Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Postać do nauki last-hitów.

Doriano11

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

teemo iks de

["Kiedy byłem małym chłopcem,

płakałem, że nie mam butów

na stopach. Przestałem płakać,

kiedy zobaczyłem dziecko,

które płacze, bo nie ma stóp." - Bob Marley]

Opublikowano

karthus - spam z q , łatwa farma

caitlyn - headshoty

morde - nie musze chyba mowic dlaczego ;)

zed - passywka idealna do lasthitowania

nasus - tylko q

Opublikowano

ci wy mu podajecie koles chcesz sie nauczyc last hitowac i chcesz do tego inne postacie ??wtf???

kazda postacia/linia last hituje sie inaczej ! upatrz sobie 1/2 linie i tam ucz sie farmic postaciami ktore cie interesuja a nie wymyslaj i nie trac zbednie czasu na pierdoly...

k%C3%B6lcs%C3%B6nhat%C3%A1s_eune_42_3_no

Opublikowano

Wedlug mnie - last hity najlepiej idą Swainem. Jakoś tak podoba mi się ta jego animacja auto ataku i przyjemnie mi się last hituje. xD

Opublikowano

Ja polecę Caitlyn. Animacja płynna, nie ma żadnych zaników strzału. Strzela się szybko i ładnie, utrzymując przy tym dobrą pozycję. Ew. możnaby wziąć na mida Annie, jeśli chcesz farmić skillem to Q odnawia manę po zabiciu tym czegoś (w tym minionków).

Opublikowano

Powiem tak, Last hitowanie a zbieranie creepow to co innego, mordekaiser ktorego wymianiano wyzej PUSHUJE NA MAXA i zbiera creepy a nie last hituje.

Niżej wypisze ci championow, którzy mają różną trudność w last hitowaniu , jesli chcesz sie tego nauczyć, postepuj zgodnie z tą listą:

Zed, fiora - bardzo łatwy last hit

ezreal, oriana, caltlyn - łatwy last hit

kennen, swain, brand - średni last hit

katarina, diana - trudny last hit

anivia, soraka - bardzo trudny last hit

Tą listę sporządziłem sam biorąc pod uwage początkowe ad, attack speed animacje auto attaku, oraz typ championa (ranged, malee). Odzwierciedla ona tylko i wyłącznie last hitty auto attakami, bez uzywania umiejętności.

Dodatkowo pod uwage trzeba brać również wieże. Bo last hity są tylko po to, aby stać pod nią a nie pod wieżą przeciwnika i nie dać sie zgankowac jednoczesnie ulatwiając ganki swojemu junglerowi, ale powiecie ze wieza tez bije miniony i bedzie je nam zabierala. To prawda, ale istnieje pewna technika zbierania creepow pod wiezy.

Minion mag - strzela kulkami z zasiegu - gdy ma full hp - czekamy na 1 hit wiezy w niego nastepnie udezamy w niego 1 krotnie i zgarniamy last hita, w przypadku grania postacia ap uderzamy w trakcie lub przed uzezeniem wiezy, i drugim z koleji udezenim w miniona zgarniamy kase z niego.

Minion wojownik - bije z bliska - czekamy na 2 hity wiezy w niego nastepnie zgarniamy go, zostaje mu malo hp wiec nawet wielu ap'kow zabija go na ten 1 hit po 2 hitach wiezy.

Opublikowano

Chyba nikt nie wymienił Ashe. Wydaje mi się dobra do tej roli. Jest "łatwa w obsłudze", w sumie, zaczynając grę w LOLa, uczyłam się właśnie na Ashe, więc ją Ci polecam :)

Oraz jak osoba wyżej napisała: Orianna - mój ulubiony champion.

Opublikowano

@Up. I pushujesz linie jak głupi... bezsens lasthittować skillami...

a co z tego?

jak spushujesz to wtedy i tak nie bijesz wrogiego turreta, tylko stoisz gdzieś na środku i czekasz aż odpuszujesz, poza tym wardy

@topic

naucz się karthusem z melee last hitować to wtedy będziesz miał luz :>

a tak to zed jak na teraz najłatwiejszy

<>

Opublikowano

Pushowanie na low lvlu to idiotyzm... wystawianie się na ganka... wiadomo jakiś tam 10lvl+ ale nie w early... Mówisz że czeka się na środku żeby enemy odpushował, może większość na platynie u ciebie tak robi.. ja w goldzie widzie pro midderów bez wardów i pushujących jak pojebani pod sam turret żeby tylko jak najszybciej turret zbić...

Opublikowano

Nie ma championa do nauki last hitów. Ad carry farmi się zazwyczaj najlepiej, ponieważ mają dosyć szybko lecące autoattacki i dobry dmg, gorzej jeżeli grasz na midzie. Ryze/anivia/le blanc, przy tym trzeba nie źle wyczekiwać moment autoattacku ale kiedyś to przyjdzie z graniem, będziesz sam potrafił ocenić swój dmg z AA i łatwo farmić.

fb.com/myrodj

Opublikowano

Ad Carry: Kog'Maw - Duża prędkość ataku, spory dmg

Ap Carry: Ryze(Tani, mocny skill z Q), Veigar(Tani, mocny skill z Q, który daje AP) oraz Annie(Darmowe last hitowanie z Q)

Solo: Cho'Gath :D

//Reklama OFF.

Opublikowano

6300- Darius - Zabójczy Ult z Noxus.

+ OP Q do farmy oraz do zabójstw

+ OP W do dobijania farmy, zabójstw.

4800 - Lee Sin - ślepy, nic nie zauwarzy .

+ Dobre Q

+ Dobre E

+ Dobra jungla

3150 - Akali/Kata. - taka tam sweet focia

+Wielki lifesteal - akali

+Potrafi zajebiście harrasować graczy / niszczyć farmy minnionów

1350 - Twisted Fate - Hazardzista Pokerzysta

+ W jest Bardzo OP do zabijania / Farmy

450 - Kayle - Anna maria wesołowska.

3 minniony bije za 1 hita z E.

tumblr_nkcalyLwew1r9spw1o1_500.gif

Opublikowano

Karthus spam Q, powodzenia z maną

Morde jest melee a przy E traci HP i pushuje

Zed jest melee a przy używaniu skilli pushuje

Coś jeszcze up?

Polecam Eza/Lee sina

Pełen hardcore YOLO Style to Anivia.

w tym momencie zrobiles z siebie perfidnego idiote, przeczytaj 10 razy temat i potem mi pierdol o tym co napisalem, pozdrawiam Cie cieplutko.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...