Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

AMX 13 90

Mrs.killer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zapalonych chołgistów dzisiaj nad ranem odblokowałem i kupiłem AMX 13 90 . Moje pytanko jest takie jakie prerki i moduły polecacie na tym oto lekkim czołgu , oraz co po kolei mam w nim ulepszać .

Z góry dziękuje .

Opublikowano

Działo---Silnik---Gąski.

Dowódca: BiA, Zarówa, Zwiad

Kierowca: BiA, Gładka jazda, Hamowanie sprzęgłem

Celowniczy: BiA, Strzał z biodra, Snajper

Moduły: Wentylacja, Ulepszony system naprowadzania, Optyka.

Opublikowano

A co sądzicie o zestawie lorneta + siatka + do wyboru

Oszalałeś ?! Ten czołg, jeśli nie jedzie jest właściwe bezużyteczny. Poco ci siatka i lornetka ? Chcesz nim kampić ? Trzeba wykorzystać jego atuty czyli szybkość i zwrotność. Ładujesz magazynek i z łatwością możesz objechać i roztrzaskać IX-X. Wentylacja (bo daje do um. załogi), Optyka (bo działa jak jeździsz) i albo system naprowadzania jak powiedział Marvelus albo osłone (chociaż nie za dużo się tym taranuje). Musisz być ciągle w ruchu ! Myślałem, że 12t i 13 75 coś się nauczyły, chociaż to nic w porównianiu z ogarniętym 13 90 ;)

Opublikowano

12t i 13 75 dużo mnie nauczyły tylko sie chciałem dowiedzieć co sądzicie o takim zestawie .

Optyka, celowanie i wentylacja. Najlepszy zestaw.

76561198001815076.png
Opublikowano

Ja ci polecam zestaw wentylacja lorneta i szybsze celowanie ja gram na tym zestawie i gra

mi się przyjemnie optyka mało daje a jak sie zatrzymasz na minutę w krzaku to nie zginiesz

Opublikowano

Zastanawiam się dlaczego polecacie mu celowanie? Nie mam tego czołgu ale z racji że to lt to chyba lepszy byłby stabilizator, chyba że nie można/ nie ma to sorry.

Opublikowano

Zastanawiam się dlaczego polecacie mu celowanie? Nie mam tego czołgu ale z racji że to lt to chyba lepszy byłby stabilizator, chyba że nie można/ nie ma to sorry.

Celowanie w sensie że moduł do celowania :p

76561198001815076.png
Opublikowano

marvelus masz wgl ten czołg ? myślisz że jak będziesz na 10 i pojedziesz sobie to przeżyjesz? co zrobisz jak taki batchat na ciebie wyjedzie ? a jak sobie staniesz w krzaczku odpalisz lornete i wyświetlisz pare czołgów to przynajmniej masz rozeznanie sytuacji a optyka przydaje sie tylko do dmg po podświetleniu.

Opublikowano

Dude, włanśnie widać, że to ty prędzej nie masz tego czołgu... Ten czołg ma być w ciągłym ruchu... To jest aktywny scout... Kiedy jesteś na T10 to jedziesz, wykrywasz i się cofasz, a nie stajesz z tyłu w krzaczkach, żeby cię przypadkiem nie zauważyli. Chcesz tak grać to se kup TD, a nie lekkimi grasz, bo widać, że nie umiesz...

Opublikowano

Marvelus to nie jest scout ^^ Jest za mało zwrotny. On może czasem podświecić, ale to nie T-50-2 ! On jest czołgiem pomocniczym. Może z łatwością kogoś objechać nawet na 60% zabić (albo dobijać). To jest support dla heavy i medów.

Opublikowano

To jest scout... Jest szybki, zwrotny (jest zwrotny... -,- nie masz to się nie odzywaj), ma dobry zasięg widzenia... To jest scout/support. Nim się zawsze gra, na podświetlanie, zawracanie, łapanie samotnych czołgów...

Opublikowano

Chciałbym zobaczyć jak grasz nim możesz powtórkę dać ? Bo jeśli uważasz że to jest scout to musze zobaczyć twoją taktykę bo jak widać dużo osób gra nim źle

Opublikowano

Oj... Jeżeli twierdzisz, że jest takim świetnym scoutem daj na porównianie WZ-132. Mają taką samą prędkość max. tylko że chińczyk ZNACZNIE szybciej się obraca i jest zwrotniejszy. Pozatym ma mniej HP (jak to scout). I ma szybkostrzelne działko. No i zasięg sygnału WZ-a jest 200m większy od amx-a... AMX nie nadaje się na typowego scouta ! Jak tak nim grasz, to powodzenia. MOŻE podświetlić ale nie jest typowym scoutem ! Jest znakomitym supportem !

(...) (jest zwrotny... -,- nie masz to się nie odzywaj)...

Mam zbadanego Lorr.40t ;) Pozdrawiam !

Opublikowano

Wiecie, skaut, a jechanie na kamikadze to co innego
Możesz jechać na debila do bazy, żeby cię rozjebali, a możesz na aktywnego skauta (jak marvelus mówi) , podjechać, spierdolić, żeby nie mogli cię zastrzelić i jeszcze raz to samo

Ew. na meda, ale to w ostateczności, bo ani działo ani pancerz ;/

shoob.png

Opublikowano

Po pierwsze, jechanie na kamikadze pizdę, a jechanie na ogarniętego aktywnego scouta to co innego... Poza tym, jak niby WZ ma 950m zasięgu??? Dude, tutaj mówicie, że gracie na Meda. Ok, można tak grać, ale to nie jest w pełni wykorzystane możliwość tego czołgu...

scoobany.pl/forum/viewtopic.php?f=29&t=1055

Macie, poczytajcie sobie. Na początku grałem nim jak Medem. Przeczytałem to. Zacząłem grać tak jak jest tam opisane. Średni exp +100, zdecydowanie większa przyjemność z gry...

Opublikowano

Dobra.. MARVELUS nie broń swojego gówna..

AMX to nie jest typowy scout. Tutaj trzeba się raczej skupic na robieniu DMG ;)

Moim zdaniem na 10-kach lornetka może być dobrym rozwiązaniem..

Tez jestem w temacie, bo wczoraj kupiłem 90-ke :)

x

Opublikowano

Tez jestem w temacie, bo wczoraj kupiłem 90-ke :)

Tyle

Genius

Tym masz jechać na skauta, NIE NA KAMIKADZE

Od kiedy lekkie czołgi jak AMX 13 90 to kampery w krzakach?

Już prędzej jak medem powinno się grać tym, niż na kamikadze/kampić w krzakach

Ale za słabe działo na meda, pancerzem też nie grzeszy

Masz jechać na UMIEJĘTNEGO skauta, używać osłon, wycofywać się, jebać od boku/tyłu itd. itp.

TO NIE JEST KAMIKADZE

KAMIKADZE CZOŁGI TO NP. T-50-2

(chociaż też nim można grać na umiejętnego)

shoob.png

Opublikowano

A czy ja powiedziałem że on ma kampić w krzaku ? Ja powiedziałem że on może się zatrzymać w krzaczku podświetlić i np jak wiesz jaka jest sytuacja wyjechać na samotny czołg czy punktować z boku jakieś inne .

Opublikowano

Tyle

Genius

Oluś.. brony ty jeden. Zrozum mnie.. Miałem na myśli, że interesuję sie tematem xD Bo moduły zamierzam kupować.

TERAZ ROZUMIESZ ??

@Edit:

Bdw. Wracaj do MyLittlePony, bo jak długo nie oglądasz to cię nerwy niosą.. -MOWIE OGÓLNIE O ZACHOWANIU NA FORUM, NIE O TOPICU !! :P:P

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...