Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pobieraczek -.-

Corydoras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

" PRZEDSĄDOWE WEZWANIE DO ZAPŁATY

Szanowny Panie

Niniejszym zawiadamiam, iż Spółka Eller Service S.C. Rafał Peisert, Iwona Kwiatkowska z siedzibą w Sopocie, Al. Niepodległości 658/3, która jest właścicielem serwisu Pobieraczek.pl, korzystając z usług Kancelarii Konsens SA podjęła skuteczne działania prawne w celu wyegzekwowania od Pana zaległej należności w wysokości 94.80zł. Wspólnikom Spółki przysługuje wobec Pana roszczenie odszkodowawcze z tytułu niewywiązania się przez Pana z warunków zawartej umowy (§ 4 ust.1 Regulamin świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010). Jednocześnie informuję, iż w przypadku skierowania sprawy na drogę postępowania sądowego, Spółka Eller Service S.C. wystąpi o zasądzenie od Pana kary umownej w wysokości 284,55zł tytułem nie wywiązania się przez Pana z warunków zawartej umowy.

Dnia 20.04.2011 o godzinie 14:14:50 przy użyciu stacji roboczej o adresie IP: xxxxxxxxx zamówił Pan w serwisie Pobieraczek.pl usługę dostępu do serwerów Usenet w pakiecie Pobieraczek5 i pomimo wysłanych wezwań do wywiązania się z warunków zawartej umowy, zamówiona usługa nie została do dnia dzisiejszego w sposób całkowity opłacona. Nie budzi żadnej wątpliwości fakt, że pomiędzy Panem a Spółką Eller Service S.C. doszło do zawarcia umowy na mocy ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204). Podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl oświadczył Pan, iż zapoznał się oraz w całości zaakceptował postanowienia obowiązującego regulaminu świadczenia usług "Usenet". W razie niezadowolenia z usługi miał Pan obowiązek w ciągu 10 dni odstąpić od zawartej umowy i zrezygnować z przygotowanego dla Pana konta, pod rygorem obowiązku uiszczenia kary umownej stanowiącej równowartość 100 USD, ustalanej według średniego kursu NBP z pierwszego dnia miesiąca wymagalności roszczenia odszkodowawczego (§ 6 ust. 3 Regulamin świadczenia usług "Usenet" z dnia 16.04.2010).

Pragnę poinformować, iż rezultatem wewnętrznego postępowania wyjaśniającego oraz weryfikacyjnego jest uzasadnione podejrzenie, że podczas rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl zostały podane nieprawdziwe lub niekompletne dane osobowe. Warto nadmienić, iż zgodnie z art. 286. § 1. Kodeksu Karnego (Dz. U. Nr 88 poz. 553), podawanie fałszywych danych osobowych mające na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy nosi przesłankę oszustwa i podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. Mając na uwadze powyższe pragnę zawiadomić, iż podanie nieprawdziwych danych, może stanowić przesłankę do zawiadomienia właściwych organów ścigania oraz wszczęcia postępowania karnego.

Na dzień 14.04.2013 kwota 94.80zł w sposób całkowity nie została wniesiona. W związku z powyższym wzywam Pana do natychmiastowej dobrowolnej zapłaty długu powstałego wskutek zamówienia usługi Pobieraczek5 (12 miesięczny pakiet) w nieprzekraczalnym terminie 7 dni od otrzymania niniejszego wezwania.

Wszelkie wpłaty należy kierować na następujący rachunek bankowy:
Numer rachunku: 19 1750 1325 0000 0000 1305 6811
Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C.
Adres odbiorcy: Al. Niepodległości 658/3, 81-854 Sopot
Tytuł przelewu: PWE/20110420/1494167

Gotowy blankiet wpłaty może Pan wygenerować pod adresem https://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=uaVazGv3IJk6dO2a6j%2B1P2JbFc0%3D

W sytuacji braku wpłaty wyżej wymienionej kwoty informacja o zadłużeniu może zostać ujawniona w Biurze Informacji Gospodarczej, na podstawie Ustawy z dnia 9 kwietnia 2010 r. o udostępnianiu informacji gospodarczych i wymianie danych gospodarczych (Dz.U. Nr 81, poz. 530).
Jednocześnie informujemy, że dłużnicy notowani w Biurze Informacji Gospodarczej, zgodnie z art. 24 ust. 2 Ustawy, mają utrudniony dostęp do usług finansowych (kredytów, leasingu, sprzedaży ratalnej), usług telekomunikacyjnych i multimedialnych (możliwość kupna telefonu w abonamencie, zawarcia umowy na szerokopasmowy dostęp do Internetu, telewizję kablową i satelitarną), wynajmu nieruchomości (np.: mieszkania, biura, magazynu, placu) i wielu innych.

Dowód wpłaty oraz wszelkie pytania proszę kierować na adres poczty elektronicznej: [email protected]

W przypadku pytań proszę o kontakt:
tel. 58 553 20 00, fax: 58 553 21 00
"

Siema, mam problem.

Po dwóch latach przyszedł do mnie taki e-mail, wcześniej takich nie dostawałem ani żadnych listów etc.

No i mam problem, czy właśnie czasem do mnie list nie przyjdzie bo z rodzicami miałbym piełko, ostatnio do kilku kumpli przyszły takie same listy a moi rodzice są troche no... nerwowi na takie cuś.

Jak podałem złe dane tzn. nie prawdziwe na pobieraczku a dobre mam czyli prawidziwe na emailu to mogą mi wysłać list ?

A i czy grozi mi jakaś konsekfencja prawna ?

; *

Opublikowano

Nie płać. To jest po prostu kłamstwo i naciąganie. Nie mają prawa Ci nic zrobić. A pobieraczek już nie istnieje (istnieje pod inną nazwą - chyba darmoweprogramy)

PS więcej by wydali na rozprawę niż by dostali .. xD

Opublikowano

pierdolisz nic Ci nie grozi , to im grozi , oszuści partacze i naciągacze , ja podałem fałszywe dane i huj .

Dałeś mi 5% ? jesteś taka śmieszna .

Opublikowano

Nie mają jak zarabiać więc wysyłają takie coś.Oczywiście że to jest nie prawdziwe i nic nie musisz płacić o nic się nie martw.

PS.Jak założyłeś konto jak teraz jest zablokowana możliwość rejestracji konto ? chyba że miałeś już konto przed więc spox.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

W spoilerze wszystko jest, konto założyłem początkiem 2011.

Kurwa, żeby tylko ten list nie doszedł bo będę miał przejebke, u mnie kumple dostają takie listy co kilka miesięcy -.-

; *

Opublikowano

Jezu ale się sracie...

Nic ci nie grozi bo ta strona tak w ciula robi że mają coś płacić a tak naprawdę chuja winni są.

Pozdro dla tych co się nabrali.

1391961391-U712132.jpg

ExMod | Best Member | Gold Member |Black Member

Opublikowano

Jak dostaniesz ten list i rodzice go zobaczę, i będą robić awanturę to wytłumacz im że to są oszuści i nie wiedziałeś że trzeba płacić. Powiedz im także że wiele osobom takie listy wysyłają i grożą, a tak naprawdę to oni działają wbrew prawu. Założyłem kiedyś u nich konto dla beki, przesłali mi list to im odpowiednio odpisałem. Już więcej do mnie nie odpisali.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Pasjonat
Opublikowano

etam tez sie kiedys zarejestrowałem dałem dane takie ,że chujnik by nie wiedział imie saidqwuedioahnsohqw czy cos tam takiego wgl to e-mail usunołem i mam na nich wyjebane kurwa moga mi LODA KURWA ZROBIĆ PREDZEJ BYM SIE ZABIŁ NIZ BYM MIAL IM ZAPLACIC 94zł bym PIERW OCZYWISCIE ZABIL ICH A POTEM SIEBIE.

Opublikowano

Ja pierdykam ich napoczte nie stać nie bój si.Ja miałemdokładnie taksamo podałem prawdziwe danei dupa zbita nic nie przyszło

daftpunkh.jpg

sygnaturka by "mucka12"

Opublikowano

Dobra, pierdu pierdu, powiem ci moje zdanie, może cię uspokoje, miałam IDENTYCZNĄ sytuacje, tylko ja mamie pokazałam, oczywiście się zdenerwowała ale no cóż, napisała do kolegi który się zna na prawie bo to studiował a teraz się na informatyke przerzucił, i oni nie mogą z tobą podpisać umowy na odległość a ogólnie mówiąc to ci gówno zrobią.

Opublikowano

Haha, ja zalozylem konto przed 2010 to przyszlo mi wezwanie do zaplaty i sie przestraszylem jako dzieciak ze rodzice to zauwaza i spalilem ten list :D

W tamtym roku mi przyszlo ponowne wezwanie do zaplaty to po raz 2 spalilem list ale juz z usmiechem ze sa debilami.

Jesli list przyszedl ci 1 raz to juz wiecej nie przyjdzie, zazwyczaj przychodzi tylko raz, wez opraw go w ramke i powies sobie nad lozkiem :D

@ Koszykarka dokladnie nie moga podpisac umowy poprzez internet :D

Opublikowano

Umowa, którą 'podpisałeś' jest nie ważna, bo nie złożyłeś na niej swojego podpisu. Wprowadzone (nawet prawdziwe) dane osobowe nie są podstawą do zawarcia takiej umowy. Jeżeli rodzice będą się Ciebie o to czepiali to powtórz im to, co Ci napisałam ja bądź koledzy wyżej. Po prostu takie coś nie ma prawa bytu i nikt Cię nie wezwie do zapłaty. To jest tylko taki straszyk na naiwnych ludzi, którzy nie pomyślą dwa razy. ;) Także olej to, wywal do kosza i zapomnij.

Opublikowano

Wiele razy było w ekspresie reporterów. Ale no cóż , jeśli nie chcesz jeździć po sądach trzeba będzie wydać tą stówkę ^_^

Opublikowano

@UP nie sądzę, że jesteś nienormalny ale z pewnością jak się nie znasz to się nie wypowiadaj, ok? -.-

On się smieje

@Topic

Olej to mi też to wysyłali i już nie wysyłają

saturax123.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...