem w sumie 9, niemalże sam wygrałem bitwę, było chyba z 5k obrażeń... Zostało nas 3 na 8, wygraliśmy 15:13, z czego ja oczywiście najlepszy.)

Opublikowano

No tak. Przedstawiłeś to w takim świetle, jakim jest ci wygodnie to przedstawić. Jak jedziesz sam, to bij w tego co ma mniej ALE jak jedzie 3 albo 4 razem w grupie, to wiadomo, że lepiej jest bić w 100% bo:

- 10-procentowca może szybko nie być.

- pierdzielniesz we wrak,

- szkoda pocisku na taki dmg.

Teraz ty zacznij myśleć przyszłościowo, zanim coś napiszesz ;)

PS: Jesteście wielkimi pieniaczami, obydwaj olek i marvelus. Niedość, że ciągle się przeplatacie i lajkujecie, to co chwile każdego lubicie sobie powyzywać. To jest tylko forum... No stress panowie ^^

Opublikowano

No tak. Przedstawiłeś to w takim świetle, jakim jest ci wygodnie to przedstawić. Jak jedziesz sam, to bij w tego co ma mniej ALE jak jedzie 3 albo 4 razem w grupie, to wiadomo, że lepiej jest bić w 100% bo:

- 10-procentowca może szybko nie być.

- pierdzielniesz we wrak,

- szkoda pocisku na taki dmg.

Teraz ty zacznij myśleć przyszłościowo, zanim coś napiszesz ;)

To rozmyślajmy nad wszystkimi możliwościami?

Spoko w chuj

Ale, z tego co wiem, jest exp dodatkowy za zabicie, dla twojej informacji

+ możesz dostać za to odznakę/medal (np. specjalista?)

Poza tym POMOC drużynie, to ubicie kogoś takiego, ubijanie jest WAŻNE

Na prawdę, ważne jest, strasznie ważne zabijanie ludzi z małą ilością hp

Bo np. ktoś taki ma działo, któro zrobi ci rozpierdol

Poza tym - nie strzelaj, bo ktoś ubije go zaraz

Znajdzie się kilka takich osób, myślących tak samo, i co? I ten będzie żył, i strzelał, i wam przeszkadzał

shoob.png

Opublikowano

Dude, ja już jestem spokojny. To ty po prostu przedstawiasz to w złym świetle. Do tego sam się wkurwiasz o byle co... A powrót do podstawówki by ci się przydał, bo na serio, czytanie ze zrozumieniem twoje jest mierne. Sam już się wpieniłeś i mnie shejciłeś, ale teraz to jakby nigdy nic, tylko ja jestem zły, a ty doskonały (skądś to znam)... -,- To, że od czasu do czasu za przeproszeniem użyje przekleństwa (nie ripostuj: ty tylko przeklinasz- już tego nie robię) to nie znaczy, że jestem pieniaczem A ty się naucz mechaniki i taktyki w tej grze. ;) Przyda się ci kiedyś.

Opublikowano

Tak, tylko że kolega się pyta za co ma więcej expa. Cytuję:

nic sie nie dowiedziałem... jak widze 2 tkie same czołgi 10% hp i 100% dobić tego 10% czy 100% strzelać i więcej dmg?

Dlatego mówie, że jak np. na VI tierze strzeli w KW-1S, który ma 10%, a nie w 100%, będzie miał najprawdopodobniej mniej expa.

Ja nie przeczę, że nie dobijam. Owszem, za fragi takż jest exp. Ale jak grasz np na arcie, nie opłaca ci się strzelać w 4%, jak obok jest wiele innych celów. Jak masz akcje 1 vs 1 to nie masz wyboru, czy on jest na full czy na dobicie...

Opublikowano

Tak, tylko że kolega się pyta za co ma więcej expa. Cytuję:

Dlatego mówie, że jak np. na VI tierze strzeli w KW-1S, który ma 10%, a nie w 100%, będzie miał najprawdopodobniej mniej expa.

Ja nie przeczę, że nie dobijam. Owszem, za fragi takż jest exp. Ale jak grasz np na arcie, nie opłaca ci się strzelać w 4%, jak obok jest wiele innych celów. Jak masz akcje 1 vs 1 to nie masz wyboru, czy on jest na full czy na dobicie...

Niby tak, ale jak strzeli w KW-1S z 10%, to będzie mógł strzelać do 100%, a jak strzeli w 100%, to będzie miał 2x KW-1S na karku, co zwykle kończy się, właściwie, śmiercią

A tak to wbiłby kilka shotów na KW-1S 100%, i ubił 10%

Na arcie? Zależy jakiej

Taki M7 priest - strzela co 8 sekund, dobija się nim cele, aniżeli bije w max. hp

shoob.png

Opublikowano

Dude, ja już jestem spokojny. To ty po prostu przedstawiasz to w złym świetle. Do tego sam się wkurwiasz o byle co... A powrót do podstawówki by ci się przydał, bo na serio, czytanie ze zrozumieniem twoje jest mierne. Sam już się wpieniłeś i mnie shejciłeś, ale teraz to jakby nigdy nic, tylko ja jestem zły, a ty doskonały (skądś to znam)... -,- To, że od czasu do czasu za przeproszeniem użyje przekleństwa (nie ripostuj: ty tylko przeklinasz- już tego nie robię) to nie znaczy, że jestem pieniaczem A ty się naucz mechaniki i taktyki w tej grze. ;) Przyda się ci kiedyś.

Ja stawiam w złym świetle ? Ja mówie to co myślę na dany temat. Wkuriwam się ? Napisałem kuźwa, bo rozśmieszyła mnie poprzednia wypowiedź. Uwierz, że dobrze czytam ze zrozumieniem, na pewno lepiej niż nie jeden z obecnych tutaj.... Nie wpieniłem się ? Dlaczego ? Wyrażam swoją opinie i broń boże, nie hejtuje ! Mówie to co widzę ! Nie padło żadne obraźliwe słowo. Tylko jedno stwierdzenie "jesteście pieniaczami" czyli szybko się denerwujecie (mówie to do tych waszych wypowiedzi z godz. 22:07 i 22:10). A jeżeli chodzi o grę ? Gram prawie pół roku, od 6mc jestem rozstawiającym, ciągle się w tym szkole. Poznałem sporo osób, o znacznie większym bagażu doświadczeń w tej grze, którzy sporo mnie nauczyli. Wiem jednak, że mimo tego nadal nie umiem zachować się w niektórych sytuacjach tak jak powinienem... Człowiek uczy sie na błędach ;)

Niby tak, ale jak strzeli w KW-1S z 10%, to będzie mógł strzelać do 100%, a jak strzeli w 100%, to będzie miał 2x KW-1S na karku, co zwykle kończy się, właściwie, śmiercią

A tak to wbiłby kilka shotów na KW-1S 100%, i ubił 10%

Na arcie? Zależy jakiej

Taki M7 priest - strzela co 8 sekund, dobija się nim cele, aniżeli bije w max. hp

Wszystko zależy od tego :

- jaka mapa,

- jakie ustawienie,

- czy uda mu się skątować,

- jak zachowa się przeciwnik,

- czy on i przeciwnik "ogarniają",

- jakie parametry ma czołg (jeden ma BiA i dosyłacz, drugi to stok),

- w ilu się jedzie ( 2 vs 1, 2 vs 4 ).

Dyskusja zmierza chyba ku końcowi. Ogólnie, podsumowując wychodzi na to że kłócimy się o to samo i mówimy o tym samym, tylko w innym doborze słów. Następnie występują drobne nieporozumienia...

Opublikowano

Saaq, dobra, jeżeli chodzi o exp, to akurat lepiej "niby" strzelić tego co ma 100%, ale myśląc praktycznie trzeba go dobić. Szczególnie jak jesteś sam. Ale o tak, w grupie, to lepiej strzelić w tego co ma 100%. Co do art: Jeżeli grasz T4, to tym się strzela we wszystko, bo na tym polega gra na arcie T4, nawet jak przeciwnik ma 1hp. Od T5 zabawa się zmienia, bo też się zazwyczaj czycha na już nadgryzione czołgi, ale mające ok. 40%-50% hp. Wszystko zależy od sytuacji, czołgu jakim grasz i przeciw którym grasz, bo są przypadki, że wogl ich możesz zignorować: AT 2 vs 2x KV-1S. Zabijasz jednego, bijesz drugiego Wszystko zależy od sytuacji i ogarnięcia przeciwnika.

Opublikowano

Dokłdanie. Nie ma co się spierać. Tak czy owak, wyjdzie na to samo... Wszystko zależy od wielu rzeczy. A kolega co temat zakładał, z czasem się nauczy sam ogarniać sytuacje i radzić sobie wszędzie ;)

Nie siła lecz technika, robi z ciebie zawodnika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...